Dijous, 16 Març 2017 15:44

Balaguer habilitarà un alberg de joventut al Molí del Esquerrà

Escrit per

L'Ajuntament de Balaguer buscarà ajudes per habilitar un alberg de joventut municipal al Molí de l'Esquerrà, un projecte que, recordem, havia de dur a terme la iniciativa privada fa tres anys però que, finalment, no va prosperar. De fet, el setembre de l'any passat el ple de l'ajuntament va aprovar deixar sense efecte l'adjudicació a l'empresa Iniciatives Turístiques dela Noguera, SL, de la cessió de l'edifici del Molí de l'Esquerrà per a l'adequació i explotació com a alberg de joventut.

Ara, després d'uns mesos, i en cas que properament ningú més opti a impulsar aquest alberg, serà el consistori qui el tiri endavant sempre que pugui accedir a determinades subvencions per al seu finançament.

Així ho ha explicat l'alcalde, Jordi Ignasi Vidal, manifestant que “volem un servei de qualitat, sense luxes, i que vagi molt lligat als serveis de l’entorn, com el restaurant iel Centre d’Interpretació de l’Or del Segre.”

D'altra banda, el consistori traurà a concurs abans de l'estiu l'explotació del bar-restaurant Tecsa situat en aquella mateixa zona. Actualment s’està fent el plec de condicions, els pressupostos, i estudiant el que fa falta, i segons el propi alcalde ja hi ha gent que s’ha interessat per obrir aquest servei en aquesta zona que cada cop hi ha més serveis.”

Un cop s'acabi el contracte que es firmi amb els nous responsables de l'explotació del bar-restaurant Tecsa, d'aquí a 5 o 6 anys, l'ajuntament té previst treure a concurs l'explotació conjunta del bar i de l'alberg, que ja es preveu que estigui enllestit.

L'ajuntament no es planteja en cap cas explotar l'alberg amb treballadors propis.

Josep Maria Castells

27 anys.Emprenedor. Comunicador. Escriptor. Activista sociocultural. Filàntrop. Futurista. Fundador del portal web 'El Mercadal' , amb més de 8 anys d'experiència en el apassionant món del periodisme. Amb més de 130 artícles publicats a la premsa de Lleida desde 2009, porto anys intensos dedicats a la creació d'artícles d'opinió d'alta creativitat, he col·laborat amb més de 15 mitjans de comunicació de paper i digitals. He col·laborat en una desena de ràdios. També col·laboro en diversos programes de televisió amb els meus tuits.

També és Top30 Influencer a Klout de Lleida i un dels activistes culturals i socials més importants present i actiu a les xarxes socials, on aposto per aportar artícles reflexius que aportin coses positives a la nostra societat. El meu lema a la vida és "els defectes et fan real".

www.elmercadal.cat

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre