Oficial ®
Dissabte, 04 Juny 2016 19:34

El PSC demana al Govern “un pla de pagament ajuntament per ajuntament que clarifiqui el deute i sigui reconegut per ambdues parts”

Escrit per

La portaveu de Món Local del Grup Socialista, Eva Martínez, ha afirmat aquest dijous que “no és de rebut el desemparament de la Generalitat envers els Ajuntaments. La crisi ha estat igual per a tots, però els ajuntaments han aconseguit superar l’estat d’excepció i millorar les seves finances, reduir el deute i pagar al dia als seus proveïdors. Malauradament no podem dir el mateix de la Generalitat de Catalunya que és a dia d’avui la gran deutora de l’administració local catalana”. "Cal recordar que la Generalitat ha disminuït la seva aportació als pressupostos locals ens els últims anys. Per exemple ha eliminat l’aportació de 1.800€ per plaça de llar d’infant o la línia d’inversió als municipis. Però la Generalitat de Catalunya no nomes ha disminuït la seva aportació als municipis, sinó que continua essent la gran deutora ja que centrifuga el seu deute i obliga als municipis a pagar interessos per poder finançar-se”, ha dit.

En la seva interpel·lació al Govern, Eva Martínez ha denunciat que “aquest no és país per Ajuntaments. No hi ha aposta clara per incrementar el recursos a gestionar directament pels ajuntaments. Per tant, no es reconeix la bona feina feta pel món local davant la situació d’emergència social i no els dota de transferències per continuar recolzant mesures per reactivar l’economia. El pla de govern confirma que es menysté el món local. Dels 79 objectius només 1 en parla d’administració municipal;  de les 750 mesures només 10 en son específiques. I els anomenats ‘pressupostos més socials de la historia’ tornen a confirmar aquest menysteniment als municipis per part de la Generalitat, amb una retallada del 23% de les transferències cap els municipis en relació al 2010”.

En la mateixa línia, la diputada socialista ha denunciat “la paralització total dels programes durant anys de la llei de barris, de les polítiques de rehabilitació urbana, de la llei de millora d’urbanitzacions”. “El deute real de 633 ME que reconeix la Generalitat no és igual al que tenen els ajuntaments. Cal un pla de pagament ajuntament per ajuntament que clarifiqui el deute i sigui reconegut per ambdues parts”, ha conclòs.

Josep Maria Castells

Nascut a Lleida el 13/2/1989. Director i fundador del Mercadal de Balaguer desde fa 8 anys i actualment visc a Lleida. Sóc community manager d'empreses, entitats i partits polítics.

Sóc influencer i vaig ser autor de 5 blocs d'opinió. Activista sociocultural i filàntrop. Optimista. Durant l'adolescència ja apuntava maneres i vaig demostrar a la galeria tot el meu talent i vocació pel periodisme en ser el creador de la primera ràdio i televisió en streaming de la província i participant desinteressadament en programes radiofònics d'emissores de prestigi en aquells temps com ara Flip Flap Ràdio i RNE4.

Vaig ser locutor durant una temporada a Ràdio Artesa de Segre amb només 15 anys i desde llavors també vaig participar assiduament en diversos mitjans de comunicació.

Compto amb una trajectòria com activista sociocultural a  Balaguer de gairebé 15 anys i entre altres coses vaig impulsar una entitat juvenil a la capital de La Noguera i vaig ser impulsor i director de l'emissora Ràdio Connecta de Balaguer.

He participat puntualment en programes de televisió a nivell estatal com ara "Espejo Público" d'Antena3, i de ràdio a Onda Cero a "Nits de ràdio" i de forma molt puntual al Periódico de Catalunya i La Vanguardia.

A més he participat en diferents conferències i taules de debat; una sobre periodisme optimista al IEI de Lleida i a la taula rodona titulada «Els mitjans locals en l'era global» el 2016 a la Universitat de Lleida.


Vaig arribar a ser finalista de la VII edició dels Premis Lleidatans de la Jove Cambra Internacional.
Avui en dia estic intentant elaborar el meu primer llibre que inclourà un recull dels millors articles publicats a les diferents revistes i periòdics del territori. Actualment estic impulsant l’elitocràcia amb la recepta màgica de l’optimisme. El meu lema a la vida és OPTIMISME.

 Em considero una persona sincera, persistent, ambiciosa, empàtica, altruista, filantròpica, sana i esportista. Compto amb coneixements bàsics de cuina, serveis de restaurant. Em fascina la psicologia, sociologia,l' innovació, noves tecnologies, periodisme, màrqueting, comerç, política, democràcia, associacionisme, drets humans i pau, etc.

Al llarg de la meva vida aspiro a col·laborar i treballar a TV3, Flaix FM, RTVE, Zeta, Atresmedia, Mediaset i Grup Godó. 
Em sento molt identificat amb les marques i valors de Mediamarkt, Google, Facebook, IBM, Amazon i Microsoft on m'agradaria poder treballar en un futur. 

Sóc persona de cul inquiet que li agrada tocar moltes tecles a la vida, d'afany incansable, que persisteix i lluita fins al final.

La persona que més admiro del món és el professor i científic José Luis Cordeiro. 

www.elmercadal.cat

 

El temps a Balaguer

 

 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre