EDICIÓ ESPECIAL COVID-19

DIRECTOR: JOSEP MARIA CASTELLS BENABARRE
EL PERIODISME OPTIMISTA DE CATALUNYA ®
Dimarts, 13 Novembre 2018 10:14

Josep Maria Roigé (PDECAT): "Una plaça lliure de vehicles implica crear places d'aparcament per no enfonsar la vida comercial que encara resisteix"

Escrit per

L’any 1974 (amb 14 anys) , va començar a treballar en una Oficina bancària.L’any 1985 (amb 25 anys) va assumir el seu primer càrrec directiu (Director d’Oficina) i des d’aquell moment fins al 2010 diferents responsabilitats directives especialment amb relació amb el món empresarial de tot Lleida (oficina d’empreses) fins a l’any 2009. Té realitzats estudis de Diplomatura en Ciències Empresarials (pendent de finalització) complementats amb diferents cursos formatius de gestió empresarial (Formació Directiva –IESE- i varis a ESADE).

Durant la seva gestió com alcalde de Balaguer es va assolir de forma satisfactòria la creació del concepte 'Q' de qualitat, en diferents aspectes de la ciutat i concretament a les festes i les fires com també la creació d'un viver d'empreses, la posada en marxa amb èxit d'equipaments com ara el Centre d'Interpretació de l'Or del Segre.

També va ser l'alcalde que va habilitar la sala d'actes de l'Ajuntament per fer-hi projeccions cinematogràfiques , una demanda dels més joves i també no tant joves que va ser escoltada per l'equip de govern. Durant la legislatura va potenciar el teixit comercial i d'entitats. Va ser el primer alcalde que va apostar pels agents cívics i la renovació i adequació de les façanes del centre històric que estaven molt deteriorades.

Roigé podria donar la sorpresa i repetir com alcalde, ja que ell reconeix tenir molt bona relació amb el regidor no adscrit i el PSC (de l'oposició).

Explica al nostre mitjà que té una relació complicada a nivell polític amb l'actual alcalde i posarà dos condicions molt bàsiques als futurs socis de govern.

Roigé es mostra optimista sobre el futur de Balaguer i explica al nostre mitjà que La Paeria de Balaguer necessita crear almenys un pàrquing al centre històric (que  seria subterrani) amb la finalitat de recuperar l'activitat econòmica de la capital de La Noguera.

En l’anterior entrevista vostè ens parlava d’una certa recança pels projectes pendents que s’han estroncat des de que no és alcalde. Quins són aquests projectes?

Són projectes vitals per la ciutat i que en aquests 3 anys i mig de govern d'ERC, amb Balaguer Ara si, i socialistes (o ara amb la complicitat de la CUP) no s'han avançat.

Projectes de desenvolupament urbanístic, per poder créixer, oferint sòl urbà o industrial preparat per que la iniciativa privada o pública pugui actuar

Projectes que incrementen la qualitat de vida dels ciutadans en tots els sentits, seguretat, accessibilitat, cultura, esport i sostenibilitat ambiental.

Projectes de promoció econòmica de la Ciutat, en l’aspecte comercial i industrial.

El projecte de dotar de vida el Centre Històric, que en aquest temps en lloc de recuperar-se s’ha degradat en termes de vitalitat, tant en habitatges com en comerç.

Podria dir-nos si a dia d’avui estem més a prop de aconseguir una plaça lliure de vehicles?

 No, no estem més a prop. Una plaça lliure de vehicles implica crear places d'aparcament per no enfonsar la vida comercial que encara resisteix. I no s'ha fet res al respecte.

 

Creu que a la capital li cal un pàrquing al centre històric?

 Cal un pàrquing al centre històric, un o diversos pàrquings que assegurin l'accessibilitat amb vehicle al teixit comercial i als habitatges.

Ha canviat la seva relació amb l’alcalde?

La meva relació amb l'alcalde, ja ho vaig dir, es personalment correcta però inexistent en l'àmbit polític. La meva, la del grup del Pdecat i segons hem pogut comprovar la dels partits i regidors que formem l'oposició política. No se'ns te en compte per a res i només quan l'equip de govern es veu en dificultat, en l'únic cas que preveu que pot perdre una votació, aleshores manté algun contacte amb altres grups, però cap amb la força més votada en les eleccions municipals que som el grup del Pdecat.

No és que no estigui fent bé una política de promoció econòmica, és que no fa cap política efectiva de promoció econòmica.

Balaguer és un molt bona ciutat per a viure-hi però mancada de certa activitat econòmica productiva. Que creu que no està fent bé l’actual govern?

No, Balaguer pot ser una ciutat molt atractiva per a inversions i emprenedoria però cal que la política municipal s'enfoqui en aquest sentit, cosa que no es fa.
Governar amb un projecte de ciutat compartit per la majoria de ciutadans de Balaguer. Primer tenir-lo, segon explicar-lo, tercer treballar-lo i quart executar-lo i passar comptes del que es fa i de com es fa. 
Tenim potencial humà per ser-ho, cal creure-hi i tenir ganes de treballar per arribar al màxim nivell possible. (potser no cal ser referència internacional, però si cal ser referència).

Balaguer és una ciutat “classista”?

Balaguer és una ciutat que té com a principal potencial els seus ciutadans que son oberts, plurals i amb diferents criteris en moltes qüestions. Les diferències ens aporten valor, la diversitat n'enriqueix.
No veig classisme en la societat balaguerina i tenim un molt bon nivell de convivència, des de la possible diversitat, que cal preservar en contra d'aquells que busquen enfrontaments i divisions totalment improductives tant en l'àmbit social com polític.

En quins aspectes creu que hauria d’innovar l’Ajuntament en el futur?

En tots, innovar és necessari per adaptar-nos als nous temps i per ser referents. Sense innovació no hi ha progrés. La dita "qui dia passa any empeny" no ens serveix com a ciutat.

Creu com alguns ciutadans decebuts que el govern que té Balaguer és un govern “de conveniència”? Perquè?

És un govern sense projecte. És un govern que es va formar per impedir que continués el govern del PDECAT, en negatiu, i ja es veu com està acabant, trencat, feble i inoperatiu.

Segueix pensant que l’actual govern no té projecte de ciutat?

Ho segueixo creient, i em sap greu per Balaguer.
 Indiscutiblement tota solució política passa pel diàleg. Cal tenir clar, però, que el diàleg no vol dir renuncia sinó possibilitat d'aconseguir el que creiem millor per la ciutadania.

Fa uns anys era impensable un govern convergent amb socialistes. Creu que ha millorat la relació amb els socialistes de Balaguer des de que estan a l’oposició?

La pregunta és si l'altre interlocutor, l'Estat Espanyol, vol realment aquest diàleg i com fer per "forçar", si cal, que s'assegui a una taula per negociar.
Cal una estratègia per aconseguir-ho que, al meu entendre, passa per la unitat de les forces polítiques independentistes i per la complicitat de les forces polítiques que, tot i no ser independentistes, defensin la democràcia i els valors republicans.

La CUP no obstant aposta per la via unilateral…

La CUP no representa la majoria social del nostre país i les seves posicions, totalment respectables, no crec que ens aportin la solució. En moments clau pel país ha primat el seu càlcul electoral i la seva ideologia poc pragmàtica, provocant situacions que no han sumat a l'èxit del nostre procés.

Jo no descarto la via unilateral, quan no n'hi hagi cap més. I, a més, caldrà preveure les conseqüències d'aquesta via unilateral i tenir el país preparat per afrontar-les.

Si demà es celebressin eleccions a Balaguer creu que vostè trauria bons resultats?

Això ho han de dir els ciutadans amb el seu vot. Jo confio en la ciutadania, i és lògic que ho faci quan en les dues darreres eleccions municipals ens va votar més que a altres opcions.

Fa uns anys era impensable un govern convergent amb socialistes. Creu que ha millorat la relació amb els socialistes de Balaguer des de que estan a l’oposició?

Un govern per Balaguer ha de sumar voluntats i ganes de treballar al voltant d'un projecte compartit. No distingeixo colors polítics quan es tracta de treballar per Balaguer. Tothom que vulgui treballar per Balaguer des de l'Ajuntament i vulgui assumir un projecte comú compartit pot ser el nostre aliat.

 

L'acaldable del PDeCAT, Josep Maria Roigé està obert a qualsevol pacte amb altres partits amb la condició de treballar amb un projecte compartit per la ciutat i que estiguin a favor de la democràcia. Un dels grans projectes que van quedar pendents , com ara el pàrquing subterrani podria fer-se realitat si el PDeCAT guanya amb majoria absoluta. 

Per tant podria produir-se un pacte?

 Estem oberts a qualsevol pacte amb dues condicions:
 Estar disposat a treballar per Balaguer amb un projecte compartit
Acceptar que mentre la majoria de ciutadans de Balaguer en les diferents conteses electorals així ho manifestin, l'Ajuntament de Balaguer ha d'estar al costat de la democràcia, del govern de Catalunya i dels ideals de llibertat que avui aglutinen a aquesta majoria.Que Balaguer sigui aquella ciutat que els balaguerins vulguin i que els que volem servir-los des de la política municipal sapiguem portar-ho a terme.

Quina és i serà la seva máxima il·lusió com a balaguerí?

 No em presento a les eleccions per guanyar o perdre, em presento per servir als ciutadans des d'una posició de govern o d'oposició segons ells vulguin. En definitiva vull treballar per Balaguer i això ho faré mentre tingui la confiança dels electors.

Li desitjem molta sort, però abans acomiadi’s dels nostres lectors amb un missatge d’esperança i optimisme…

 Estic segur que els balaguerins sabrem portar Balaguer a les millors cotes de benestar i qualitat. Aquest és el valor més important de la nostra ciutat, els nostres ciutadans, i serem molts que treballarem per aconseguir-ho. Junts som imparables, i ho farem. Junts per Balaguer.

Llegir 2195 vegades Darrera modificació el Dimarts, 13 Novembre 2018 13:38
Josep Maria Castells

Tinc 30 anys. Lleidatà d'arrels balaguerines. Sóc persona de solucions, urbanita, entusiasta i amb ambició. La meva passió és el periodisme, la sociologia, la filosofia i les ciències polítiques. Sóc emprenedor i activista sociocultural. M'interessaria poder participar en esdeveniments i mitjans de comunicació.

M'agrada la informàtica, el màrqueting, la política, el personal branding, les relacions públiques i les empreses. Els meus hobbies són tenir cura meves amistats, la ràdio, els restaurants, les tecnologies i la moda.

✅Tinc aspiracions en la meva vida i els meus valors o aptituds principals en el treball són la persistència després de l'objectiu, la capacitat d'automotivar, l'empatia, el treball en equip, entusiasme, creativitat i el #optimisme

✅El meu lema a la vida és OPTIMISME. Sí, sóc optimista. No sembla útil ser qualsevol altra cosa.
Tinc una actitud positiva davant la vida que m'omple de valor al meu i als altres.

✅Compto amb el títol de "Digital Màrqueting i Community Manager". Em considero una persona creativa, sincera, sana, esportista, persistent, ambiciosa, empàtica, perfeccionista i filantròpica.

✅He participat en "Espejo Público" d'Antena3, a Onda Cero a "Nits de ràdio", a la taula rodona de «Els mitjans locals en l'era global» l'any 2016 a Lleida. Finalista VII edició de Premis Lleidatans de la Jove Cambra Internacional.
M'agradaria poder treballar en empreses audiovisuals i de periodisme com ara CCMA, Onda Cero, Grup Godó, CADENA SER, Grup Flaix, RTVE, Atresmedia, Mediaset, Grup Prisa i altres companyies d'humor, com El Terrat i Minoria Absoluta.

✅Em sento molt identificat amb multinacionals com Mediamarkt, Google, Facebook, Samsung, IBM, Amazon i Microsoft.

He estat vinculat en política però m'he adonat que el millor és la diversitat. És a dir: sé recollir la part bona de cada ideologia. He col·laborat amb entitats locals i ONG.

✅Las persones que més admiro són Bill Gates, Andreu Buenafuente, Pedro Sánchez, Sandra Golpe, Matías Prats, Marta Flich, Susanna Griso, Xavi Gabriel, Andreu Buenafuente, Sergi Domene, Marta López, Leo Garriga, Elon Musk i José Luis Cordeiro.
He publicat més de 500 articles en premsa de paper. Tinc 4 recomanacions professionals.


No ho dubti i contacti amb mi via MD o @oficialcastells des de Facebook, Twitter i Instagram. Acredito 4 recomanacions de professionals al meu perfil.
?WhatsApp de treball ➡️ 657.675.525
Estic actiu a Facebook, Twitter, Instagram i WhatsApp.

M' ajudes a fer realitat els meus somnis
Segueix-me @oficialcastells o contacta amb mi ara mateix!

www.elmercadal.cat

 

El temps a Balaguer

 

 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre

@OFICIALCASTELLS

 Resultat d'imatges de TWITTER