EDICIÓ ESPECIAL COVID-19

DIRECTOR: JOSEP MARIA CASTELLS BENABARRE
EL PERIODISME OPTIMISTA DE CATALUNYA ®
Dimecres, 06 Setembre 2017 16:29

Josep Maria Roigé:" Crec que amb un govern treballador i amb projecte seriós podem anar molt millor"

Escrit per

FITXA

  • Josep Maria Roigé i Rafel

L’any 1974 (amb 14 anys) , va començar a treballar en una Oficina bancària.L’any 1985 (amb 25 anys) va assumir el seu primer càrrec directiu (Director d’Oficina) i des d’aquell moment fins al 2010 diferents responsabilitats directives especialment amb relació amb el món empresarial de tot Lleida (oficina d’empreses) fins a l’any 2009. Té realitzats estudis de Diplomatura en Ciències Empresarials (pendent de finalització) complementats amb diferents cursos formatius de gestió empresarial (Formació Directiva –IESE- i varis a ESADE).

Durant la seva gestió com alcalde de Balaguer es va assolir de forma satisfactòria la creació del concepte 'Q' de qualitat, en diferents aspectes de la ciutat i concretament a les festes i les fires com també la creació d'un viver d'empreses, la posada en marxa amb èxit d'equipaments com ara el Centre d'Interpretació de l'Or del Segre. També va ser l'alcalde que va habilitar la sala d'actes de l'Ajuntament per fer-hi projeccions cinematogràfiques , una demanda dels més joves i també no tant joves que va ser escoltada per l'equip de govern. Durant la legislatura va potenciar el teixit comercial i d'entitats. Va ser el primer alcalde que va apostar pels agents cívics i la renovació i adequació de les façanes del centre històric que estaven molt deteriorades.

L'alcalde Roigé tenia previst de fer un pàrquing al centre històric que no es va acabar fent i que segueix defensant que ha d'haver a la capital. A pesar de tenir una oposició molt dura amb la seva gestió cal reconèixer que tant ell com el seu equip de govern va fer molt per Balaguer tenint en compte que va exercir d'alcalde en la pitjor època de la democràcia, per una crisis financera que segons sembla, s'està començant a solucionar a les grans capitals. L'exalcalde admet en l'entrevista que li faria il·lusió repetir com alcalde, cosa que no es descarta, ja que l'oposició argumenta "inactivitat i poc treball en totes les regidories"; cosa que els podria facilitar una victòria en les properes eleccions si l'alcalde actual no culmina la legislatura amb alguna obra extraordinària, cosa que va dir en aquest mitjà que no faria.

 

Les coses han canviat políticament a Balaguer. Ja no és alcalde... Enyora l'alcaldia de Balaguer?

No és enyorança.  Però les possibilitats de servir als ciutadans i de portar a terme un projecte per la ciutat no es pot fer igual des de l’alcaldia i el govern que des de l’oposició.   Tinc una certa recança pels projectes pendents que s’han estroncat.


Té bona relació amb l'actual alcalde de Balaguer i el seu equip de govern?

Relació personal molt correcta, políticament no ens tenen en consideració per a res, ni a nosaltres ni a la resta de l’oposició.


I amb la resta de regidors de l'oposició?

Tenim bona relació i patim conjuntament el menysteniment de l’equip de govern.  


Quantes hores dedica a la ciutat?

No es tracta de dedicar-hi més o menys hores.  Pensar en la ciutat i en com millorar-la hi penso sempre.  Amb tot hi tinc una dedicació considerable, com els altres companys del grup municipal del Pdecat. .

Si un ciutadà vol parlar amb el grup de l'oposició que ha de fer?

Contactar amb qualsevol dels regidors del grup, mitjançant qualsevol mitjà.  Telèfon, e-mail, xarxes socials o presencialment al local de la plaça del mercadal.


Balaguer continua sent una ciutat dormitori?

Balaguer és un molt bona ciutat per a viure-hi però mancada de certa activitat econòmica productiva.  Tenim qualitat de vida però no suficients oportunitats per guanyar-nos la vida.


Així creu que aquest és el principal problema de Balaguer...

Per a mi, el principal problema de Balaguer són els ciutadans que ho passen malament, molt d’ells probablement per l’absència d’oportunitats laborals.


Que pensa fer el PDECAT de Balaguer per reactivar l'economia i el teixit social a Balaguer?

Tenir Balaguer a punt per ser un lloc atractiu per a inversions i emprenedoria. Atractiu en molts sentits, des de la percepció que l’administració local està al costat dels que volen generar riquesa i ocupació fins a disposar d’elements que facin Balaguer atractiu per a noves inversions.

“Tinc una certa recança pels projectes

pendents que s’han estroncat”


Quines festes li agraden més de Balaguer?

Totes les festes tenen el seu encant. Cal però pensar com innovar per millorar-les i fer-les més atractives, participatives  i beneficioses per la ciutat

El Balaguer d'avui és una ciutat més o menys segura que quan hi eren vostès? Que canviaria en matèria de seguretat?

Balaguer és una ciutat segura i amb pocs problemes d’aquest tipus. Però no es pot abaixar la guàrdia.


Que pot fer l'oposició a hores d'ara per Balaguer?

Qui pot fer realment, qui té les eines, és el govern municipal. L’oposició només pot aportar i participar si el govern és obert i té aquesta voluntat. Per desgràcia a Balaguer, l’actual govern tripartit, no té en absolut aquesta voluntat.

 

Creu que l'equip de govern aprofita prou els grans potencials que té la ciutat?

Crec que l’actual govern no té projecte de ciutat i per tant no sap com col.laborar en orientar les grans potencialitats de Balaguer i la seva gent cap a un objectiu de millora de la qualitat de vida dels ciutadans, en tots els sentits.


Quina regidoria creu que funciona més bé del govern tripartit? Per què?

No li ser dir. Veig inactivitat i poca feina en totes les regidories.


Quina opinió en té d'aquests anys de govern d'ERC-PSC-Ara sí a la capital?

Crec que no han sabut aprofitar la millora de condicions generals que s’han donat per impulsar Balaguer.  Estan aturats i sense saber que fer, com fer-ho ni cap on anar. Com he dit, no tenen projecte de ciutat


Segons sembla, la gestió de Vidal és nefasta segons les seves declaracions. I també és el que diu l'oposició...

Vaig dir que la gestió econòmica de l’ajuntament per part d’aquest govern ha estat nefasta. I ho vaig dir després d’estudiar, revisar i comparar les xifres reals del pressupost municipal executat els 6 mesos de l’any 2015 i tot l’any 2016.  Ja sé que és un adjectiu molt dur però el que ens indiquen els números comprovats i treballats no em permeten usar-ne cap altre.  En altres aspectes de gestió (no econòmica) diria que la gestió del govern tripartit és molt poc significativa.  Sembla que el lema sigui “anar fent i anar tirant” i “qui dia passa, any empeny”.   És difícil criticar si no es fa quasi res de nou.

“El govern de Catalunya ens diu que votarem.

Jo m’ho crec i estic segur que ho farem bé”  


Diuen vostès que els pressupostos aprovats són pitjors que les de l'anterior govern? Podria dir-nos perquè?

Perquè posen de manifest una manera de gastar sense aturador i amb excés i tornen a endeutar la ciutat, fent un nou crèdit, perquè no serveixen per fer créixer Balaguer en qualitat i possibilitats de vida. Hi ha molt poca inversió productiva o que generi aquest ànim per situar Balaguer en l’ excel.lència i amb capacitat de generar riquesa i llocs de treball.  

 Darrerament els plens són bastant intensos i crispats. L'oposició es planteja posar en marxa una moció de censura?

No ho veig així.  Per la nostra part no hi ha cap tipus de crispació.  I a més, els plens municipals tenen molt poc contingut. Són plens de tràmit i petites coses. Prou ens agradaria poder tenir un ple amb força contingut per poder contrastar el projecte de ciutat de cada força política.  Els plens més que crispats són molt avorrits i sense contingut. Per plantejar-se una moció de censura cal tenir els vots per guanyar-la. El pacte que es va fer el juny de 2015 per a evitar que el Pdecat continués governant la ciutat era un pacte en contra nostra,  més que un pacte en favor d’un projecte diferent de ciutat que s’ha demostrat no tenen.  Però en política els pactes en contra d’un tercer acostumen a ser més estables i costa molt que es reconegui haver-se equivocat en fer-los. 

En el cas que el grup del PDECAT la presentés, creu que prosperaria?

No és el cas.


A banda de la mala gestió que argumenta que es fa des de l'Ajuntament quines coses creu que ha fet bé el govern?

Per poder criticar o aplaudir una acció de govern hi ha d’haver acció de govern.  No podem aplaudir o criticar res si no es fa res.  Només han fet que acabar alguns dels projectes que ja estaven engegats, i no tots, per l’anterior govern.

“No es pot admetre que les joventuts del partit de l’alcalde embrutin espais públics"


Fa uns dies va sortir a la premsa que el PDeCAT sol·licita netejar les pintades de 'Estimem lo Segre', en què els autors són les JERC. Creu que a part de fer-les esborrar és necessari habilitar un espai per grafitis com algunes ciutats ja tenen?

Tot és plantejable però el que no es pot admetre és que les joventuts del partit de l’alcalde embrutin espais públics.  


El seu partit segueix pensant que la conversió en zona de vianants de la plaça del Mercadal és necessària tal com es plantejava inicialment?

Sí, però donant solució a la possibilitat d’habilitar aparcaments en la mateixa zona. (Pàrquing o similar)


Certament no sé que passarà el dia 1 d'Octubre... Vostè que va ser president de l'AMI, té àmplia experiència i coneixements sobre el nostre país, podria assegurar-nos que podrem votar amb garanties?

El govern de Catalunya ens diu que votarem. Jo m’ho crec i estic segur que ho farem bé.  El que donarà solidesa al referèndum serà la participació massiva dels ciutadans, que estic segur hi haurà.


A Balaguer apenes hi ha polítiques d'inclusió laboral per a persones amb algun tipus de discapacitat o en risc d'exclusió social. Que proposa el PDeCAT de Balaguer per aquests col·lectius de gent?

Si hi ha més oportunitats de feina per a tots els balaguerins, aquests col.lectius també se’n beneficiaran.  L’ajuntament no té capacitat executiva per fer aquest tipus de polítiques, però si per crear les condicions que permetin que hi hagi més oportunitats.


Creu que pot arribar a repetir com alcalde?

Això ho han de dir els ciutadans en les pròximes eleccions.


Així vostè no llença la tovallola...

No ho he fet mai i crec que Balaguer i la seva gent es mereixen que esmerci tot l’esforç per intentar convencer-los que el nostre projecte pot ser el millor per la ciutat.  Després ja decidiran ells. 

Aquest propòsit creu que és realista?

Com el de qualsevol ciutadà que vulgui servir a Balaguer des de l’Ajuntament.


Finalment diguin's que pensa fer si torna a ser alcalde de Balaguer i enviï un missatge esperançador a tots els ciutadans descontents amb l'actual govern o que volen transformar la ciutat d'una altra manera...

No hi ha secrets. Honradesa i treball, era, i és,  el nostre lema i el nostre compromís.

Segueixo creient en les capacitats dels ciutadans de Balaguer i les seves possibilitats, que són moltes.  Crec que amb un govern treballador i amb projecte seriós podem anar molt millor i sentir-nos encara més orgullosos de ser balaguerins. 

 

Llegir 4504 vegades Darrera modificació el Dimecres, 06 Setembre 2017 18:11
Josep Maria Castells

Tinc 30 anys. Lleidatà d'arrels balaguerines. Sóc persona de solucions, urbanita, entusiasta i amb ambició. La meva passió és el periodisme, la sociologia, la filosofia i les ciències polítiques. Sóc emprenedor i activista sociocultural. M'interessaria poder participar en esdeveniments i mitjans de comunicació.

M'agrada la informàtica, el màrqueting, la política, el personal branding, les relacions públiques i les empreses. Els meus hobbies són tenir cura meves amistats, la ràdio, els restaurants, les tecnologies i la moda.

✅Tinc aspiracions en la meva vida i els meus valors o aptituds principals en el treball són la persistència després de l'objectiu, la capacitat d'automotivar, l'empatia, el treball en equip, entusiasme, creativitat i el #optimisme

✅El meu lema a la vida és OPTIMISME. Sí, sóc optimista. No sembla útil ser qualsevol altra cosa.
Tinc una actitud positiva davant la vida que m'omple de valor al meu i als altres.

✅Compto amb el títol de "Digital Màrqueting i Community Manager". Em considero una persona creativa, sincera, sana, esportista, persistent, ambiciosa, empàtica, perfeccionista i filantròpica.

✅He participat en "Espejo Público" d'Antena3, a Onda Cero a "Nits de ràdio", a la taula rodona de «Els mitjans locals en l'era global» l'any 2016 a Lleida. Finalista VII edició de Premis Lleidatans de la Jove Cambra Internacional.
M'agradaria poder treballar en empreses audiovisuals i de periodisme com ara CCMA, Onda Cero, Grup Godó, CADENA SER, Grup Flaix, RTVE, Atresmedia, Mediaset, Grup Prisa i altres companyies d'humor, com El Terrat i Minoria Absoluta.

✅Em sento molt identificat amb multinacionals com Mediamarkt, Google, Facebook, Samsung, IBM, Amazon i Microsoft.

He estat vinculat en política però m'he adonat que el millor és la diversitat. És a dir: sé recollir la part bona de cada ideologia. He col·laborat amb entitats locals i ONG.

✅Las persones que més admiro són Bill Gates, Andreu Buenafuente, Pedro Sánchez, Sandra Golpe, Matías Prats, Marta Flich, Susanna Griso, Xavi Gabriel, Andreu Buenafuente, Sergi Domene, Marta López, Leo Garriga, Elon Musk i José Luis Cordeiro.
He publicat més de 500 articles en premsa de paper. Tinc 4 recomanacions professionals.


No ho dubti i contacti amb mi via MD o @oficialcastells des de Facebook, Twitter i Instagram. Acredito 4 recomanacions de professionals al meu perfil.
?WhatsApp de treball ➡️ 657.675.525
Estic actiu a Facebook, Twitter, Instagram i WhatsApp.

M' ajudes a fer realitat els meus somnis
Segueix-me @oficialcastells o contacta amb mi ara mateix!

www.elmercadal.cat

 

El temps a Balaguer

 

 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre

@OFICIALCASTELLS

 Resultat d'imatges de TWITTER