Oficial ®
Dilluns, 13 Mai 2019 16:29

Jordi Vicenç Pou (Primàries): "Cal començar a fer política al costat del ciutadà, no d'esquena a ell"

Escrit per

Fotògraf professional. Ha treballat en diversos àmbits de la fotografia, des de la fotografia de premsa a la fotografia publicitària. El seu treball artisitic ha estat reconegut en diverses ocasions, ha exposat nacional i internacionalment, i la seva obra es troba a col·leccions publiques i privades. També ha exercit de docent de fotografia en cursos i seminaris diversos, per exemple per la Universitat Pompeu Fabra, La Universitat de Lleida o la Universitat Internacional Menéndez Pelayo.

Actualment viu i treballa a Lleida, on hi té el seu estudi professional.

Com es defineix?

Compromès i treballador. Amb ganes de fer les coses sempre bé.

És vostè dels que veuen el got mig ple o mig buit?

Sempre mig ple. Sense oblidar que en queda mig per omplir.

Per tant podríem dir que és optimista...

Sempre. Sinó val més quedar-se a casa.

Quin és el seu tresor més preuat?

La família i els amics. Cal tenir refugis on t'estimin.

Admira a algú?

A tothom que és capaç de tirar endavant amb esforç. L'esforç sempre hauria de tenir.
recompensa.

Què és el que més valora en una persona?

La sinceritat. No tolero als mentiders o als falsos.Es penedeix d'alguna cosa a la vida?

No serveix de res penedir-se. Segur que hi hauria moltes coses que faria diferent, però pensar-hi és perdre el temps.

Per quin motiu aspira a ser alcalde de Lleida?

Perquè la ciutat que estimo, a la que he viscut tota la meva vida, mereix uns gestors que no estiguin d'esquena a la gent.

A què es dedica professionalment?

Sóc fotògraf

Com és Lleida i com serà si vostè és elegit alcalde del mes de maig?

Lleida és una ciutat sense autoestima. Cal convertir-la en una ciutat que s'estimi a ella mateixa, sense complexos,
i que exerceixi de líder com a capital de la República Catalana.

Que n'opina de la gestió de l'actual govern a La Paeria de Lleida?

Hi ha massa hàbits adquirits després de 40 anys de govern socialista, cal fer canvis, cal tornar a posar la paeria al costat de la gent.Pot avançar-nos quin serà l'eslògan de la seva campanya?

Ens mullarem per Lleida.

Quina és la filosofia i valors de la formació política que vostè lidera?

Creiem fermament en la participació de la gent, en la democràcia participativa continuada. En superar un sistema de partits que oblida que va néixer per servir a la gent, i no a ells mateixos

Està a favor del POUM i de les grans superfícies que es volen instal·lar a la capital?

El POUM parteix d'un error molt greu. La gent el desconeix. No es pot aprovar un pla tan important sense que la
ciutadania el conegui i en doni la seva opinió. La política de les grans superfícies no beneficia la ciutat, cal replantejar-la.Lleida té un bon teixit associatiu. Que pensa fer de nou perquè les entitats que no hagi fet cap govern?

Implicar-les en la gestió de la ciutat, de manera vinculant, el teixit associatiu és la base de la ciutadania, és una base de talent i coneixement, i cal aprofitar-ho per la gestió diària de l'ajuntament.

Quins canvis pensa fer en matèria de mobilitat?

Cal començar a pensar en una ciutat sostenible, on l'espai per al cotxe disminueixi progressivament en benefici dels mitjans de transport alternatius i dels habitants de la ciutat.

I que farà per als empresaris i els emprenedors?

Crear les condicions perquè vulguin instal·lar-se a Lleida. Cedint espais, implicant-los en la gestió de la ciutat,
establint ponts amb la universitat.

Demani el vot a la ciutadania...

Votant Primàries Lleida esteu portant la veu de la ciutadania, la vostra veu, a dins de l'ajuntament. Cal començar a fer política al costat del ciutadà, no d'esquena a ell.

 

AUTOR DE L'ENTREVISTA: JOSEP MARIA CASTELLS BENABARRE

@OFICIALCASTELLS

Llegir 360 vegades Darrera modificació el Dilluns, 13 Mai 2019 16:45
Josep Maria Castells

Nascut a Lleida el 13/2/1989. Director i fundador del Mercadal de Balaguer desde fa 8 anys i actualment visc a Lleida. Sóc community manager d'empreses, entitats i partits polítics.

Sóc influencer i vaig ser autor de 5 blocs d'opinió. Activista sociocultural i filàntrop. Optimista. Durant l'adolescència ja apuntava maneres i vaig demostrar a la galeria tot el meu talent i vocació pel periodisme en ser el creador de la primera ràdio i televisió en streaming de la província i participant desinteressadament en programes radiofònics d'emissores de prestigi en aquells temps com ara Flip Flap Ràdio i RNE4.

Vaig ser locutor durant una temporada a Ràdio Artesa de Segre amb només 15 anys i desde llavors també vaig participar assiduament en diversos mitjans de comunicació.

Compto amb una trajectòria com activista sociocultural a  Balaguer de gairebé 15 anys i entre altres coses vaig impulsar una entitat juvenil a la capital de La Noguera i vaig ser impulsor i director de l'emissora Ràdio Connecta de Balaguer.

He participat puntualment en programes de televisió a nivell estatal com ara "Espejo Público" d'Antena3, i de ràdio a Onda Cero a "Nits de ràdio" i de forma molt puntual al Periódico de Catalunya i La Vanguardia.

A més he participat en diferents conferències i taules de debat; una sobre periodisme optimista al IEI de Lleida i a la taula rodona titulada «Els mitjans locals en l'era global» el 2016 a la Universitat de Lleida.


Vaig arribar a ser finalista de la VII edició dels Premis Lleidatans de la Jove Cambra Internacional.
Avui en dia estic intentant elaborar el meu primer llibre que inclourà un recull dels millors articles publicats a les diferents revistes i periòdics del territori. Actualment estic impulsant l’elitocràcia amb la recepta màgica de l’optimisme. El meu lema a la vida és OPTIMISME.

 Em considero una persona sincera, persistent, ambiciosa, empàtica, altruista, filantròpica, sana i esportista. Compto amb coneixements bàsics de cuina, serveis de restaurant. Em fascina la psicologia, sociologia,l' innovació, noves tecnologies, periodisme, màrqueting, comerç, política, democràcia, associacionisme, drets humans i pau, etc.

Al llarg de la meva vida aspiro a col·laborar i treballar a TV3, Flaix FM, RTVE, Zeta, Atresmedia, Mediaset i Grup Godó. 
Em sento molt identificat amb les marques i valors de Mediamarkt, Google, Facebook, IBM, Amazon i Microsoft on m'agradaria poder treballar en un futur. 

Sóc persona de cul inquiet que li agrada tocar moltes tecles a la vida, d'afany incansable, que persisteix i lluita fins al final.

La persona que més admiro del món és el professor i científic José Luis Cordeiro. 

www.elmercadal.cat

 

El temps a Balaguer

 

 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre