Oficial ®
Dimarts, 15 Octubre 2013 12:22

Alfons López Tena: "CiU i ERC treballen només per millorar l'autonomia: la puta i la Ramoneta, el peix al cove"

Escrit per

Alfons López Tena (SaguntPaís Valencià7 de desembrede 1957) és un polític valencià i diputat del Parlament de Catalunya per Solidaritat per la Independència durant lanovena legislatura de la Catalunya autonòmica.Llicenciat en Dret per la Universitat de València i notari des de 1983. Ha estat vocal del Consell General del Poder Judicial espanyol entre el 2001 i el 2008. Com a notari, ha exercit a Tàrrega (1983-1985), Xàtiva (1985-1988) i Barcelona (1988-1999). Va ésser fundador del Fòrum Notarial i Vicepresident del Fòrum Notarial de Catalunya fins el 1999. Va ésser militant de Convergència Democràtica de Catalunya des del 1989 fins el 2010, quan va fundarSolidaritat Catalana per la Independència. Anteriorment havia estat Conseller Nacional de Convergència Democràtica des del 1996 fins al seu nomenament com a vocal del Consell General del Poder Judicial espanyol a proposta de CiU. L'agost del 2007 va crear, amb Hèctor López Bofill, el Cercle d'Estudis Sobiranistes; actualment n'és el president.

 

 

 

Completi la frase següent: A Catalunya li fa falta…
Voluntat

A què et dedicaves en el passat?
Sóc Notari, vaig començar a Tàrrega i he exercit 11 anys a Barcelona. Després vaig ser nomenat Vocal del "Consejo General del Poder Judicial",  7 anys molt durs a la boca del llop de l'Estat, on he comprovat que el seu projecte pels catalans és l'aniquilació. Sempre he fet política, des que vaig començar en la lluita catalanista clandestina contra la dictadura quan tenia 14 anys.

On vivies abans? A València, Tàrrega, Xàtiva, i des del 1989 a Barcelona, a cavall amb Madrid al temps del CGPJ


Que fa un dia normal en López-Tena? 
Treballar per la independència de la Nació catalana.

Que l’ha portat al projecte de Solidaritat?
La constatació reiterada, al llarg dels anys, que és impossible que ni CDC ni ERC facin res per atènyer la independència. Se'n serveixen com a esquer per aconseguir vots i repartir-se el pastís dels pressupostos i poltrones públiques, que és l'únic que els interessa.

Quins són els millors moments que ha viscut en general? I els pitjors?
Els millors, comprovar com gran part del poble català no es rendeix i vol la independència, malgrat una ingenuïtat secular que el duu a no perdre mai l'oportunitat de perdre totes les oportunitats.
Els pitjors, ser testimoni del cinisme i la mediocritat de la casta política catalana, només interessada, abans i ara, a treure'n profit personal.

Les passades eleccions Solidaritat va quedar fora de l’arc Parlamentari. Ara que ha passat un any, sabríeu dir-me per quins motius es creu que s’ha passat de 4 escons a cap ni un? A hores d’ara ho considereu un fracàs del passat?
 
Solidaritat és un instrument per fer la independència, i la gent es va creure que la CiU de Mas i l'ERC de Junqueras havien canviat i l'anaven a fer, i per tant que Solidaritat no era necessària.
Ha passat un any, i no tenim la independència, ni el referèndum, ni la pregunta, ni la data. Mas i Junqueras van prometre "consulta sí o sí", amb o sense permís espanyol: que compleixin.

L’aposta de la CUP va triomfar.Si estiguessis al Parlament que passaria?
Presentaríem iniciatives i donariem suport a tot allò que fos eficaç per assolir la independència; ens oposaríem als obstacles; denunciaríem els enganys i les mentides; combatríem la corrupció; treballaríem al servei del poble. Faríem al Parlament el mateix que fem als Ajuntaments i al carrer.

Pactarieu amb Esquerra o amb CiU si és per la finalitat de fer una declaració unilateral d’independència?
Sí, i també per fer un referèndum d'independència. Si no ho hem fet fins ara és perquè tant CiU com ERC s'hi neguen, la independència la deixen pels discursos de cap de setmana, i treballen només per millorar l'autonomia: la puta i la Ramoneta, el peix al cove. Com sempre han fet, ara segueixen igual. Si canvien, quan canvien, tindran el nostre suport. Mentre no ho facin, tenen i tindran la nostra oposició i denúncia.

Com creus influeixen les enquestes i els sondejos dels diaris a partits com Solidaritat?
Molt, perquè dissuadeixen el vot induint al vot útil als de sempre. Les enquestes a Catalunya són una arma de combat i propaganda.

Quins diaris llegeix habitualment?
The Economist, The New Yorker, The New York Review of Books, London Review of Books.
Miro els digitals catalans.

Si tingués al Sr.Mas al davant el dia d'avui que li diria? Res, l'escoltaria.

I a Rajoy? Res, l'escoltaria.


Li agraden els gags del Polònia? Troba a faltar el seu personatge?
No m'ha agradat mai el seu estil de conyeta al servei de qui li paga a Toni Soler, ni el veia ni el veig. Propaganda governamental, la justa.

Quins objectius electorals marcareu en les pròximes eleccions a Solidaritat?
Ampliar la presència als Ajuntaments.

T’agradaria ser el president de la Generalitat? Perquè?
No tinc cap interès en presidir una Comunitat Autònoma espanyola, només en utilitzar els càrrecs públics al servei d'atènyer la independència, com he fet al CGPJ i al parlament.

Creu que la comunitat internacional recolzarà Catalunyadavant d’una declaració unilateral d’independència, en el cas que es faci?
Em consta que sí, i també em consta que pensen que els actuals govern i parlament no en faran res, que només pretenen reforçar-se per negociar amb Espanya una millora o no empitjorament de l'autonomia.

Si començés un procés polític per la independència des de la majoria parlamentària i el govern, suports internacionals en tindríem, i de primer nivell. Mentre fora creguin que tot és un joc intern de millorar posicions dins d'Espanya, no en tindrem cap. Mas i Junqueras no tenen cap credibilitat internacional.


Quin model lingüístic proposa Solidaritat per la Catalunya independent?
El català com a llengua comuna i de cohesió social, llengua oficial; i dret individual de comunicar-se i ser atesos pels serveis públics en les altres llengües més emprades, espanyol i possiblement àrab, transitòriament.
Escola en català, garantint un bon ensenyament de l'anglès i d'una altra llengua que cadascú esculli.

 

 Moltes gràcies per concedir-nos aquesta entrevista per ElMercadal.cat

A vosaltres!

 

ENTREVISTA EN EXCLUSIVA PER ELMERCADAL.CAT

JOSEP MARIA CASTELLS /JOAN ZAMORA

Llegir 4765 vegades Darrera modificació el Dissabte, 20 Febrer 2016 19:30
Josep Maria Castells

Nascut a Lleida el 13/2/1989. Director i fundador del Mercadal de Balaguer desde fa 8 anys i actualment visc a Lleida. Sóc community manager d'empreses, entitats i partits polítics.

Sóc influencer i vaig ser autor de 5 blocs d'opinió. Activista sociocultural i filàntrop. Optimista. Durant l'adolescència ja apuntava maneres i vaig demostrar a la galeria tot el meu talent i vocació pel periodisme en ser el creador de la primera ràdio i televisió en streaming de la província i participant desinteressadament en programes radiofònics d'emissores de prestigi en aquells temps com ara Flip Flap Ràdio i RNE4.

Vaig ser locutor durant una temporada a Ràdio Artesa de Segre amb només 15 anys i desde llavors també vaig participar assiduament en diversos mitjans de comunicació.

Compto amb una trajectòria com activista sociocultural a  Balaguer de gairebé 15 anys i entre altres coses vaig impulsar una entitat juvenil a la capital de La Noguera i vaig ser impulsor i director de l'emissora Ràdio Connecta de Balaguer.

He participat puntualment en programes de televisió a nivell estatal com ara "Espejo Público" d'Antena3, i de ràdio a Onda Cero a "Nits de ràdio" i de forma molt puntual al Periódico de Catalunya i La Vanguardia.

A més he participat en diferents conferències i taules de debat; una sobre periodisme optimista al IEI de Lleida i a la taula rodona titulada «Els mitjans locals en l'era global» el 2016 a la Universitat de Lleida.


Vaig arribar a ser finalista de la VII edició dels Premis Lleidatans de la Jove Cambra Internacional.
Avui en dia estic intentant elaborar el meu primer llibre que inclourà un recull dels millors articles publicats a les diferents revistes i periòdics del territori. Actualment estic impulsant l’elitocràcia amb la recepta màgica de l’optimisme. El meu lema a la vida és OPTIMISME.

 Em considero una persona sincera, persistent, ambiciosa, empàtica, altruista, filantròpica, sana i esportista. Compto amb coneixements bàsics de cuina, serveis de restaurant. Em fascina la psicologia, sociologia,l' innovació, noves tecnologies, periodisme, màrqueting, comerç, política, democràcia, associacionisme, drets humans i pau, etc.

Al llarg de la meva vida aspiro a col·laborar i treballar a TV3, Flaix FM, RTVE, Zeta, Atresmedia, Mediaset i Grup Godó. 
Em sento molt identificat amb les marques i valors de Mediamarkt, Google, Facebook, IBM, Amazon i Microsoft on m'agradaria poder treballar en un futur. 

Sóc persona de cul inquiet que li agrada tocar moltes tecles a la vida, d'afany incansable, que persisteix i lluita fins al final.

La persona que més admiro del món és el professor i científic José Luis Cordeiro. 

www.elmercadal.cat

 

El temps a Balaguer

 

 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre