EDICIÓ ESPECIAL COVID-19

DIRECTOR: JOSEP MARIA CASTELLS BENABARRE
EL PERIODISME OPTIMISTA DE CATALUNYA ®
Diumenge, 23 Octubre 2016 13:29

Neus Munté insta als ajuntaments dels municipis a treballar pels col·lectius més vulnerables

Escrit per
Valorar aquest article
(0 vots)
Aquest matí s’ha reunit al Palau de la Generalitat la Comissió de Seguiment dels compromisos de la Resolució 17/XI del Parlament de Catalunya sobre la situació d'emergència social, la reactivació econòmica, la gestió pública i la necessitat d'una resposta institucional,  formada per membres del Govern, dels grups parlamentaris, de les entitats socials, dels professionals del sector i dels sindicats.
 
Ha estat  la segona reunió d’aquesta Comissió de Seguiment, que va ser constituïda el passat 20 de maig, tal com establia en el seu darrer punt la pròpia resolució. El Parlament de Catalunya va aprovar el passat mes de març, 82 punts d’aquesta resolució, amb 273 mesures concretes per afrontar molts dels àmbits que afecten a les persones amb situació de vulnerabilitat.
 
Durant la reunió, a la qual s’han incorporat per primer cop la Federació de Municipis de Catalunya i l’Associació Catalana de Municipis, el Govern ha recollit els plantejament i les prioritats que les entitats han posat sobre la taula per lluitar contra la pobresa.
 
En la darrera actualització de dades que el Govern que va realitzar el 20 de setembre amb voluntat de màxima transparència i complint el compromís de publicar actualitzacions del seguiment cada 2 mesos al web de la Generalitat, s’evidenciava que 208 mesures ja s’estan aplicant o estan en curs, 48 mesures en estudi i 17 mesures depenen d’altres.
 
En la reunió celebrada avui, encapçalada pel vicepresident, Oriol Junqueras i la consellera de la Presidència, Neus Munté, s’ha insistit que l’escenari actual està supeditat a uns pressupostos prorrogats, quan un 30% de les 273 mesures de la Resolució requerien de nous pressupostos. S’ha recordat que en aquells pressupostos s’arribava a dedicar un 73,6% del total a polítiques social, el percentatge més alt de tota la història i s’incorporava un Pla de Xoc, destinat íntegrament a la millora de l’estat del benestar per un import total de 285 milions d’euros.
 
En aquest sentit, el Govern ha constatat la necessitat d’aprovar els pressupostos del 2017 per tal de poder aplicar les mesures previstes en el Pla de Xoc i fer que puguin ser una realitat. Aquesta constatació ha estat compartida per les entitats presents a la reunió, que també han reclamat un nou pressupost que doni resposta a l’emergència social.
 
Tot i que els pressupostos 2016 no es van aprovar, el Govern ha fet un gran esforç per prioritzar algunes partides, amb ampliacions de crèdit o reorientant recursos interns. En la seva intervenció, el vicepresident ha recordat que en els pressupostos del 2016 hi havia 1.100 milions d’euros més que en la pròrroga del 2015, dels quals la majoria anaven destinats a despesa social. Oriol Junqueras ha volgut destacar l’esforç de tresoreria  del Govern, que “és molt útil” pels ajuntaments i entitats que treballen pels col·lectius més vulnerables.
 
Per la seva banda, la consellera de la Presidència ha recordat que el Govern no ha tingut “les mans lliures” pel que fa al compliment de la Resolució i ho ha dit “sense voler fer victimisme sinó realisme”, fent referència a les impugnacions i anul·lacions de lleis per part del govern de l’Estat, per exemple, de la llei d’emergència habitacional. Munté ha refermat la voluntat del Govern de “poder complir amb el 100% de les mesures de la Resolució” i de trobar la manera de prioritzar aquelles actuacions més necessàries.
 
També ha destacat dues grans novetats legislatives respecte el document del 20 de setembre, que són l’aprovació del Projecte de llei de mesures de protecció del dret a l’habitatge de les persones que es troben en risc d’exclusió social, i del Projecte de llei d’accés universal a l’assistència sanitària.
 
Durant el decurs de la reunió, s’ha explicat l’estat del Contracte programa  2016-2019 amb els ens locals, dotat amb 197 M€ el 2016, dels programes destinats a polítiques actives d’ocupació i de les mesures destinades a infants i joves. També s’ha fet especial èmfasi en aquelles actuacions més urgents en l’inici de curs escolar, com són les beques menjador, amb una partida oberta i nous criteris, per garantir a tothom la cobertura d’aquesta necessitat. A més, s’ha incrementat en 140 docents el programa de l’escola inclusiva i 400 docents els centres d’alta complexitat.
 
Pel que fa a salut, s’ha tractat el nou Pla de Salut, el reforç de l’atenció primària i de les llistes d’espera sanitàries, que s’han afrontat incrementant l’activitat quirúrgica, les proves diagnòstiques i les primeres visites.
 
També s’ha explicat l’evolució dels convenis amb les empreses subministradores de serveis bàsics, i dels imports destinats a pal·liar les situacions de pobresa energètica. En aquest sentit, les entitats han valorat especialment que el Govern hagi obert una línia d’ajuts adreçada als ajuntaments.
 
En matèria d’habitatge, s’han posat en relleu l’estat de tramitació de la nova llei d’habitatge abans esmentada, dels convenis de cessió d’habitatges en mans d’entitats financeres per a ús social i finalment, de l’increment dels ajuts per a lloguer fins als 58 M€.
 
Per part del Govern també hi ha assistit el secretari general de Treball, Afers Socials i Família, Josep Ginesta; el secretari d’Afers Socials i Famílies, Francesc Iglesies; el director general de l’Atenció a les Famílies i a la Comunitat Educativa, Jordi Miró; el director del Servei Català de la Salut, David Elvira; el subdirector de Coordinació i Seguiment dels programes d’habitatges, Jaume Cleries; la directora general de l’Agència Catalana de Consum, Montserrat Ribera; i la directora general de Relacions Institucionals i amb el Parlament, Carme Garcia.
Llegir 5266 vegades Darrera modificació el Diumenge, 23 Octubre 2016 13:32
Josep Maria Castells

Tinc 30 anys. Lleidatà d'arrels balaguerines. Sóc persona de solucions, urbanita, entusiasta i amb ambició. La meva passió és el periodisme, la sociologia, la filosofia i les ciències polítiques. Sóc emprenedor i activista sociocultural. M'interessaria poder participar en esdeveniments i mitjans de comunicació.

M'agrada la informàtica, el màrqueting, la política, el personal branding, les relacions públiques i les empreses. Els meus hobbies són tenir cura meves amistats, la ràdio, els restaurants, les tecnologies i la moda.

✅Tinc aspiracions en la meva vida i els meus valors o aptituds principals en el treball són la persistència després de l'objectiu, la capacitat d'automotivar, l'empatia, el treball en equip, entusiasme, creativitat i el #optimisme

✅El meu lema a la vida és OPTIMISME. Sí, sóc optimista. No sembla útil ser qualsevol altra cosa.
Tinc una actitud positiva davant la vida que m'omple de valor al meu i als altres.

✅Compto amb el títol de "Digital Màrqueting i Community Manager". Em considero una persona creativa, sincera, sana, esportista, persistent, ambiciosa, empàtica, perfeccionista i filantròpica.

✅He participat en "Espejo Público" d'Antena3, a Onda Cero a "Nits de ràdio", a la taula rodona de «Els mitjans locals en l'era global» l'any 2016 a Lleida. Finalista VII edició de Premis Lleidatans de la Jove Cambra Internacional.
M'agradaria poder treballar en empreses audiovisuals i de periodisme com ara CCMA, Onda Cero, Grup Godó, CADENA SER, Grup Flaix, RTVE, Atresmedia, Mediaset, Grup Prisa i altres companyies d'humor, com El Terrat i Minoria Absoluta.

✅Em sento molt identificat amb multinacionals com Mediamarkt, Google, Facebook, Samsung, IBM, Amazon i Microsoft.

He estat vinculat en política però m'he adonat que el millor és la diversitat. És a dir: sé recollir la part bona de cada ideologia. He col·laborat amb entitats locals i ONG.

✅Las persones que més admiro són Bill Gates, Andreu Buenafuente, Pedro Sánchez, Sandra Golpe, Matías Prats, Marta Flich, Susanna Griso, Xavi Gabriel, Andreu Buenafuente, Sergi Domene, Marta López, Leo Garriga, Elon Musk i José Luis Cordeiro.
He publicat més de 500 articles en premsa de paper. Tinc 4 recomanacions professionals.


No ho dubti i contacti amb mi via MD o @oficialcastells des de Facebook, Twitter i Instagram. Acredito 4 recomanacions de professionals al meu perfil.
?WhatsApp de treball ➡️ 657.675.525
Estic actiu a Facebook, Twitter, Instagram i WhatsApp.

M' ajudes a fer realitat els meus somnis
Segueix-me @oficialcastells o contacta amb mi ara mateix!

www.elmercadal.cat

 

El temps a Balaguer

 

 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre

@OFICIALCASTELLS

 Resultat d'imatges de TWITTER