EDICIÓ ESPECIAL COVID-19

DIRECTOR: JOSEP MARIA CASTELLS BENABARRE
EL PERIODISME OPTIMISTA DE CATALUNYA ®
Dijous, 05 Març 2020 18:15

L'ACA destina més de 571.000 euros a municipis de Lleida per reparar danys dels aiguats de l'octubre Destacats

Escrit per ACN
Foto:ACA Foto:ACA

Se'n beneficiaran 4 municipis de les Garrigues i també localitats que s'abasteixen de la Mancomunitat d'aquesta comarca

El Govern, a través de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), destinarà més de 571.000 euros a un total de nou municipis de les comarques de Lleida per a reparar infraestructures de subministrament d'aigua en alta. Arran de l'episodi de pluges registrat entre els dies 22 i 23 d'octubre, diverses infraestructures municipals de captació i distribució d'aigua van quedar malmeses. Dels municipis, quatre són de les Garrigues, essent Vinaixa la població que rebrà més ajuda amb 142.517 euros. La resta no són de la comarca però s'abasteixen de la Mancomunitat d' Aigües de les Garrigues.

El passat 6 de novembre, el director de l'ACA va resoldre una declaració de l'emergència de les actuacions derivades d'aquest episodi. Aquesta declaració preveu l'atorgament d'ajuts econòmics a les administracions competents per a la reparació dels danys a infraestructures d'abastament en alta.

Els ajuts, atorgats de manera directa i aprovats en el consell d'administració de l'ACA, serviran per finançar la totalitat dels treballs necessaris per adequar les instal·lacions afectades, principalment captacions, conduccions i bombaments malmesos, amb l'objectiu de garantir el subministrament d'aigua. Les actuacions han d'estar enllestides abans del 31 d'octubre d'enguany.

Aquests ajuts beneficiaran a un total de quatre municipis de les Garrigues: el Vilosell, amb 7.004 euros; la Pobla de Cérvoles, amb 49.544 euros; les Borges Blanques, amb 89.073 euros; i Vinaixa, amb 142.517 euros. També s'hi inclouen els municipis que s'abasteixen de la Mancomunitat d'Aigües de les Garrigues, que rebran 283.415 euros.

 

El temps a Balaguer

 

 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre

@OFICIALCASTELLS

 Resultat d'imatges de TWITTER