EDICIÓ ESPECIAL COVID-19

DIRECTOR: JOSEP MARIA CASTELLS BENABARRE
EL PERIODISME OPTIMISTA DE CATALUNYA ®
Dissabte, 23 Novembre 2019 16:26

Reptes i esperança de la medicina del segle XXI Destacats

Escrit per
Foto:Agències Foto:Agències

La medicina no només avança sinó que cura, excepte les malalties mentals, les minoritàries, la SIDA i el càncer, que avui dia encara no són curables. Malgrat això, l'empresari i multimilionari Elon Musk és optimista perquè ha tornat a sorprendre a la comunitat científica mundial, amb la posada en marxa d'un projecte innovador d'intel·ligència Artificial dins de l'àrea de la psiquiatria i neurocirurgia anomenat Neuralink.

Segons confirmava el diari La Vanguardia, el multimilionari s'ha proposat el repte més difícil d'aconseguir dins de la medicina: curar totes les malalties que coneixem avui en dia com "malalties cròniques o de llarga durada", a través d'un pla de negoci molt ambiciós que és d'aplaudir.
Neuralink és una empresa creada per Musk amb 160 milions de dòlars i compta amb 80 empleats d'alta qualificació preparats en disciplines com l'enginyeria de sistemes o la neurologia.
Tal com avança Univadis, el servei que proporcionarà Neuralink serà l'assistència personalitzada amb un robot que converteix el procés d'implantació d'elèctrodes sense danyar els vasos sanguinis en la major part d'operacions.
Neuralink està treballant en alguns avenços clau, entre ells la mida de l'implant. Aquesta companyia apostarà en qüestió de pocs anys per una cirurgia que sigui més precisa i electiva,  integrant els elèctrodes directament en un petit xip insertable, al seu torn en una placa de circuit. Aquest xip és també una de les claus d'aquest avanç.
En definitiva: que qualsevol persona que tingui diagnosticat un TMS o malaltia psiquiàtrica podrà fer-se aquesta operació i implantar-se aquest xip intel·ligent.

Però abans que la curació d'aquests trastorns es puguin constatar es faran proves exhaustives que demostrin la seguretat dels seus nous elèctrodes, que ofereixin una determinada vida útil dins el teixit cerebral i també que els processos d'implantació estiguin adequadament validats per les autoritats mundials.

Es curaran malalties com la SIDA i el càncer en menys d'una dècada tal com diuen alguns experts? Es podran curar la resta de patologies que fins ara són cròniques o minoritàries? Els multimilionaris faran el bé per la humanitat? D'aquí a 30 anys existiran les malalties?

No sé què pensareu molts de vosaltres, però jo penso que és una injustícia que la salut de les persones encara sigui un negoci a ple segle XXI. El debat està servit...

Darrera modificació el Dissabte, 23 Novembre 2019 16:37
Josep Maria Castells

Tinc 30 anys. Lleidatà d'arrels balaguerines. Sóc persona de solucions, urbanita, entusiasta i amb ambició. La meva passió és el periodisme, la sociologia, la filosofia i les ciències polítiques. Sóc emprenedor i activista sociocultural. M'interessaria poder participar en esdeveniments i mitjans de comunicació.

M'agrada la informàtica, el màrqueting, la política, el personal branding, les relacions públiques i les empreses. Els meus hobbies són tenir cura meves amistats, la ràdio, els restaurants, les tecnologies i la moda.

✅Tinc aspiracions en la meva vida i els meus valors o aptituds principals en el treball són la persistència després de l'objectiu, la capacitat d'automotivar, l'empatia, el treball en equip, entusiasme, creativitat i el #optimisme

✅El meu lema a la vida és OPTIMISME. Sí, sóc optimista. No sembla útil ser qualsevol altra cosa.
Tinc una actitud positiva davant la vida que m'omple de valor al meu i als altres.

✅Compto amb el títol de "Digital Màrqueting i Community Manager". Em considero una persona creativa, sincera, sana, esportista, persistent, ambiciosa, empàtica, perfeccionista i filantròpica.

✅He participat en "Espejo Público" d'Antena3, a Onda Cero a "Nits de ràdio", a la taula rodona de «Els mitjans locals en l'era global» l'any 2016 a Lleida. Finalista VII edició de Premis Lleidatans de la Jove Cambra Internacional.
M'agradaria poder treballar en empreses audiovisuals i de periodisme com ara CCMA, Onda Cero, Grup Godó, CADENA SER, Grup Flaix, RTVE, Atresmedia, Mediaset, Grup Prisa i altres companyies d'humor, com El Terrat i Minoria Absoluta.

✅Em sento molt identificat amb multinacionals com Mediamarkt, Google, Facebook, Samsung, IBM, Amazon i Microsoft.

He estat vinculat en política però m'he adonat que el millor és la diversitat. És a dir: sé recollir la part bona de cada ideologia. He col·laborat amb entitats locals i ONG.

✅Las persones que més admiro són Bill Gates, Andreu Buenafuente, Pedro Sánchez, Sandra Golpe, Matías Prats, Marta Flich, Susanna Griso, Xavi Gabriel, Andreu Buenafuente, Sergi Domene, Marta López, Leo Garriga, Elon Musk i José Luis Cordeiro.
He publicat més de 500 articles en premsa de paper. Tinc 4 recomanacions professionals.


No ho dubti i contacti amb mi via MD o @oficialcastells des de Facebook, Twitter i Instagram. Acredito 4 recomanacions de professionals al meu perfil.
?WhatsApp de treball ➡️ 657.675.525
Estic actiu a Facebook, Twitter, Instagram i WhatsApp.

M' ajudes a fer realitat els meus somnis
Segueix-me @oficialcastells o contacta amb mi ara mateix!

www.elmercadal.cat

 

El temps a Balaguer

 

 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre

@OFICIALCASTELLS

 Resultat d'imatges de TWITTER