Oficial ®
Divendres, 07 Octubre 2016 14:58

El Dia Mundial de la Salut Mental 2016 es celebra aquest dissabte a Lleida

Escrit per

El Dia Mundial de la Salut Mental 2016, que enguany se celebra a la Seu Vella de Lleida el dissabte 8 d’octubre, ja disposa del cartell i del programa d’actes. Sota el lema, ‘Prevenció, la clau de l’equilibri”, la jornada incidirà en el benestar emocional per promoure la salut mental i ajudar al creixement, l’estabilitat i la confiança.

La jornada és una gran trobada oberta a les persones, famílies, associacions, professionals i administracions, i té l’objectiu de sensibilitzar sobre la salut i reivindicar els drets de les persones amb malaltia mental. L’acte, conduït pel periodista Lluís Caelles i l’actriu i presentadora Txe Arana, s’iniciarà amb els balls de l’Esbart Dansaire Sícoris, Els Carreter – Colla de Grallers i la Casa dels Gegants de Lleida.

A continuació, la cantant lleidatana Lorena interpretarà la cançó "I que si", i es llegirà el Manifest per la Salut Mental. Seguidament tindran lloc els parlaments institucionals a càrrec de l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, representants del Govern de la Generalitat de Catalunya, entre ells el conseller de Salut, Toni Comín, el president de la Federació Salut Mental Catalunya, Israel Molinero, i la presidenta de Salut Mental Ponent, Eva Barta.

L’acte institucional es clourà amb l’actuació del grup de circ Trapetelando, que interpretarà l’obra ‘Prevenció, la clau de l’equilibri’, un espectacle d’acrobàcia aèria amb trapezi i teles amb la Seu Vella de fons.

Els tallers, els jocs x la salut mental, el dinar popular i l’actuació musical del grup Ruta 66, completaran els actes del Dia Mundial de la Salut Mental.

L’acte central de la celebració de Dia Mundial de la Salut Mental reuneix unes 1.500 persones i es commemora cada any en una localitat diferent de Catalunya. Es tracta d’una ocasió perquè les entitats federades, però també les persones, professionals i entitats de l’àmbit de la salut mental de tot el país, així com la ciutadania en general, es trobin en un ambient lúdic i festiu per fer visible la lluita per la defensa dels drets de les persones i famílies amb problemes de salut mental.

A l’edició del 2015, que es va desenvolupar a Valls, les entitats federades van demanar una aposta política ferma per situar a les persones amb problemes de salut mental en el centre de les prioritats, garantint les oportunitats d’accés a l’habitatge, el treball i la inclusió social. L’objectiu és avançar cap a unmodel d’atenció comunitària.Darrera modificació el Divendres, 07 Octubre 2016 15:02
Josep Maria Castells

Nascut a Lleida el 13/2/1989. Director i fundador del Mercadal de Balaguer desde fa 8 anys i actualment visc a Lleida. Sóc community manager d'empreses, entitats i partits polítics.

Sóc influencer i vaig ser autor de 5 blocs d'opinió. Activista sociocultural i filàntrop. Optimista. Durant l'adolescència ja apuntava maneres i vaig demostrar a la galeria tot el meu talent i vocació pel periodisme en ser el creador de la primera ràdio i televisió en streaming de la província i participant desinteressadament en programes radiofònics d'emissores de prestigi en aquells temps com ara Flip Flap Ràdio i RNE4.

Vaig ser locutor durant una temporada a Ràdio Artesa de Segre amb només 15 anys i desde llavors també vaig participar assiduament en diversos mitjans de comunicació.

Compto amb una trajectòria com activista sociocultural a  Balaguer de gairebé 15 anys i entre altres coses vaig impulsar una entitat juvenil a la capital de La Noguera i vaig ser impulsor i director de l'emissora Ràdio Connecta de Balaguer.

He participat puntualment en programes de televisió a nivell estatal com ara "Espejo Público" d'Antena3, i de ràdio a Onda Cero a "Nits de ràdio" i de forma molt puntual al Periódico de Catalunya i La Vanguardia.

A més he participat en diferents conferències i taules de debat; una sobre periodisme optimista al IEI de Lleida i a la taula rodona titulada «Els mitjans locals en l'era global» el 2016 a la Universitat de Lleida.


Vaig arribar a ser finalista de la VII edició dels Premis Lleidatans de la Jove Cambra Internacional.
Avui en dia estic intentant elaborar el meu primer llibre que inclourà un recull dels millors articles publicats a les diferents revistes i periòdics del territori. Actualment estic impulsant l’elitocràcia amb la recepta màgica de l’optimisme. El meu lema a la vida és OPTIMISME.

 Em considero una persona sincera, persistent, ambiciosa, empàtica, altruista, filantròpica, sana i esportista. Compto amb coneixements bàsics de cuina, serveis de restaurant. Em fascina la psicologia, sociologia,l' innovació, noves tecnologies, periodisme, màrqueting, comerç, política, democràcia, associacionisme, drets humans i pau, etc.

Al llarg de la meva vida aspiro a col·laborar i treballar a TV3, Flaix FM, RTVE, Zeta, Atresmedia, Mediaset i Grup Godó. 
Em sento molt identificat amb les marques i valors de Mediamarkt, Google, Facebook, IBM, Amazon i Microsoft on m'agradaria poder treballar en un futur. 

Sóc persona de cul inquiet que li agrada tocar moltes tecles a la vida, d'afany incansable, que persisteix i lluita fins al final.

La persona que més admiro del món és el professor i científic José Luis Cordeiro. 

www.elmercadal.cat

 

El temps a Balaguer

 

 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre