DIRECTOR: JOSEP MARIA CASTELLS BENABARRE
Dijous, 21 Març 2019 17:41

La humanitat està preparada per rebre "bones notícies"? Destacats

Escrit per
Foto:Mars One Foto:Mars One

El problema no és la nostra ciutat. El problema no és el país. Ni tampoc el món. Estem amb massa preocupacions i no veiem la cara bona de les notícies i successos que veiem  que passen arreu del nostre planeta. Els humans a dia d'avui ja haurien d'estar preparats per rebre notícies optimistes com ara la curació de la majoria d'enfermetats, l'invent de la pastilla de la felicitat, i de nous invents i tecnologies, com també "colonitzar" planetes semblants a la terra.

Però com és que no se'n parla d'aquestes notícies?  Nosaltres us ajudem a trobar la resposta a la qüestió.

Joves d'arreu del món van sortir al carrer per exigir mesures urgents contra el canvi climàtic. Les darreres setmanes les aules han quedat pràcticament buides i els carrers plens en un gran nombre de ciutats en l'àmbit mundial.

Pancartes amb missatges com "No hi ha planeta B" o "Salvem el planeta, si us plau" han acompanyat les mobilitzacions per denunciar la falta d'accions decidides per part dels dirigents polítics, que per costum miren només per ells. Tot i que jo dono suport a aquests joves que volen salvar el planeta jo sóc partidari de colonitzar altres planetes i no comparteixo la pancarta de "No hi ha planeta B" i us direm perquè.

Considerem injust que els polítics que promouen guerres, conflictes i divisions continuïn sent el focus de l'atenció de la gran majoria de mitjans de comunicació quan hi ha experts que alerten d'altres problemes. I com observarem molts de nosaltres això està passant factura, perquè només veiem la part negativa i d'això no se'n diu periodisme sinó pessimisme.

L'extinció d'espècies, els refugiats climàtics o les altes temperatures en els mesos d'hivern, han insistit, són "conseqüències destacades del canvi climàtic".

Felicitem a la plataforma 'Joventut pel clima' o el Sindicat d'Estudiants, que promouen els #FridaysForFuture iniciat per la jove sueca Greta Thunberg.
Desde EL MERCADAL creiem que ja comença a ser hora que despertem i que exigim als nostres governants que facin front als problemes reals de la ciutadania com ara abolir les malalties cròniques a través de la investigació, la creació d'un sistema eficient que proporcioni solucions als problemes individuals i col·lectius amb una perspectiva el més enllà possible. Endinsem-nos dins de l'optimisme! Gaudir de les bones notícies com ho esteu fent ara en aquest diari digital, és una experiència única i gratuïta que no ofereix cap mitjà de comunicació del món.

Darrera modificació el Dijous, 21 Març 2019 20:11
Josep Maria Castells

Nascut a Lleida el 13/2/1989. Director i fundador del Mercadal de Balaguer desde fa 8 anys i actualment visc a Lleida. Sóc community manager d'empreses, entitats i partits polítics.

Sóc influencer i vaig ser autor de 5 blocs d'opinió. Activista sociocultural i filàntrop. Optimista. Durant l'adolescència ja apuntava maneres i vaig demostrar a la galeria tot el meu talent i vocació pel periodisme en ser el creador de la primera ràdio i televisió en streaming de la província i participant desinteressadament en programes radiofònics d'emissores de prestigi en aquells temps com ara Flip Flap Ràdio i RNE4.

Vaig ser locutor durant una temporada a Ràdio Artesa de Segre amb només 15 anys i desde llavors també vaig participar assiduament en diversos mitjans de comunicació.

Compto amb una trajectòria com activista sociocultural a  Balaguer de gairebé 15 anys i entre altres coses vaig impulsar una entitat juvenil a la capital de La Noguera i vaig ser impulsor i director de l'emissora Ràdio Connecta de Balaguer.

He participat puntualment en programes de televisió a nivell estatal com ara "Espejo Público" d'Antena3, i de ràdio a Onda Cero a "Nits de ràdio" i de forma molt puntual al Periódico de Catalunya i La Vanguardia.

A més he participat en diferents conferències i taules de debat; una sobre periodisme optimista al IEI de Lleida i a la taula rodona titulada «Els mitjans locals en l'era global» el 2016 a la Universitat de Lleida.


Vaig arribar a ser finalista de la VII edició dels Premis Lleidatans de la Jove Cambra Internacional.
Avui en dia estic intentant elaborar el meu primer llibre que inclourà un recull dels millors articles publicats a les diferents revistes i periòdics del territori. Actualment estic impulsant l’elitocràcia amb la recepta màgica de l’optimisme. El meu lema a la vida és OPTIMISME.

 Em considero una persona sincera, persistent, ambiciosa, empàtica, altruista, filantròpica, sana i esportista. Compto amb coneixements bàsics de cuina, serveis de restaurant. Em fascina la psicologia, sociologia,l' innovació, noves tecnologies, periodisme, màrqueting, comerç, política, democràcia, associacionisme, drets humans i pau, etc.

Al llarg de la meva vida aspiro a col·laborar i treballar a TV3, Flaix FM, RTVE, Zeta, Atresmedia, Mediaset i Grup Godó. 
Em sento molt identificat amb les marques i valors de Mediamarkt, Google, Facebook, IBM, Amazon i Microsoft on m'agradaria poder treballar en un futur. 

Sóc persona de cul inquiet que li agrada tocar moltes tecles a la vida, d'afany incansable, que persisteix i lluita fins al final.

La persona que més admiro del món és el professor i científic José Luis Cordeiro. 

www.elmercadal.cat

 

El temps a Balaguer

 

 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre

@OFICIALCASTELLS

 Resultat d'imatges de TWITTER