Oficial ®
Dimarts, 18 Desembre 2018 11:14

Vull un Balaguer com tu! (2ª part)

Escrit per

Estem a només 5 mesos per l’arribada del canvi a La Paeria de Balaguer i voldria fer públic el meu anàlisis polític.

En un principi segur que recordareu la meva il·lusió i entusiasme que vaig mostrar els primers mesos per un govern tripartit que prometia recuperar la ciutat amb el suport d’un partit nou que va prometre recuperar l’orgull balaguerí i que semblava la “solució de tot”. Però lamentablement em vaig equivocar de pronòstic i me’n dono compte que l’ètapa de Roigé com alcalde va ser millor que la de Vidal, que és pràcticament inexistent.

Actualment tenim un govern republicà i independentista molt debilitat amb el suport d’Ara sí, després que els socialistes fossin expulsats de forma injusta de l’equip de govern. Tenim un govern cada cop més débil per la falta d’imaginació i d’ambició balaguerina que de fet és el que demana l’oposició que actualment la conformen el Partit Democràta, Socialistes i el regidor no adscrit (Albert López). Els governants de la nostra ciutat haurien de ser més optimistes i mirar-se més el melic, ja que Balaguer és el lloc idoni per fer-ne la millor ciutat del món.

A Balaguer li cal un canvi de govern positiu, digital, optimista i treballador. La capital necessita un pla específic de desenvolupament urbanístic, per poder recuperar la ciutat, oferint sòl urbà o industrial preparat per que la iniciativa privada o pública pugui actuar.

També cal projectes que incrementin la qualitat de vida dels les persones que hi vivim en tots els sentits, tal i com proposa l’oposició.

Projectes de promoció econòmica de la ciutat, en l’aspecte comercial i industrial per a que els emprenedors no hagin d’anar a les grans capitals o a l’estranger a guanyar-se la vida.

I el més important: cal dotar de vida el Centre Històric, que els darrers anys enlloc de recuperar-se s’ha degradat en termes de vitalitat, tant en habitatges com en comerç. Igual que l’oposició crec que el casc antic de Balaguer hauria d’imitar el model de França, on als cascs antics es fa molta vida i s’hi han instal·lat moltes botigues, bars i restaurants.

A França hi ha una dinàmica econòmica excel·lent i la gent hi va perquè sap que hi ha vida cosa que a Balaguer no és així. Cal que la plaça sigui peatonal i que el govern demani ajudes a la Generalitat de Catalunya per fer front econòmicament la creació de dos pàrquings al centre històric tal i com demana el Sr.Roigé que segons el meu punt de vista repetirà com alcalde, tot i que li farà falta el suport del PSC.

 

 

Darrera modificació el Dimarts, 18 Desembre 2018 11:18
Josep Maria Castells

Nascut a Lleida el 13/2/1989. Director i fundador del Mercadal de Balaguer desde fa 8 anys i actualment visc a Lleida. Sóc community manager d'empreses, entitats i partits polítics.

Sóc influencer i vaig ser autor de 5 blocs d'opinió. Activista sociocultural i filàntrop. Optimista. Durant l'adolescència ja apuntava maneres i vaig demostrar a la galeria tot el meu talent i vocació pel periodisme en ser el creador de la primera ràdio i televisió en streaming de la província i participant desinteressadament en programes radiofònics d'emissores de prestigi en aquells temps com ara Flip Flap Ràdio i RNE4.

Vaig ser locutor durant una temporada a Ràdio Artesa de Segre amb només 15 anys i desde llavors també vaig participar assiduament en diversos mitjans de comunicació.

Compto amb una trajectòria com activista sociocultural a  Balaguer de gairebé 15 anys i entre altres coses vaig impulsar una entitat juvenil a la capital de La Noguera i vaig ser impulsor i director de l'emissora Ràdio Connecta de Balaguer.

He participat puntualment en programes de televisió a nivell estatal com ara "Espejo Público" d'Antena3, i de ràdio a Onda Cero a "Nits de ràdio" i de forma molt puntual al Periódico de Catalunya i La Vanguardia.

A més he participat en diferents conferències i taules de debat; una sobre periodisme optimista al IEI de Lleida i a la taula rodona titulada «Els mitjans locals en l'era global» el 2016 a la Universitat de Lleida.


Vaig arribar a ser finalista de la VII edició dels Premis Lleidatans de la Jove Cambra Internacional.
Avui en dia estic intentant elaborar el meu primer llibre que inclourà un recull dels millors articles publicats a les diferents revistes i periòdics del territori. Actualment estic impulsant l’elitocràcia amb la recepta màgica de l’optimisme. El meu lema a la vida és OPTIMISME.

 Em considero una persona sincera, persistent, ambiciosa, empàtica, altruista, filantròpica, sana i esportista. Compto amb coneixements bàsics de cuina, serveis de restaurant. Em fascina la psicologia, sociologia,l' innovació, noves tecnologies, periodisme, màrqueting, comerç, política, democràcia, associacionisme, drets humans i pau, etc.

Al llarg de la meva vida aspiro a col·laborar i treballar a TV3, Flaix FM, RTVE, Zeta, Atresmedia, Mediaset i Grup Godó. 
Em sento molt identificat amb les marques i valors de Mediamarkt, Google, Facebook, IBM, Amazon i Microsoft on m'agradaria poder treballar en un futur. 

Sóc persona de cul inquiet que li agrada tocar moltes tecles a la vida, d'afany incansable, que persisteix i lluita fins al final.

La persona que més admiro del món és el professor i científic José Luis Cordeiro. 

www.elmercadal.cat

 

El temps a Balaguer

 

 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre