Oficial ®
Dijous, 15 Novembre 2018 20:16

Javi López: "Hem votat una esperança pel futur de milions de treballadors" Destacats

Escrit per

El Ple del Parlament Europeu aprova una Directiva que suposa “un gran pas per concretar el Pilar Social, un dels projectes més esperançadors de la UE durant l'última dècada”

El Ple del Parlament Europeu ha aprovat avui, per 398 vots a favor i 208 en contra, la primera directiva  matèria laboral que presenta la Comissió Europea en 18 anys que representa "una esperança pel futur de milions de treballadors i treballadores en condicions d'explotació" perquè "estableix drets bàsics i condicions socials dignes”, ha explicat l'eurodiputat socialista Javi López, membre de la Comissió d'Ocupació i Assumptes Socials de l'Eurocambra i responsable socialista en aquest informe.

López ha assegurat que  “amb aquesta Directiva, des de la UE volem regular, per primera vegada, les noves tendències del mercat laboral, especialment els treballs precaris atípics, molts d'ells vinculats al món digital i les plataformes, per fer predictibles i transparents unes condicions laborals que moltes vegades són d'explotació”.

L'eurodiputat ha assenyalat a més que la proposta de Directiva és un element central en “el desenvolupament concret i real del Pilar Europeu de Drets Socials, una de les grans conquestes del grup socialista durant aquest mandat”. El Pilar Social va ser un compromís del conjunt de les institucions europees, establert al novembre de 2017 “amb objectius i drets subjectius per als ciutadans, però sense força vinculant, i per tant, requeria d’una legislació, pressupost i polítiques que ho poguessin desenvolupar. Garantint aquests drets laborals fem un pas de gegant per a la concreció d’un dels projectes més esperançadors de la UE en els últims deu anys”, ha manifestat López.

El dirigent socialista s'ha referit a les dificultats sorgides durant la tramitació per portar endavant la proposta: “Afortunadament ha prevalgut el sentit comú, i hem aconseguit mantenir les millores que havíem assolit fa un mes, quan l'informe es va votar en la Comissió d'Ocupació. Els socialistes hem hagut batallar per convèncer als membres del Parlament sobre la importància d'avançar en una millor protecció dels treballadors i les treballadores de la Unió Europea”.

Javi López ha lamentat que "els conservadors estiguin més preocupats per ajudar que les empreses facin contractes cada vegada més flexibles que per combatre la falsa autoocupació i els contractes de zero hores". "Els socialistes - ha afegit- hem defensat que es mantingui el que vàrem votar l'octubre: a igual treball, igual paga i protecció social; obligacions als Estats membres per combatre els contractes de zero hores; i limitació dels períodes de prova en els contractes temporals. Continuarem lluitant perquè totes les persones treballin en condicions de treball decents”, ha conclòs.

 

Josep Maria Castells

Nascut a Lleida el 13/2/1989. Director i fundador del Mercadal de Balaguer desde fa 8 anys i actualment visc a Lleida. Sóc community manager d'empreses, entitats i partits polítics.

Sóc influencer i vaig ser autor de 5 blocs d'opinió. Activista sociocultural i filàntrop. Optimista. Durant l'adolescència ja apuntava maneres i vaig demostrar a la galeria tot el meu talent i vocació pel periodisme en ser el creador de la primera ràdio i televisió en streaming de la província i participant desinteressadament en programes radiofònics d'emissores de prestigi en aquells temps com ara Flip Flap Ràdio i RNE4.

Vaig ser locutor durant una temporada a Ràdio Artesa de Segre amb només 15 anys i desde llavors també vaig participar assiduament en diversos mitjans de comunicació.

Compto amb una trajectòria com activista sociocultural a  Balaguer de gairebé 15 anys i entre altres coses vaig impulsar una entitat juvenil a la capital de La Noguera i vaig ser impulsor i director de l'emissora Ràdio Connecta de Balaguer.

He participat puntualment en programes de televisió a nivell estatal com ara "Espejo Público" d'Antena3, i de ràdio a Onda Cero a "Nits de ràdio" i de forma molt puntual al Periódico de Catalunya i La Vanguardia.

A més he participat en diferents conferències i taules de debat; una sobre periodisme optimista al IEI de Lleida i a la taula rodona titulada «Els mitjans locals en l'era global» el 2016 a la Universitat de Lleida.


Vaig arribar a ser finalista de la VII edició dels Premis Lleidatans de la Jove Cambra Internacional.
Avui en dia estic intentant elaborar el meu primer llibre que inclourà un recull dels millors articles publicats a les diferents revistes i periòdics del territori. Actualment estic impulsant l’elitocràcia amb la recepta màgica de l’optimisme. El meu lema a la vida és OPTIMISME.

 Em considero una persona sincera, persistent, ambiciosa, empàtica, altruista, filantròpica, sana i esportista. Compto amb coneixements bàsics de cuina, serveis de restaurant. Em fascina la psicologia, sociologia,l' innovació, noves tecnologies, periodisme, màrqueting, comerç, política, democràcia, associacionisme, drets humans i pau, etc.

Al llarg de la meva vida aspiro a col·laborar i treballar a TV3, Flaix FM, RTVE, Zeta, Atresmedia, Mediaset i Grup Godó. 
Em sento molt identificat amb les marques i valors de Mediamarkt, Google, Facebook, IBM, Amazon i Microsoft on m'agradaria poder treballar en un futur. 

Sóc persona de cul inquiet que li agrada tocar moltes tecles a la vida, d'afany incansable, que persisteix i lluita fins al final.

La persona que més admiro del món és el professor i científic José Luis Cordeiro. 

www.elmercadal.cat

 

El temps a Balaguer

 

 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre