SEGUIU-NOS

Actualitzat 7:32 PM CEST, May 16, 2018

Corominas (PDeCAT): “Estem convençuts que s’admetrà a tràmit la Llei del Referèndum i s’aprovarà"

El diputat Lluís Corominas ha assegurat en roda de premsa que “estem convençuts que s’admetrà a tràmit la Llei del Referèndum i s’aprovarà per part del Parlament perquè hi ha una majoria parlamentària que l’avala”. Amb aquestes declaracions, Corominas s’ha posicionat respecte a la reunió de la Mesa celebrada ahir i ha afirmat que “entenem perfectament les raons que va donar la presidenta del Parlament”. En aquest sentit, Corominas ha afirmat que “sabem que la Mesa farà la seva feina” i ha ratificat que “no dubtem que aquesta tramitació tirarà endavant en els propers dies i setmanes”. A més, responent a les declaracions del ministre portaveu Méndez de Vigo després del Consell de Ministres celebrat ahir,  Corominas ha volgut deixar clar que el procés català té un “calendari molt clar: l’1 d’octubre” i ha subratllat que aquest dia “hi haurà referèndum, hi haurà cens, hi haurà urnes i hi haurà paperetes”.

Pel que fa a la llei de transitorietat, Corominas ha remarcat que “la presentarem en el seu moment” i s’ha mostrat convençut que “ens posarem d’acord amb el procediment, de la mateixa manera que ens hem posat d’acord amb el contingut de la llei”, ha dit. “L’important de la llei de transitorietat és que, en cas que guanyi el sí, hi hagi garanties jurídiques i empara jurídica”, ha reiterat.

Respecte a la resolució del recurs de súplica presentat pel Govern de la Generalitat davant el recurs d’inconstitucionalitat per la Reforma del Reglament, Corominas ha apuntat que “ho hem trobat un escàndol des del principi” i ha destacat que “si portéssim a l’absurd jurídicament aquest recurs, es paralitzarien totes les iniciatives tinguessin el contingut que tinguessin”. “Aquest és un dels casos d’absurd”, ha dit Corominas, que ha afegit que això “desqualifica l’actuació del govern de l’Estat i del TC”. “Els reglaments no regulen ideologies, sinó els instruments perquè es puguin vehicular les iniciatives, i aquests instruments no es poden sotmetre a la voluntat del govern de l’Estat”, ha apuntat Corominas, que ha subratllat que el govern de l’Estat “ha fet un abús de poder presentant aquest recurs d’inconstitucionalitat”, juntament amb el TC, “que s’hi ha afegit una vegada més”. A més, Corominas ha recordat que 14 parlaments autonòmics, així com el Congrés i el Senat, poden fer ús de la lectura única.

En aquest sentit, i fent referència a les paraules de Méndez de Vigo en les quals apuntava ahir que el govern de l’Estat “hi és per garantir la igualtat de tots els espanyols”, Corominas ha afirmat que “els catalans, afortunadament, ja devem estar fora, perquè no som iguals que els altres Parlaments autonòmics”“Denunciem que el TC ha estat un instrument al servei del govern de l’Estat i es contradiu fins i tot en la mateixa resolució”, ha afegit.

Darrera modificació el K2_DisAMCESTE_Agost+0200RAgoAMCEST_0C1
Josep Maria Castells

27 anys.Emprenedor. Comunicador. Escriptor. Activista sociocultural. Filàntrop. Futurista. Fundador del portal web 'El Mercadal' , amb més de 8 anys d'experiència en el apassionant món del periodisme. Amb més de 130 artícles publicats a la premsa de Lleida desde 2009, porto anys intensos dedicats a la creació d'artícles d'opinió d'alta creativitat, he col·laborat amb més de 15 mitjans de comunicació de paper i digitals. He col·laborat en una desena de ràdios. També col·laboro en diversos programes de televisió amb els meus tuits.

També és Top30 Influencer a Klout de Lleida i un dels activistes culturals i socials més importants present i actiu a les xarxes socials, on aposto per aportar artícles reflexius que aportin coses positives a la nostra societat. El meu lema a la vida és "els defectes et fan real".

Lloc Web: www.elmercadal.cat