Oficial ®
Dijous, 16 Març 2017 15:44

Balaguer habilitarà un alberg de joventut al Molí del Esquerrà

Escrit per

L'Ajuntament de Balaguer buscarà ajudes per habilitar un alberg de joventut municipal al Molí de l'Esquerrà, un projecte que, recordem, havia de dur a terme la iniciativa privada fa tres anys però que, finalment, no va prosperar. De fet, el setembre de l'any passat el ple de l'ajuntament va aprovar deixar sense efecte l'adjudicació a l'empresa Iniciatives Turístiques dela Noguera, SL, de la cessió de l'edifici del Molí de l'Esquerrà per a l'adequació i explotació com a alberg de joventut.

Ara, després d'uns mesos, i en cas que properament ningú més opti a impulsar aquest alberg, serà el consistori qui el tiri endavant sempre que pugui accedir a determinades subvencions per al seu finançament.

Així ho ha explicat l'alcalde, Jordi Ignasi Vidal, manifestant que “volem un servei de qualitat, sense luxes, i que vagi molt lligat als serveis de l’entorn, com el restaurant iel Centre d’Interpretació de l’Or del Segre.”

D'altra banda, el consistori traurà a concurs abans de l'estiu l'explotació del bar-restaurant Tecsa situat en aquella mateixa zona. Actualment s’està fent el plec de condicions, els pressupostos, i estudiant el que fa falta, i segons el propi alcalde ja hi ha gent que s’ha interessat per obrir aquest servei en aquesta zona que cada cop hi ha més serveis.”

Un cop s'acabi el contracte que es firmi amb els nous responsables de l'explotació del bar-restaurant Tecsa, d'aquí a 5 o 6 anys, l'ajuntament té previst treure a concurs l'explotació conjunta del bar i de l'alberg, que ja es preveu que estigui enllestit.

L'ajuntament no es planteja en cap cas explotar l'alberg amb treballadors propis.

Josep Maria Castells

Nascut a Lleida el 13/2/1989. Director i fundador del Mercadal de Balaguer desde fa 8 anys i actualment visc a Lleida. Sóc community manager d'empreses, entitats i partits polítics.

Sóc influencer i vaig ser autor de 5 blocs d'opinió. Activista sociocultural i filàntrop. Optimista. Durant l'adolescència ja apuntava maneres i vaig demostrar a la galeria tot el meu talent i vocació pel periodisme en ser el creador de la primera ràdio i televisió en streaming de la província i participant desinteressadament en programes radiofònics d'emissores de prestigi en aquells temps com ara Flip Flap Ràdio i RNE4.

Vaig ser locutor durant una temporada a Ràdio Artesa de Segre amb només 15 anys i desde llavors també vaig participar assiduament en diversos mitjans de comunicació.

Compto amb una trajectòria com activista sociocultural a  Balaguer de gairebé 15 anys i entre altres coses vaig impulsar una entitat juvenil a la capital de La Noguera i vaig ser impulsor i director de l'emissora Ràdio Connecta de Balaguer.

He participat puntualment en programes de televisió a nivell estatal com ara "Espejo Público" d'Antena3, i de ràdio a Onda Cero a "Nits de ràdio" i de forma molt puntual al Periódico de Catalunya i La Vanguardia.

A més he participat en diferents conferències i taules de debat; una sobre periodisme optimista al IEI de Lleida i a la taula rodona titulada «Els mitjans locals en l'era global» el 2016 a la Universitat de Lleida.


Vaig arribar a ser finalista de la VII edició dels Premis Lleidatans de la Jove Cambra Internacional.
Avui en dia estic intentant elaborar el meu primer llibre que inclourà un recull dels millors articles publicats a les diferents revistes i periòdics del territori. Actualment estic impulsant l’elitocràcia amb la recepta màgica de l’optimisme. El meu lema a la vida és OPTIMISME.

 Em considero una persona sincera, persistent, ambiciosa, empàtica, altruista, filantròpica, sana i esportista. Compto amb coneixements bàsics de cuina, serveis de restaurant. Em fascina la psicologia, sociologia,l' innovació, noves tecnologies, periodisme, màrqueting, comerç, política, democràcia, associacionisme, drets humans i pau, etc.

Al llarg de la meva vida aspiro a col·laborar i treballar a TV3, Flaix FM, RTVE, Zeta, Atresmedia, Mediaset i Grup Godó. 
Em sento molt identificat amb les marques i valors de Mediamarkt, Google, Facebook, IBM, Amazon i Microsoft on m'agradaria poder treballar en un futur. 

Sóc persona de cul inquiet que li agrada tocar moltes tecles a la vida, d'afany incansable, que persisteix i lluita fins al final.

La persona que més admiro del món és el professor i científic José Luis Cordeiro. 

www.elmercadal.cat

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre