Oficial ®
Dimarts, 07 Juny 2016 12:29

Hi haurà una allau de paperetes de vots nuls i en blanc a les eleccions?

Escrit per

La repetició de les eleccions espanyoles són un símptoma de inmaduresa política que té la classe política espanyola. Nosaltres com a optimistes creiem que la política ha de servir per avançar i no retrocedir. 

Davant unes eleccions, molts ciutadans es plantegen com fer arribar als polítics el seu vot de càstig.

Una opció és el vot en blanc , que consisteix a dipositar a l'urna un sobre sense cap papereta al seu interior. En el cas del Senat, és també la papereta en la qual no s'ha marcat cap candidat. No s'adjudiquen a cap llista, però se sumen al total de sufragis i fan augmentar el percentatge mínim, fixat en el 3%, perjudicant així als partits més petits.

Generalment s'interpreta el vot en blanc com el de la persona que voldria donar suport a algun partit, però cap dels que es presenten li val.

Una altra alternativa és el vot nul , que és quan la papereta arriba a l'urna sense sobre, o bé el sobre o la papereta no són els oficials o estan ratllats, trencats, o contenen algun element afegit. Un sobre amb paperetes de dues o més candidatures també és tingut per nul. En el cas que el sobre de votació contingui més d'una papereta de la mateixa candidatura, es computarà com un sol vot vàlid.

Desde El Mercadal recomanem votar en blanc o nul perquè no ens mereixem aquest país.

La abstenció és una altra posició política que consisteix a no anar a votar.Encara que sigui molt alta, la llei considera legítims els resultats.

¿Però quina lectura treure de l'abstenció? La interpretació és més difusa, ja que una persona pot haver-hi no exercit el seu dret al vot per indiferència, descontent, distracció o malaltia.

Alguns ens han acusat de partidistes però la sentència final us ho diu tot: malgrat donar cobertura a notícies i opinions sobre política no tenim ideologia política. En una societat moderna cal llibertat de premsa. Justament el que reclama el Grup Barnils.

 

Josep Maria Castells

Nascut a Lleida el 13/2/1989. Director i fundador del Mercadal de Balaguer desde fa 8 anys i actualment visc a Lleida. Sóc community manager d'empreses, entitats i partits polítics.

Sóc influencer i vaig ser autor de 5 blocs d'opinió. Activista sociocultural i filàntrop. Optimista. Durant l'adolescència ja apuntava maneres i vaig demostrar a la galeria tot el meu talent i vocació pel periodisme en ser el creador de la primera ràdio i televisió en streaming de la província i participant desinteressadament en programes radiofònics d'emissores de prestigi en aquells temps com ara Flip Flap Ràdio i RNE4.

Vaig ser locutor durant una temporada a Ràdio Artesa de Segre amb només 15 anys i desde llavors també vaig participar assiduament en diversos mitjans de comunicació.

Compto amb una trajectòria com activista sociocultural a  Balaguer de gairebé 15 anys i entre altres coses vaig impulsar una entitat juvenil a la capital de La Noguera i vaig ser impulsor i director de l'emissora Ràdio Connecta de Balaguer.

He participat puntualment en programes de televisió a nivell estatal com ara "Espejo Público" d'Antena3, i de ràdio a Onda Cero a "Nits de ràdio" i de forma molt puntual al Periódico de Catalunya i La Vanguardia.

A més he participat en diferents conferències i taules de debat; una sobre periodisme optimista al IEI de Lleida i a la taula rodona titulada «Els mitjans locals en l'era global» el 2016 a la Universitat de Lleida.


Vaig arribar a ser finalista de la VII edició dels Premis Lleidatans de la Jove Cambra Internacional.
Avui en dia estic intentant elaborar el meu primer llibre que inclourà un recull dels millors articles publicats a les diferents revistes i periòdics del territori. Actualment estic impulsant l’elitocràcia amb la recepta màgica de l’optimisme. El meu lema a la vida és OPTIMISME.

 Em considero una persona sincera, persistent, ambiciosa, empàtica, altruista, filantròpica, sana i esportista. Compto amb coneixements bàsics de cuina, serveis de restaurant. Em fascina la psicologia, sociologia,l' innovació, noves tecnologies, periodisme, màrqueting, comerç, política, democràcia, associacionisme, drets humans i pau, etc.

Al llarg de la meva vida aspiro a col·laborar i treballar a TV3, Flaix FM, RTVE, Zeta, Atresmedia, Mediaset i Grup Godó. 
Em sento molt identificat amb les marques i valors de Mediamarkt, Google, Facebook, IBM, Amazon i Microsoft on m'agradaria poder treballar en un futur. 

Sóc persona de cul inquiet que li agrada tocar moltes tecles a la vida, d'afany incansable, que persisteix i lluita fins al final.

La persona que més admiro del món és el professor i científic José Luis Cordeiro. 

www.elmercadal.cat

 

El temps a Balaguer

 

 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre