Oficial ®
Dissabte, 19 Novembre 2016 09:02

Qui és més optimista?

Escrit per

El portal optimista de Catalunya va nèixer justament l'any 2011, l'any de la commemoració dels 800 anys de mercat a Balaguer. Amb una clara vocació d'oferir un servei innovador i de caire social s'ha anat consolidant. Però no ha estat gens fàcil. Hem tingut que passar per moments molt difícils ja que no disposem d'una estructura que pugui donar continuitat al projecte de la manera que voldriem nosaltres.A pesar que tenim una funció social no subsistim de subvencions ni d'ajudes econòmiques per part de l'administració pública. Però tenim la convicció i l'esperança que algun dia valoraran la feina feta (que no és poca)...

Actualment estem en una fase diferent. El nostre nom ja sona per alguns llocs, ens han entrevistat a alguna ràdio i hem assistit a actes com per exemple el de #periodismeoptimista, una taula rodona amb els principals diaris de Lleida  i esperem que els propers dies, mesos o anys poguem assistir a més esdeveniments. Amb el suport d'entitats com Salut Mental de Ponent iniciarem (no sabem encara quan) una proposta per fer un pas endavant cap a l'integració laboral de col·lectius amb risc d'exclusió, en especial el col·lectiu de persones amb malaltia mental.

Ho hem de reconèixer:tots estem exposats a tenir un problema de salut mental al llarg de la nostra vida, i aquestes persones tenim els mateixos drets que els demés.

Fa uns dies em van preguntar si El Mercal es fusionava amb el ja consolidat 7accents. Va ser bona pregunta, que ja me la van fer en l'època de l'AraPonent. Sembla ser que tenim moltes coses en comú...

Darrera modificació el Dissabte, 19 Novembre 2016 10:14
Josep Maria Castells

Nascut a Lleida el 13/2/1989. Director i fundador del Mercadal de Balaguer desde fa 8 anys i actualment visc a Lleida. Sóc community manager d'empreses, entitats i partits polítics.

Sóc influencer i vaig ser autor de 5 blocs d'opinió. Activista sociocultural i filàntrop. Optimista. Durant l'adolescència ja apuntava maneres i vaig demostrar a la galeria tot el meu talent i vocació pel periodisme en ser el creador de la primera ràdio i televisió en streaming de la província i participant desinteressadament en programes radiofònics d'emissores de prestigi en aquells temps com ara Flip Flap Ràdio i RNE4.

Vaig ser locutor durant una temporada a Ràdio Artesa de Segre amb només 15 anys i desde llavors també vaig participar assiduament en diversos mitjans de comunicació.

Compto amb una trajectòria com activista sociocultural a  Balaguer de gairebé 15 anys i entre altres coses vaig impulsar una entitat juvenil a la capital de La Noguera i vaig ser impulsor i director de l'emissora Ràdio Connecta de Balaguer.

He participat puntualment en programes de televisió a nivell estatal com ara "Espejo Público" d'Antena3, i de ràdio a Onda Cero a "Nits de ràdio" i de forma molt puntual al Periódico de Catalunya i La Vanguardia.

A més he participat en diferents conferències i taules de debat; una sobre periodisme optimista al IEI de Lleida i a la taula rodona titulada «Els mitjans locals en l'era global» el 2016 a la Universitat de Lleida.


Vaig arribar a ser finalista de la VII edició dels Premis Lleidatans de la Jove Cambra Internacional.
Avui en dia estic intentant elaborar el meu primer llibre que inclourà un recull dels millors articles publicats a les diferents revistes i periòdics del territori. Actualment estic impulsant l’elitocràcia amb la recepta màgica de l’optimisme. El meu lema a la vida és OPTIMISME.

 Em considero una persona sincera, persistent, ambiciosa, empàtica, altruista, filantròpica, sana i esportista. Compto amb coneixements bàsics de cuina, serveis de restaurant. Em fascina la psicologia, sociologia,l' innovació, noves tecnologies, periodisme, màrqueting, comerç, política, democràcia, associacionisme, drets humans i pau, etc.

Al llarg de la meva vida aspiro a col·laborar i treballar a TV3, Flaix FM, RTVE, Zeta, Atresmedia, Mediaset i Grup Godó. 
Em sento molt identificat amb les marques i valors de Mediamarkt, Google, Facebook, IBM, Amazon i Microsoft on m'agradaria poder treballar en un futur. 

Sóc persona de cul inquiet que li agrada tocar moltes tecles a la vida, d'afany incansable, que persisteix i lluita fins al final.

La persona que més admiro del món és el professor i científic José Luis Cordeiro. 

www.elmercadal.cat

 

El temps a Balaguer

 

 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre