EDICIÓ ESPECIAL COVID-19

DIRECTOR: JOSEP MARIA CASTELLS BENABARRE
EL PERIODISME OPTIMISTA DE CATALUNYA ®
Dimarts, 10 Mai 2016 14:16

Més compres a les botigues de proximitat

Escrit per EL MERCADAL

Més compres a les botigues de barri, una nova actitud del comerciant per atreure més clients i la capacitat de fer front als compromisos econòmics són algunes de les conclusions que recull l’indicador de comerç de Barcelona (IcoB) corresponent al primer trimestre del 2016.

Algunes actituds dels compradors, com el petit augment de la compra d’impuls, fa pensar en una possible millora de la situació del comerç de la ciutat a mitjà termini. És una de les conclusions de l’indicador de comerç de Barcelona (IcoB)del primer trimestre del 2016, elaborat per la Fundació Barcelona Comerç iESADE a partir de l’anàlisi de l’activitat de 616 establiments comercials de diversos sectors.

Un dels punts més destacats de l’informe és el petit increment de la compra a les botigues de proximitat. Es tracta d’una tendència europea ja consolidada que de mica en mica va arribant a Barcelona. D’altra banda, el comerç també s’ha vist reforçat per campanyes específiques. Pel que fa a les rebaixes d’hivern, també cal destacar-ne el resultat positiu amb una pujada lleugera.

El president de la Fundació Barcelona Comerç, Vicenç Gasca, tot i valorar positivament aquest acostament al comerç de proximitat, ha alertat que encara hi ha un 22% dels comerciants que no poden assolir les despeses econòmiques. En aquest sentit, ha reiterat que s’està treballant amb Barcelona Activa i l’Ajuntament per orientar aquests negocis.

 

El temps a Balaguer

 

 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre

@OFICIALCASTELLS

 Resultat d'imatges de TWITTER