EDICIÓ ESPECIAL COVID-19

DIRECTOR: JOSEP MARIA CASTELLS BENABARRE
EL PERIODISME OPTIMISTA DE CATALUNYA ®
Dimarts, 29 Març 2016 12:05

Es destinen 236 milions d'euros per a la rehabilitació d'edificis a Barcelona

Escrit per EL MERCADAL

L’estratègia de rehabilitació prevista per als quatre anys de mandat és transversal: millorar les condicions d’habitabilitat per a tothom, augmentar el parc d’habitatges de lloguer assequible, promoure energies renovables, fomentar l’activitat econòmica local vinculada al sector i garantir la qualitat i la seguretat del patrimoni arquitectònic.

Per tal d’aconseguir aquests objectius, des d’ara fins al 2019 s’invertiran 235,8 milions d’euros,que es repartiran de la manera següent: 80 milions d’euros per a ajuts a la rehabilitació del parc privat, 32,8 milions per rehabilitar el parc públic d’habitatges i promoure l’eficiència energètica dels edificis municipals, i 123 milions d’euros per rehabilitar integralment l’espai públic.

“Estem posant sobre la taula una manera diferent de concebre les actuacions que desenvolupem a la ciutat”, ha explicat la tinenta d’alcaldia de l’àrea d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz. I ha manifestat: “Plantegem la rehabilitació d’una manera integral amb l’únic objectiu de la millora de la qualitat de vida dels veïns.” Cal destacar que aquesta mesura de rehabilitació urbana és fruit de l’acord del Govern municipal i el grup del PSC.

Nova convocatòria d’ajuts a la rehabilitació

Per primera vegada, els ajuts d’aquesta nova convocatòria inclouen subvencions per millorar els interiors dels habitatges, com ara actuacions per millorar l’accessibilitat o l’aïllament acústic o per eliminar els materials nocius per a la salut de les persones. També s’hi incorporen barems socials per afavorir l’accés als ajuts a les famílies amb rendes més baixes i subvencions per usar materials amb petjada ecològica baixa i per als edificis catalogats, i es crea un programa d’ajuts per aconjunts residencials d’interès especial.

Redistribució de les millores arreu del territori

Les intervencions a l’espai públic no seran grans transformacions, sinó que es repartiran per tot el territori amb actuacions concretes que millorin la qualitat de vida a tota la ciutat. Un dels punts importants d’aquest pla, les accions del qual es concretaran al llarg del 2016, és aprofundir en la millora de l’accessibilitat.

 

El temps a Balaguer

 

 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre

@OFICIALCASTELLS

 Resultat d'imatges de TWITTER