EDICIÓ ESPECIAL COVID-19

DIRECTOR: JOSEP MARIA CASTELLS BENABARRE
EL PERIODISME OPTIMISTA DE CATALUNYA ®
Dimarts, 10 Setembre 2019 12:02

L’Escola de Pinyana, una necessitat essencial

Escrit per Xavier Palau. Portaveu del grup municipal del PP a La Paeria de Lleida

M’agrada passejar per Lleida, on tinc costum de fer-ho molts vespres quan el ritme de la ciutat comença a disminuir i hi predomina la calma. Recorro els carrers de tal manera que em fixo amb detalls, que en un altre moment em passarien desapercebuts. Així, aprenc molt de Lleida i dels seus racons.

El dia 28 d’agost, sobre les 20.30 hores a Balafia, em vaig aturar davant dels barracons de l’Escola Pública de l’Avinuguda Pinyana. Quan vaig ser nomenat candidat a l’alcaldia, al desembre de 2018, una de les meves primeres reivindicacions va ser posar fi a tots els barracons existents a les escoles de Lleida i els barracons de l’Escola Pinyana en són un exemple. Sempre he manifestat que en política municipal, més enllà dels interessos partidistes i de les qüestions ideològiques tenen, almenys per mi, un interès superior els problemes que afecten a la ciutat. Per això, proposo obertament un projecte de ciutat que transcendeix de qualsevol sigla partidista i pensant en el futur de Lleida, dels ciutadans i que impliqui el conjunt de la societat lleidatana.

En la darrera dècada, els lleidatans i lleidatanes hem rebut múltiples promeses, anuncis, declaracions, entre d’altres, sobre la immediatesa de la construcció de l’Escola de Pinyana, sobretot, quan s’aproxima una cita electoral. Però la realitat és que els nens i nenes de la nostra ciutat, concretament del barri de Balafia, continuen estudiant en barracons i el curs 2019 – 2020, malauradament, no serà una excepció. Per mi, aquest fet significa una situació extrema, alarmant, d’emergència, que invita a la reflexió sobre el que s’està fent i el que cal fer en matèria d’ensenyament a la nostra ciutat. Suposava que al governar-nos els mateixos partits, tant a la Paeria, com a la Diputació, com a la Generalitat a Lleida, deixaríem de ser la ventafocs de Catalunya, però la realitat és que continuem allí on estàvem.

Així doncs, tenint en compte que els partits que formen el govern local són incapaços de defensar els interessos de Lleida, proposo constituir un grup d’influència lleidatà, a tots els nivells, per a reivindicar plegats allí on calgui, allò que ens mereixem i ens pertoca com a lleidatans i lleidatanes. Reclamem el nostre dret a ser escoltats i una de les primeres reivindicacions és la construcció de l’Escola de Pinyana perquè a Lleida volem que els nens i les nenes estudiïn en escoles dignes.

 

Darrera modificació el Dimarts, 10 Setembre 2019 12:09

 

El temps a Balaguer

 

 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre

@OFICIALCASTELLS

 Resultat d'imatges de TWITTER