DIRECTOR: JOSEP MARIA CASTELLS BENABARRE
Diumenge, 21 abril 2019 13:31

Temps d'optimisme...

Escrit per

               
Aquest cop vull abordar breument un tema molt profund que segurament tots hi teniu alguna cosa a dir i que segurament us estareu qüestionant contínuament i que a mi, com a qualsevol persona del món que tingui capacitat de reflexió ens pot arribar a generar certa inquietud.

L'esforç i la perseverança fins al dia d'avui és molt important per les persones i col·lectius, l'esperit de superació i lideratge sempre ha estat necessari per triomfar en una societat competitiva on els diners que tenen les persones i empreses més poderoses hi juguen un paper molt important. No entenc com el dia d'avui encara hi ha persones sense sostre o que viuen en situacions molt precàries i lamentables.

Molts governs que tenim avui i que afortunadament s'autodenominen democràtics, entre ells, el d'Espanya i de Catalunya haurien d'estar al servei del poble i no només proporcionar l'ajuda necessària als col·lectius, empreses, entitats, fundacions que estan agrupades i constituïdes legalment. Des de les diferents institucions s'haurien d'atendre i donar resposta a les demandes individuals de les persones. De fet, cada individu té estipulats uns drets individuals de l'organisme més important del món que és l'ONU (Organització de les Nacions Unides), i que avui dia no s'estan complint perquè el sistema no està organitzat i enfocat de la forma adequada per solucionar les necessitats i problemes individuals i col·lectius de les persones del segle XXI.

Fa molt temps que vivim en una democràcia "limitada" i per aquest motiu crec que seria bo que els que fan noves lleis i estatuts i presenten mocions procurin de millorar la seva gestió fent-la accessible a totes les persones. Els governs que tenim haurien de garantir la qualitat de vida de totes les persones independentment de la seva condició, ideologia, religió, raça, sexe, aspecte físic, classe econòmica, aparença, lloc de residència, etc.

Us estic parlant d'una nova forma d'entendre la gestió política per part dels que ens governen i que ofereixin solucions a mida, per tal de millorar l'autoestima, el progrés i la seguretat de tots els ciutadans, mitjançant l'elaboració d'un projecte vital que ajudi a les persones a garantir la seva plena autonomia i alhora fer-la vida molt més fàcil.
Segur que molts de vosaltres heu sentit a dir al veí, padrina, germà, pare o mare que "la vida és molt dura", "ser emprenedor no cal que hi lluitis perquè no podràs aconseguir el que tu vols", o "tot és difícil" o "no intentis fer coses difícils, millor fes el fàcil".

Hauríem de saber detectar aquests pensaments "tòxics" i revertir-los per convertir-los en uns de més adients, ja que solen produïr un impacte en la societat, que genera tensió i nerviosisme, sobretot en els emprenedors i les persones lluitadores que dia rere dia s'esforcen per aconseguir els fruits del que han estat sembrant durant molt de temps.

Per aquests motius i per l’elevat nombre de persones que prenen psicofàrmacs per l’ansietat, la depressió o altres patologies, crec que ens cal un govern fomenti l'emprenedoria i el pensament positiu, tan necessari en els moments en els quals estem. Estem pagant les conseqüències d'una crisi, que no oblidem; ha estat provocat per persones. Ja comença a ser hora que arribin temps d’optimisme…

Darrera modificació el Diumenge, 21 abril 2019 13:40
Josep Maria Castells

Nascut a Lleida el 13/2/1989. Director i fundador del Mercadal de Balaguer desde fa 8 anys i actualment visc a Lleida. Sóc community manager d'empreses, entitats i partits polítics.

Sóc influencer i vaig ser autor de 5 blocs d'opinió. Activista sociocultural i filàntrop. Optimista. Durant l'adolescència ja apuntava maneres i vaig demostrar a la galeria tot el meu talent i vocació pel periodisme en ser el creador de la primera ràdio i televisió en streaming de la província i participant desinteressadament en programes radiofònics d'emissores de prestigi en aquells temps com ara Flip Flap Ràdio i RNE4.

Vaig ser locutor durant una temporada a Ràdio Artesa de Segre amb només 15 anys i desde llavors també vaig participar assiduament en diversos mitjans de comunicació.

Compto amb una trajectòria com activista sociocultural a  Balaguer de gairebé 15 anys i entre altres coses vaig impulsar una entitat juvenil a la capital de La Noguera i vaig ser impulsor i director de l'emissora Ràdio Connecta de Balaguer.

He participat puntualment en programes de televisió a nivell estatal com ara "Espejo Público" d'Antena3, i de ràdio a Onda Cero a "Nits de ràdio" i de forma molt puntual al Periódico de Catalunya i La Vanguardia.

A més he participat en diferents conferències i taules de debat; una sobre periodisme optimista al IEI de Lleida i a la taula rodona titulada «Els mitjans locals en l'era global» el 2016 a la Universitat de Lleida.


Vaig arribar a ser finalista de la VII edició dels Premis Lleidatans de la Jove Cambra Internacional.
Avui en dia estic intentant elaborar el meu primer llibre que inclourà un recull dels millors articles publicats a les diferents revistes i periòdics del territori. Actualment estic impulsant l’elitocràcia amb la recepta màgica de l’optimisme. El meu lema a la vida és OPTIMISME.

 Em considero una persona sincera, persistent, ambiciosa, empàtica, altruista, filantròpica, sana i esportista. Compto amb coneixements bàsics de cuina, serveis de restaurant. Em fascina la psicologia, sociologia,l' innovació, noves tecnologies, periodisme, màrqueting, comerç, política, democràcia, associacionisme, drets humans i pau, etc.

Al llarg de la meva vida aspiro a col·laborar i treballar a TV3, Flaix FM, RTVE, Zeta, Atresmedia, Mediaset i Grup Godó. 
Em sento molt identificat amb les marques i valors de Mediamarkt, Google, Facebook, IBM, Amazon i Microsoft on m'agradaria poder treballar en un futur. 

Sóc persona de cul inquiet que li agrada tocar moltes tecles a la vida, d'afany incansable, que persisteix i lluita fins al final.

La persona que més admiro del món és el professor i científic José Luis Cordeiro. 

www.elmercadal.cat

 

El temps a Balaguer

 

 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre

@OFICIALCASTELLS

 Resultat d'imatges de TWITTER