Dijous, 06 abril 2017 05:54

4 Companyies lleidatanes mostraran el seu treball a Bèlgica aquest cap de setmana

Escrit per

Els propers dies 7, 8 i 9 d'abril, un total de 71 propostes artístiques formaran part del cartell de la propera City of Wings, la fira d'Arts de carrer de Bèlgica que aplega més professionals i companyies. Entre les propostes seleccionades per mostrar el seu treball a programadors d'arreu del món hi ha 4 companyies de les Terres de Ponent, en concret les Companyies Jam, Tombs Creatius, Campi qui Pugui i Toc de Fusta.

Ja fa uns anys que les creacions artístiques i teatrals d'aquestes companyies viatgen durant l'estiu pels principals festivals de Teatre de Carrer d'arreu d'Europa, en una clara mostra de la bona salut creativa de les companyies lleidatanes, si bé com afirmen totes elles, la internacionalització del seu treball és un pas que s'han vist obligades a fer atesa la insuficient contractació del seu treball per terres catalanes. “La presència dels nostres espectacles a Bèlgica ens ajudarà a entrar en contacte amb programadors dels molts Festivals que s'organitzen al nord d'Europa” afirmen les companyies, i afegeixen que “el fet d'haver estat seleccionats és un reconeixement al nostre treball que ens suposa un gran estímul per seguir creant noves propostes”. Les companyies presentaran els seus espectacles el proper cap de setmana a la ciutat belga de Ieper, una ciutat que transforma el seu centre històric per donar cabuda en els seus carrers a propostes artístiques d'arreu del món que professionals, programadors i un nombrós públic podran gaudir de manera gratuita.

Josep Maria Castells

27 anys.Emprenedor. Comunicador. Escriptor. Activista sociocultural. Filàntrop. Futurista. Fundador del portal web 'El Mercadal' , amb més de 8 anys d'experiència en el apassionant món del periodisme. Amb més de 130 artícles publicats a la premsa de Lleida desde 2009, porto anys intensos dedicats a la creació d'artícles d'opinió d'alta creativitat, he col·laborat amb més de 15 mitjans de comunicació de paper i digitals. He col·laborat en una desena de ràdios. També col·laboro en diversos programes de televisió amb els meus tuits.

També és Top30 Influencer a Klout de Lleida i un dels activistes culturals i socials més importants present i actiu a les xarxes socials, on aposto per aportar artícles reflexius que aportin coses positives a la nostra societat. El meu lema a la vida és "els defectes et fan real".

www.elmercadal.cat

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre