Oficial ®
Dimecres, 12 Març 2014 11:31

Joan Maria Molins: "La gestió de l'Ajuntament de Balaguer és pèssima"

Escrit per

Joan Maria Molins és un home del PP i de paraula. No se'n calla cap ni una i està duent a terme una oposició molt crítica amb Josep Maria Roigé. Un home que des del 1979 es dedica al seu partit, el Partit Popular de Catalunya.

Aspira a ser alcalde de Balaguer i no tolera la mentida. 

 Balaguer va bé?

Crec que és evident que no. No pot anar bé una ciutat quan el seu Alcalde incompleix reiteradament la llei, quan amenaça als funcionaris i treballadors de l’Ajuntament, quan persegueix, contractant una empresa, a una figura importantíssima en qualsevol institució com és la interventora, quan no és capaç de rebre un col·lectiu de pares d’una escola bressol, pel fet de discrepar d’ells. Quan no ha estat capaç de confeccionar uns pressupostos l’any 2013 fins el 28 de desembre del mateix any. Quan al Ple de l’Ajuntament es parla més de la independència de Catalunya que de l’estat de la Ciutat...

Sempre ha estat del PP? Quants anys fa que n’és militant?

Si, sempre he estat afiliat al Partit Popular. Sóc membre del partit des de 1979 llavors Alianza Popular.

Que proposa el PP de Balaguer per millorar la capital de la Noguera?

El que Balaguer necessita avui amb aquesta crisi econòmica i amb l’atur tan fort com el que hi ha a Espanya, és, precisament, el que aquest alcalde pregonava en l’anterior campanya electoral i no ha complert: FER LES COSES D’UNA ALTRA MANERA.

Que el va dur al PP?

La ideologia. Em considero lliberal-conservador.

Les properes eleccions tornarà a presentar-se a Balaguer?

No ho se, És molt aviat encara.

 

Li agradaria ser diputat? Es veu preparat?

Les meves aspiracions polítiques comencen i s’acaben a l’Ajuntament de Balaguer. Estic orgullós de representar la meva ciutat. No tinc aspiracions polítiques més enllà de l’Alcaldia de Balaguer.

Quina opinió en té de la gestió de l’actual equip de govern? Perquè?

Pèssima. Només cal veure com està portant el tema de la negociació del nou conveni col·lectiu del personal de l’Ajuntament.

Que és el que s’està fent més malament des de l’equip de govern de Roigé?

Les relacions amb la ciutadania. La prepotència. La supèrbia.

Té una relació cordial amb el seu adversari polític Sr. Roigé?

Amb el Sr. Roigé, tinc la relació normal entre un alcalde i un regidor de l’oposició.

Que n’opina com a ciutadà que l’alcalde de Balaguer sigui vicepresident de l’AMI?

Una pèrdua de temps i de recursos, que tanta falta fan a la Ciutat.

Com qualificaria la gestió de govern feta per Roigé fins al moment?

Com he dit abans pèssima. No hi ha equip de govern. Hi ha Alcalde. A l’Ajuntament de Balaguer qui mana és l’Alcalde. Una de les erra­des del Sr. Roigé, des de la meva opinió, és no saber delegar en el seus companys de candidatura.

Creu que és beneficiós per Balaguer haver deixat de tenir una fira multisectorial per fer la Fira Q?

De moment sembla que la ciutadania i el comerç està content amb aquest nou format de fira que al cap i a la fi es el que interessa en tot certament firal.

Creu que es fa el suficient per ajudar a les famílies en pocs recursos des de l’equip de Roigé?

El millor que es pot fer per ajudar a les famílies amb pocs recursos és reduir l’atur, i ni el Sr. Roigé, ni el seu partit Convergència i Unió res estan fent des de l’Ajuntament ni des de la Generalitat per pal·liar aquest problema.

Com creu que porta l’economia de Balaguer el Sr.Roigé?

El que s’ha de tindre molt clar, amb les condicions econòmiques del moment, és que és molt difícil de gestionar els pocs recursos que tenen tots els ajuntaments. I sens dubte el de Balaguer ho està fent molt malament.

Amb quin regidor té més “bon rotllo”?

Tinc “bon rotllo” amb tots els meus companys de consistori.

Que farà el seu partit per recuperar els jutjats de Balaguer?

Els jutjats de Balaguer no s’han de recuperar per què no s’han perdut, ni es perdran. El que estem esperant, és que la Generalitat, que és qui té les competències en justícia, acabi d’una vegada els nous jutjats a la Plaça del Pou i comencin a funcionar amb total normalitat.

 

"Una de les erra­des del Sr. Roigé 

és no saber delegar en el seus

companys de candidatura."

 

A la façana de l’Ajuntament hi ha una estelada. Ha demanat o demanarà que la treguin?

A la façana de l’Ajuntament de Balaguer no hi cap bandera que no sigui legal, n’hi ha tres la catalana l’europea i la de Balaguer, falta lògicament l’espanyola i ja hem denunciat aquest fet. L’estandart que vostè addueix, està situat a l’edifici del costat de l’Ajuntament.

El seu partit està en contra de la consulta. Perquè?

Perquè, ni el president Mas, ni els catalans tenim dret a decidir, unilateralment, el futur d’Espanya. La Constitució Espanyola diu que la sobirania és del poble, no d’una part. Ni el Sr. Mas ni els seus satèl·lits poden de dir quina nacionalitat tenim els ciutadans, ho ha de dir el conjunt de la ciutadania espanyola, que, repeteixo, és qui té la sobirania

 

Llegir 4787 vegades
Josep Maria Castells

Nascut a Lleida el 13/2/1989. Director i fundador del Mercadal de Balaguer desde fa 8 anys i actualment visc a Lleida. Sóc community manager d'empreses, entitats i partits polítics.

Sóc influencer i vaig ser autor de 5 blocs d'opinió. Activista sociocultural i filàntrop. Optimista. Durant l'adolescència ja apuntava maneres i vaig demostrar a la galeria tot el meu talent i vocació pel periodisme en ser el creador de la primera ràdio i televisió en streaming de la província i participant desinteressadament en programes radiofònics d'emissores de prestigi en aquells temps com ara Flip Flap Ràdio i RNE4.

Vaig ser locutor durant una temporada a Ràdio Artesa de Segre amb només 15 anys i desde llavors també vaig participar assiduament en diversos mitjans de comunicació.

Compto amb una trajectòria com activista sociocultural a  Balaguer de gairebé 15 anys i entre altres coses vaig impulsar una entitat juvenil a la capital de La Noguera i vaig ser impulsor i director de l'emissora Ràdio Connecta de Balaguer.

He participat puntualment en programes de televisió a nivell estatal com ara "Espejo Público" d'Antena3, i de ràdio a Onda Cero a "Nits de ràdio" i de forma molt puntual al Periódico de Catalunya i La Vanguardia.

A més he participat en diferents conferències i taules de debat; una sobre periodisme optimista al IEI de Lleida i a la taula rodona titulada «Els mitjans locals en l'era global» el 2016 a la Universitat de Lleida.


Vaig arribar a ser finalista de la VII edició dels Premis Lleidatans de la Jove Cambra Internacional.
Avui en dia estic intentant elaborar el meu primer llibre que inclourà un recull dels millors articles publicats a les diferents revistes i periòdics del territori. Actualment estic impulsant l’elitocràcia amb la recepta màgica de l’optimisme. El meu lema a la vida és OPTIMISME.

 Em considero una persona sincera, persistent, ambiciosa, empàtica, altruista, filantròpica, sana i esportista. Compto amb coneixements bàsics de cuina, serveis de restaurant. Em fascina la psicologia, sociologia,l' innovació, noves tecnologies, periodisme, màrqueting, comerç, política, democràcia, associacionisme, drets humans i pau, etc.

Al llarg de la meva vida aspiro a col·laborar i treballar a TV3, Flaix FM, RTVE, Zeta, Atresmedia, Mediaset i Grup Godó. 
Em sento molt identificat amb les marques i valors de Mediamarkt, Google, Facebook, IBM, Amazon i Microsoft on m'agradaria poder treballar en un futur. 

Sóc persona de cul inquiet que li agrada tocar moltes tecles a la vida, d'afany incansable, que persisteix i lluita fins al final.

La persona que més admiro del món és el professor i científic José Luis Cordeiro. 

www.elmercadal.cat

 

El temps a Balaguer

 

 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre