Oficial ®
Dissabte, 21 Mai 2016 12:43

Unió espera obtenir representació a Madrid

Escrit per

En la seva visita al XXXVII Aplec del Caragol, el secretari general del comitè de govern d’Unió, Ramon Espadaler, ha remarcat que “aquest debat s’ha de fer amb coneixement de causa en el marc del Pacte de Toledo”.

Espadaler ha dit que aquests dies “hem estat molt distrets amb el debat sobre les estelades. Afortunadament, s’ha imposat el sentit comú, la lògica i el seny de respectar els símbols. Tots els símbols s’han de respectar. És, doncs, una qüestió tancada amb uns incògnita:  què farà la Delegada del govern a Madrid”

El secretari general del comitè de govern ha remarcat que a banda d’aquest debat “hi ha un altre molt important, que cal situar en el marc del Pacte de Toledo: el debat de les pensions”. Espadaler ha afegit: “hi ha unes forces politiques que han encetat el debat i aquesta és una qüestió que s’ha de tractat amb molta cura i respecte. No han de ser objecte d’un debat electoral per esgarrapar vots. Però és imprescindible que en la pròxima legislatura es faci un debat serè. La demografia és la que és en aquest país i el debat sobre aquesta qüestió s’ha de fer amb coneixement de causa  en el marc del Pacte de Toledo”.

Preguntat per les eleccions generals, Espadaler ha assenyalat que “el fet que Unió no es presenti no vol dir que deixem de fer política. Unió es presentarà amb tota certesa i amb tota la força a les pròximes eleccions al Parlament”.

“Demanem una reflexió seriosa sobre el vot en blanc a les generals”

En aquest sentit sobre les generals, Espadaler ha destacat: “respectant la llibertat de vot de tots els ciutadans, hem demanat un reflexió seriosa sobre el vot en blanc” i ha afegit: “nosaltres no volen incentivar la no participació en els comicis. Cal anar a votar i el vot en blanc conjumina bé dues coses: anar a votar – un dret i un deure cívics- i, a més, expressa que en el ventall de l’oferta política no hi ha una proposta com la que defensar Unió i que representarà en les eleccions al Parlament de Catalunya: la d’un catalanisme centrat. Com que això no hi és i caldria, per tant, renunciar al catalanisme o a la centralitat amb qualsevol de les altres opcions, demanen als ciutadans que reflexionin sobre el vot en blanc”.

Espadaler ha fet aquestes declaracions acompanyat del president de la Intercomarcal de Terres de Lleida, Miquel Padilla, la regidora de l’ajuntament de Lleida, Rosa Salmerón i diversos membres de l’xecutiva de la intercomarcal com Cristina Bosch.

Josep Maria Castells

Nascut a Lleida el 13/2/1989. Director i fundador del Mercadal de Balaguer desde fa 8 anys i actualment visc a Lleida. Sóc community manager d'empreses, entitats i partits polítics.

Sóc influencer i vaig ser autor de 5 blocs d'opinió. Activista sociocultural i filàntrop. Optimista. Durant l'adolescència ja apuntava maneres i vaig demostrar a la galeria tot el meu talent i vocació pel periodisme en ser el creador de la primera ràdio i televisió en streaming de la província i participant desinteressadament en programes radiofònics d'emissores de prestigi en aquells temps com ara Flip Flap Ràdio i RNE4.

Vaig ser locutor durant una temporada a Ràdio Artesa de Segre amb només 15 anys i desde llavors també vaig participar assiduament en diversos mitjans de comunicació.

Compto amb una trajectòria com activista sociocultural a  Balaguer de gairebé 15 anys i entre altres coses vaig impulsar una entitat juvenil a la capital de La Noguera i vaig ser impulsor i director de l'emissora Ràdio Connecta de Balaguer.

He participat puntualment en programes de televisió a nivell estatal com ara "Espejo Público" d'Antena3, i de ràdio a Onda Cero a "Nits de ràdio" i de forma molt puntual al Periódico de Catalunya i La Vanguardia.

A més he participat en diferents conferències i taules de debat; una sobre periodisme optimista al IEI de Lleida i a la taula rodona titulada «Els mitjans locals en l'era global» el 2016 a la Universitat de Lleida.


Vaig arribar a ser finalista de la VII edició dels Premis Lleidatans de la Jove Cambra Internacional.
Avui en dia estic intentant elaborar el meu primer llibre que inclourà un recull dels millors articles publicats a les diferents revistes i periòdics del territori. Actualment estic impulsant l’elitocràcia amb la recepta màgica de l’optimisme. El meu lema a la vida és OPTIMISME.

 Em considero una persona sincera, persistent, ambiciosa, empàtica, altruista, filantròpica, sana i esportista. Compto amb coneixements bàsics de cuina, serveis de restaurant. Em fascina la psicologia, sociologia,l' innovació, noves tecnologies, periodisme, màrqueting, comerç, política, democràcia, associacionisme, drets humans i pau, etc.

Al llarg de la meva vida aspiro a col·laborar i treballar a TV3, Flaix FM, RTVE, Zeta, Atresmedia, Mediaset i Grup Godó. 
Em sento molt identificat amb les marques i valors de Mediamarkt, Google, Facebook, IBM, Amazon i Microsoft on m'agradaria poder treballar en un futur. 

Sóc persona de cul inquiet que li agrada tocar moltes tecles a la vida, d'afany incansable, que persisteix i lluita fins al final.

La persona que més admiro del món és el professor i científic José Luis Cordeiro. 

www.elmercadal.cat

 

El temps a Balaguer

 

 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre