SEGUIU-NOS

Actualitzat 7:32 PM CEST, May 16, 2018

President Puigdemont:"Que no subestimin la força de Catalunya, no estareu sols"

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha avisat avui “als qui ens amenacen, als qui s’ho miren de costat, als qui fan un pas enrere i als qui continuen negant l’evident, que no subestimin la força de Catalunya”, “la força d’un poble que ha pres la decisió de decidir i de plantar-se davant d’un comportament antidemocràtic, que incauta llibertats fonamentals i que només té una resposta possible, més democràcia i més llibertat”. El cap de l’Executiu ha rebut al Palau de la Generalitat els més de 700 alcaldes que han estat citats per haver signat un decret de suport polític al referèndum de l’1 d’octubre i que han estat convocats avui per l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l’Associació Catalana de Municipis (ACM) per rebutjar la persecució judicial dels edils.

 
“Ells poden tenir moltes masses, molts BOE i moltes lleis, però hi ha una cosa que no tenen, no us tenen a vosaltres, no tenen el poble de Catalunya”, ha avisat. I per això, a continuat, “us temen, perquè saben que sereu al costat dels vostres veïns” i perquè “saben que els vostres veïns estaran amb vosaltres, que no estareu sols”.
 
En la intervenció que ha fet des del Pati de Carruatges del Palau de la Generalitat, acompanyat dels representants del món local, de la presidenta del Parlament, de tot el Govern i dels presidents de l’AMI, Neus Lloveras, i de l’ACM, Miquel Buch, el president ha volgut agrair la resposta “massiva i immediata” dels alcaldes a la crida feta pel Govern a partir de l’aprovació de la Llei del referèndum. “Us vull agrair que no us vau deixar arronsar per les primeres amenaces que venien, sabent com éreu conscients que en vindrien de noves; us vull agrair que no us han tremolat les cames amb les primeres citacions de la fiscalia, i us vull agrair el compromís que avui demostreu perquè arribem a l’1 d’octubre com el que volem ser, una democràcia, un país lliure on la gent es pugui expressar amb tota normalitat”, ha afirmat. “Avui no fem una demostració de força, sinó de dignitat, de fermesa i de persistència”, ha assegurat el president. I ha deixat clar que “el dia 1 votarem, no només perquè hi tenim dret, no només perquè és legal, sinó perquè escoltant el poble de Catalunya ens diu volem votar i votarem”.
 
Carles Puigdemont també ha volgut remarcar al llarg del seu parlament “la defensa de cadascun dels ciutadans” que han fet tots els batlles des que van prendre la vara d’alcalde, situant-se al costat de les famílies vulnerables, evitant desnonaments o talls de subministrament energètic, donant suport a l’escolarització o la salut dels seus veïns. “L’Estat no volia que hi fóssiu perquè us deia que no era competències pròpies i us posa uns cinturons de constrenyiment de l’activitat municipal”, ha denunciat, però “hi heu sigut” i “cada dia heu defensat i defenseu la llibertat dels vostres ciutadans”. I s’ha preguntat: “qui podria pensar que no estaríeu al costat dels vostres ciutadans quan els tocaven un dret fonamental en democràcia com és el dret a decidir?”. “Efectivament, avui s’han equivocat”, ha sentenciat.
 
De la seva banda el vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda, Oriol Junqueras, ha destacat que amb la celebració del referèndum el Govern està “al servei d'aquest poble i al servei de la seva llibertat i de la democràcia”. “Allò que està en joc és la democràcia i som tots els qui estem cridats a defensar-la i exercir-la” i “la millor manera de defensar la llibertat d'expressió”, ha avisat, “és expressar-nos a les urnes”.
Josep Maria Castells

27 anys.Emprenedor. Comunicador. Escriptor. Activista sociocultural. Filàntrop. Futurista. Fundador del portal web 'El Mercadal' , amb més de 8 anys d'experiència en el apassionant món del periodisme. Amb més de 130 artícles publicats a la premsa de Lleida desde 2009, porto anys intensos dedicats a la creació d'artícles d'opinió d'alta creativitat, he col·laborat amb més de 15 mitjans de comunicació de paper i digitals. He col·laborat en una desena de ràdios. També col·laboro en diversos programes de televisió amb els meus tuits.

També és Top30 Influencer a Klout de Lleida i un dels activistes culturals i socials més importants present i actiu a les xarxes socials, on aposto per aportar artícles reflexius que aportin coses positives a la nostra societat. El meu lema a la vida és "els defectes et fan real".

Lloc Web: www.elmercadal.cat