EDICIÓ ESPECIAL COVID-19

DIRECTOR: JOSEP MARIA CASTELLS BENABARRE
EL PERIODISME OPTIMISTA DE CATALUNYA ®
Dimarts, 17 Mai 2016 12:53

BCN aposta per plans d'ocupació que prioritzen els col·lectius amb dificultats d’accés al mercat laboral

Escrit per Josep Maria Castells

Entre aquests mesos de maig i juny, Barcelona Activa preveu contractar un miler de persones aturades a través dels plans d’ocupació municipal. En total, durant l’any 2016, més de mil cinc-centes persones amb dificultats per accedir al món laboraltindran una feina de sis mesos que els ajudarà a reactivar la seva trajectòria professional.

Els plans prioritzen els col·lectius amb especials dificultats d’accés al mercat laboral, sobretot persones aturades més grans de 40 anys, amb un nivell formatiu baix, que fa un mínim de 12 mesos que estan a l’atur i també joves de menys de 30 anys. Es tracta d’un instrument que facilita la reactivació i el reciclatge professional de les persones que fa temps que estan a l’atur. Tal com ha explicat el primer tinent d’alcaldia, Gerardo Pisarello: “Donem resposta a l’emergència social, apostem per la inserció laboral personalitzada i de qualitat.”

Les persones que són seleccionades recuperen l’autoestima, disposen d’una experiència amb valor de cara a la següent recerca de feina, adquireixen competències professionals i actualitzen la formació amb projectes d’interès col·lectiu. Els llocs de treball es desenvolupen en una trentena d’operadors municipals, entre els quals hi ha diversos districtes, consorcis i instituts municipals.

Sembla ser que moltes capitals de comarca volen imitar aquesta bona idea del Ajuntament de Barcelona, i apostaran per la discriminació positiva cap aquests col·lectius.

Darrera modificació el Dimarts, 17 Mai 2016 13:01

 

El temps a Balaguer

 

 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre

@OFICIALCASTELLS

 Resultat d'imatges de TWITTER