Oficial ®
Dissabte, 23 Juliol 2016 10:30

No t'aturis i triï teu futur: aprofita les oportunitats que et dóna la UE per moure't pels 27 països membres

Escrit per

AGÈNCIA EFE- No t'aturis i triï teu futur: aprofita les oportunitats que et dóna la UE per moure't pels 27 països membres Els joves espanyols que volen estudiar i donar les primeres passes de la seva vida professional a Europa, ho tindran ara més fàcil, ja que les Institucions Europees a Espanya i la Secretaria d'Estat per a la Unió Europea han llançat el projecte"No m'aturo. Trio el meu futur" . 

Aquesta nova campanya de sensibilització donarà a conèixer entre els joves espanyols les possibilitats de formació, ocupació i creixement disponibles al espai europeu, i ajudarà a emprenedors, estudiants i treballadors a desenvolupar-se sortint d'Espanya.Per a això es valdrà principalment d'una plataforma de recursos europeuswww.nomeparo.eu , així com de presentacions i ponències en fires d'ocupació i formació de vuit ciutats espanyoles des de març a novembre de 2013. La campanya es centrarà principalment en millorar el coneixement i l'accés als programes finançats per la UE i les oportunitats que suposen. 

Espanya és ja un dels països de la UE que més partit treu als programes europeus que promouen la formació i l'ocupació en altres països membres, ja que el 4, 85% dels joves beneficiats des de la seva posada en funcionament han estat espanyols, davant d'una mitjana europea del 3,16%. Segons les dades que maneja EURES, el portal europeu de la mobilitat professional, els tres perfils més demandats en l'actualitat són els relacionats amb el sector de l'enginyeria, el personal sanitari i els professionals de l'hostaleria i el turisme. els països que més llocs de treball demanden a Espanya són, per aquest ordre, Alemanya, els països nòrdics i un bloc compost per Regne Unit , Holanda, Luxemburg i França. El 2012, més de 30.000 empreses estaven inscrites a la base de dades del portal com a potencials creadores d'ocupació. 

A dia d'avui gairebé un milió i mig de llocs de treball estan sent oferts a través d'EURES. EURES manté també ponts de col·laboració permanents amb països interessats a contractar professionals espanyols i que inicien processos de selecció massiva. Alemanya repeteix com el principal Estat que utilitza aquests acords habituals, seguit dels països nòrdics i el Regne Unit. "No m'aturo. Trio el meu futur" està organitzant activitats de presentació del centre de recursos europeus sobre formació, ocupació i emprenedoria

Darrera modificació el Dissabte, 23 Juliol 2016 10:34
Josep Maria Castells

Nascut a Lleida el 13/2/1989. Director i fundador del Mercadal de Balaguer desde fa 8 anys i actualment visc a Lleida. Sóc community manager d'empreses, entitats i partits polítics.

Sóc influencer i vaig ser autor de 5 blocs d'opinió. Activista sociocultural i filàntrop. Optimista. Durant l'adolescència ja apuntava maneres i vaig demostrar a la galeria tot el meu talent i vocació pel periodisme en ser el creador de la primera ràdio i televisió en streaming de la província i participant desinteressadament en programes radiofònics d'emissores de prestigi en aquells temps com ara Flip Flap Ràdio i RNE4.

Vaig ser locutor durant una temporada a Ràdio Artesa de Segre amb només 15 anys i desde llavors també vaig participar assiduament en diversos mitjans de comunicació.

Compto amb una trajectòria com activista sociocultural a  Balaguer de gairebé 15 anys i entre altres coses vaig impulsar una entitat juvenil a la capital de La Noguera i vaig ser impulsor i director de l'emissora Ràdio Connecta de Balaguer.

He participat puntualment en programes de televisió a nivell estatal com ara "Espejo Público" d'Antena3, i de ràdio a Onda Cero a "Nits de ràdio" i de forma molt puntual al Periódico de Catalunya i La Vanguardia.

A més he participat en diferents conferències i taules de debat; una sobre periodisme optimista al IEI de Lleida i a la taula rodona titulada «Els mitjans locals en l'era global» el 2016 a la Universitat de Lleida.


Vaig arribar a ser finalista de la VII edició dels Premis Lleidatans de la Jove Cambra Internacional.
Avui en dia estic intentant elaborar el meu primer llibre que inclourà un recull dels millors articles publicats a les diferents revistes i periòdics del territori. Actualment estic impulsant l’elitocràcia amb la recepta màgica de l’optimisme. El meu lema a la vida és OPTIMISME.

 Em considero una persona sincera, persistent, ambiciosa, empàtica, altruista, filantròpica, sana i esportista. Compto amb coneixements bàsics de cuina, serveis de restaurant. Em fascina la psicologia, sociologia,l' innovació, noves tecnologies, periodisme, màrqueting, comerç, política, democràcia, associacionisme, drets humans i pau, etc.

Al llarg de la meva vida aspiro a col·laborar i treballar a TV3, Flaix FM, RTVE, Zeta, Atresmedia, Mediaset i Grup Godó. 
Em sento molt identificat amb les marques i valors de Mediamarkt, Google, Facebook, IBM, Amazon i Microsoft on m'agradaria poder treballar en un futur. 

Sóc persona de cul inquiet que li agrada tocar moltes tecles a la vida, d'afany incansable, que persisteix i lluita fins al final.

La persona que més admiro del món és el professor i científic José Luis Cordeiro. 

www.elmercadal.cat

 

El temps a Balaguer

 

 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre