DIRECTOR: JOSEP MARIA CASTELLS BENABARRE
Diumenge, 03 Febrer 2019 12:47

Renta Bàsica: cobrar per existir Destacats

Escrit per

Mentre la classe obrera s'alegra i brinda amb cava, per la pujada del Salari Mínim Interprofessional a 900 euros, ha aparegut un grup d'intel·lectuals, les elits econòmiques de Silicon Valley i nombrosos professionals de diferents àmbits que prometen construir en menys d'una dècada una societat exemplar basada en els drets humans i la igualtat econòmica a través d'un "salari" incondicional pagat per l'estat a totes les persones que conformen la societat, fins i tot si no volen treballar. Aquest col·lectiu el conforma gent de totes les ideologies, tant de dretes com d'esquerres.

Crec que els ciutadans, rics i pobres, haurien de cobrar pel sols fet de ser ciutadans. Així ho reivindica la Xarxa Renda Bàsica a nivell estatal i la Xarxa Global de Renda Bàsica.

I això no només ho dic jo, sinó que hi ha nombrosos professionals de tots els sectors, polítics i economistes, famosos, celebrities, emprenedors i empresaris. Santiago Niño-Becerra ha afirmat que la renta bàsica estarà implantada abans de 2026 a tot Europa i diu que serà així perquè és necessària per evitar conflictes o revolucions.

Crec que els governs i tots els grups parlamentaris europeus haurien de fer pinya i acordar un pacte europeu per la renda mínima si no volen posar en perill la democràcia i el sistema actual.

A Europa i el món li fa falta de forma urgent, una manera nova i diferent d'entendre l'estat del benestar, cap a una major redistribució de la riquesa.

Alguns pensadors creuen que es tracta d'una utopia i una manera d'incentivar la ganduleria. El debat està servit.

Cal afegir també que segons un estudi de McKinsey Global Institute (MGI) , amb la participació d'experts del departament d'Economia d'Oxford i el Banc Mundial, va pronosticar que entre 400 i 800 milions de persones seran desplaçades dels seus llocs de treball el 2030 a causa a l'automatització, i gràcies a aquesta tendència els governs es veuran obligats a dur a terme la posada en marxa d'una renta bàsica d'entre 650 i 1.000 euros.
És important recordar que durant el transcurs de la societat els humans han estat capaços de suprimir l'esclavisme, el sufragi universal que eren utopies i es van dur a terme.
De moment no hi ha cap partit polític amb representació al Congrés de Diputats que defensi una renda bàsica universal i la jornada laboral de 15 hores que va pronosticar el prestigiós economista John Maynard Keynes però el debat hi és. Crec que a la vida tot és possible...

Darrera modificació el Diumenge, 03 Febrer 2019 13:00
Josep Maria Castells

Nascut a Lleida el 13/2/1989. Director i fundador del Mercadal de Balaguer desde fa 8 anys i actualment visc a Lleida. Sóc community manager d'empreses, entitats i partits polítics.

Sóc influencer i vaig ser autor de 5 blocs d'opinió. Activista sociocultural i filàntrop. Optimista. Durant l'adolescència ja apuntava maneres i vaig demostrar a la galeria tot el meu talent i vocació pel periodisme en ser el creador de la primera ràdio i televisió en streaming de la província i participant desinteressadament en programes radiofònics d'emissores de prestigi en aquells temps com ara Flip Flap Ràdio i RNE4.

Vaig ser locutor durant una temporada a Ràdio Artesa de Segre amb només 15 anys i desde llavors també vaig participar assiduament en diversos mitjans de comunicació.

Compto amb una trajectòria com activista sociocultural a  Balaguer de gairebé 15 anys i entre altres coses vaig impulsar una entitat juvenil a la capital de La Noguera i vaig ser impulsor i director de l'emissora Ràdio Connecta de Balaguer.

He participat puntualment en programes de televisió a nivell estatal com ara "Espejo Público" d'Antena3, i de ràdio a Onda Cero a "Nits de ràdio" i de forma molt puntual al Periódico de Catalunya i La Vanguardia.

A més he participat en diferents conferències i taules de debat; una sobre periodisme optimista al IEI de Lleida i a la taula rodona titulada «Els mitjans locals en l'era global» el 2016 a la Universitat de Lleida.


Vaig arribar a ser finalista de la VII edició dels Premis Lleidatans de la Jove Cambra Internacional.
Avui en dia estic intentant elaborar el meu primer llibre que inclourà un recull dels millors articles publicats a les diferents revistes i periòdics del territori. Actualment estic impulsant l’elitocràcia amb la recepta màgica de l’optimisme. El meu lema a la vida és OPTIMISME.

 Em considero una persona sincera, persistent, ambiciosa, empàtica, altruista, filantròpica, sana i esportista. Compto amb coneixements bàsics de cuina, serveis de restaurant. Em fascina la psicologia, sociologia,l' innovació, noves tecnologies, periodisme, màrqueting, comerç, política, democràcia, associacionisme, drets humans i pau, etc.

Al llarg de la meva vida aspiro a col·laborar i treballar a TV3, Flaix FM, RTVE, Zeta, Atresmedia, Mediaset i Grup Godó. 
Em sento molt identificat amb les marques i valors de Mediamarkt, Google, Facebook, IBM, Amazon i Microsoft on m'agradaria poder treballar en un futur. 

Sóc persona de cul inquiet que li agrada tocar moltes tecles a la vida, d'afany incansable, que persisteix i lluita fins al final.

La persona que més admiro del món és el professor i científic José Luis Cordeiro. 

www.elmercadal.cat

 

El temps a Balaguer

 

 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre

@OFICIALCASTELLS

 Resultat d'imatges de TWITTER