En aquesta ocasió vull acompanyar en el sentiment a tots els familiars, coneguts, companys, amics, i professionals del món de la comunicació audiovisual i premsa escrita que hem tingut l'oportunitat de conèixer al Josep Maria Solans. Aquests dies hem conegut la trista notícia de la pèrdua d'una persona de gran vàlua o més ben dit; d'una eminència del periodisme comarcal.   Ara que ja no està entre nosaltres, vull fer menció de les principals virtuts d'una persona que va ser molt important per la comarca de la Noguera i que vaig poder començar a conèixer l'any 2005, quan jo vaig iniciar la meva carrera professional, concretament al món de la comunicació.   En Josep Maria era una eminència de la ràdio comarcal, que hi posava moltes ganes als micròfons,  perfeccionista i que a més ho feia per convicció i vocació de servir a la comarca de La Noguera. Segurament molts que llegiu aquest escrit i l'heu conegut coincidireu amb mi que per sobre de tot era una magnífica persona, pacífica, dialogant. Sempre li estaré molt agraït per tot el que va fer per mi, a ell i a l'emissora de ràdio que va crear. Descansi en pau.  
Fa gairebé 58 anys les germanes Mirabal eren assassinades per la dictadura genocida del general Trujillo a la República Dominicana. Pàtria, Minerva i María Teresa van ser segrestades, torturades i assassinades per rebel·lar-se contra un estat genocida i trencar amb els estàndards del rol de les dones.
Dimarts, 20 Novembre 2018 11:24

Vull un Balaguer com tu! (1a part)

Escrit per
Ja no sóc independentista ni tampoc unionista. No sóc d'esquerres, de dretes ni tampoc de centre. Jo no em caso amb ningú i si algun dia ho faig serà per clara vocació de servir a la ciutat com ho he fet fins ara des de l'activisme local i per convicció que sóc una persona útil i capaç de representar bé al poble de la millor forma: amb respecte, optimisme, diàleg, honradesa i honestedat.
Dijous, 15 Novembre 2018 20:25

Parlem sobre educació

Escrit per
Diumenge, 28 Octubre 2018 13:13

Agraïment a la ciutat de Lleida

Escrit per
Aquesta semana farà justament un any que vaig venir a Lleida capital. Tot i que sóc d’arrels balaguerines i m’estimo molt Balaguer i la comarca de La Noguera he de dir amb molt d’orgull  i el cor a la mà que estic molt satisfet i agraït dels recursos que existeixen aquí, en tots els sentits i que de vegades no es valoren prou. He de dir amb el cap ben alt que La Paeria i tots els seus regidors són grans persones sense excloure’n cap ni un. A hores d’ara em sento més lleidatà que balaguerí i per molts motius.
Dijous, 04 Octubre 2018 17:49

Balaguer com tu

Escrit per
Ja no sóc independentista ni tampoc unionista. No sóc d'esquerres, de dretes ni tampoc de centre. Com ja sabeu: abans hi creia però ara ja no. 
Milers de pensionistes, que són probablement el col·lectiu més nombrós d'aquest país (aproximadament 9 milions de persones), s'han manifestat en diferents ciutats espanyoles reclamant el manteniment del poder adquisitiu de les seves pagues . Un col·lectiu amb molt poder , però que fins ara mai ho havia utilitzat. Per què? Per què els sindicats sempre han prioritzat als treballadors actius sobre els passius? Per què sempre han estat un sector social amb una falta de lideratge, dispers, desunit i massa resignat i conformista? Per què han estat centrades les seves energies econòmiques i físiques, durant aquest temps de crisi, en ajudar i col·laborar amb els seus fills i néts a tirar endavant? Pel motiu que sigui, la veritat és que mai han causat cap problema als poders polítics, esperant resignats la paga de final de mes. Però ja han dit prou. Ha explotat el seu malestar. Ja no aguanten més. Els pensionistes s'estan empobrint. Convé prendre's seriosament la dimensió política d'aquesta marea humana i que evidentment continuarà amb les seves reivindicacions en un futur.Cal saber que en els últims 5 anys el Govern Central ha buidat els 66.000 milions d'euros del Fons de reserva de la Seguretat Social(anomenada guardiola de…
Dijous, 28 Desembre 2017 18:59

Carta als reis

Escrit per
Des de fa molts anys i quan arriben a aquestes dades, sempre us faig una carta, per demanar-vos, no uns regals materials per mi o per la meva família, sinó,regals en forma de solucions a alguns problemes que tenim a la nostra societat i que , a vegades, em dóna la impressió que nosaltres sols som incapaços d'arreglar ni de buscar una solució mínimament satisfactòria per a tots. Us demano ajuda i a més a més urgent. Sóc escèptic sobre la possibilitat de rebre-la, però necessito fer-ho.Com ja sabeu a Catalunya tenim un problema molt gros. Últimament no ens entenem. Estem dividits; amb dues cultures enfrontades; amb visions polítiques excloents; amb una intolerància arrelada i on tot debat ha estat criminalitzat, quan en realitat necessitem una mica de moderació, capacitat d'entesa, seny, diàleg, comprensió i respecte a la pluralitat i diversitat. Necessitem un pacte de convivència i un govern per a tots.Us demano també més ocupació( sobretot entre les dones, els joves i els majors de 45 anys) i que aquest sigui menys precari. Tenim excessiva temporalitat que no només és injusta per a les persones que la pateixen sinó que també genera ineficiències econòmiques importants.En l'any 2017 han estat…
La polèmica sobre si les empreses estan o no obligades a registrar de forma diària la jornada dels seus treballadors ha arribat a la seva fi. La solució: no estan obligades. Així ho acaba d'admetre el Tribunal Suprem, després de dues sentències dictades. Però anem pas a pas. L'Audiència Nacional (AN) en sentències dictades en 2015 i 2016, indicaven l'obligació de les empreses de registrar diàriament la jornada dels seus treballadors , es realitzessin o no hores extraordinàries. De conformitat amb aquestes sentències , tots els inspectors i sotsinspectors de treball, exigien a les empreses el registre diari, exhaustiu i complet de tots i cadascú dels treballadors de l'empresa, encara que l'empresa declarés de què no es realitzaven hores "extres". En el fons de tot, el que volia la Inspecció de Treball era determinar si es superaven o no els límits de la jornada diària, i per tant, saber si el treballador ha realitzat hores extraordinàries i en cas de no existir un registre, podia ser considerat una infracció greu en matèria de jornada.Però el Tribunal Suprem, en la sentència 246/2017 del 2017, interpretant l'article 35.5 de l'Estatut dels Treballadors, anul·la les sentències de l'Audiència Nacional i declara que l'Estatut …
Pàgina 1 de 9

 

El temps a Balaguer

 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre