Dijous, 09 Març 2017 14:36

El centre històric de Balaguer necessita un impuls

Escrit per

El centre històric de Balaguer ha estat sempre una de les zones més comercials i freqüentades de tots els barris de la ciutat. No obstant, els darrers anys i amb l'aparició de la crisis molts negocis han tingut que tancar les seves portes. 

Però hi han botigues s'han inaugurat els darrers mesos, entre elles l'Inalba del Mercadal, justament al principi del carrer d'Avall que es dedica al sector de la pastisseria desde fa molts anys.

A pesar que l'Ajuntament ha posat en marxa una campanya per recuperar el petit comerç sembla ser que el ritme d'aparició de noves botigues és lent. 

Moltes botigues del carrer d'Avall i Major estan tancant progressivament i alguns comerciants argumenten que "davant la crisis ,l'Ajuntament encara no s'ha implicat prou per recuperar el comerç de proximitat".

Quan vam iniciar la legislatura el primer tinent d'alcalde Carlos Garcia apuntava en aquest diari digital que cal imitar el model de França, on el Casc Antic és el principal lloc d'atracció comercial. Caldria doncs aprofitar el potencial de la ciutat per fer-la una de les ciutats més atractives del Prepirineu de Lleida. També caldria seguir potenciant el turisme familiar de qualitat.

 

 

 

 

 

Darrera modificació el Dijous, 09 Març 2017 16:36
Josep Maria Castells

Nascut a Lleida el 13/2/1989.Director i fundador del Mercadal de Balaguer. Sóc community manager, influencer i autor de 5 blocs. Activista sociocultural i filàntrop. Optimista. Durant l'adolescència ja apuntava maneres i vaig demostrar a la galeria tot el meu talent en ser el creador de la primera ràdio i televisió en streaming de la província.

Vaig ser locutor durant una temporada a Ràdio Artesa de Segre amb només 15 anys i desde llavors també vaig participar assiduament en diverses revistes escolars i altres mitjans de comunicació. Compto amb una  trajectòria com activista sociocultural a  Balaguer de gairebé 15 anys i entre altres coses vaig conseguir impulsar una entitat juvenil a la capital de La Noguera.

He participat puntualment en programes de televisió a nivell estatal com ara "Espejo Público" d'Antena3, i de ràdio a Onda Cero a "Nits de ràdio" i de forma molt puntual al Periódico de Catalunya i La Vanguardia.

A més he participat en diferents conferències i taules de debat; una sobre periodisme optimista al IEI de Lleida i a la taula rodona titulada «Els mitjans locals en l'era global» el 2016 a la Universitat de Lleida.


Vaig arribar a ser finalista de la VII edició dels Premis Lleidatans de la Jove Cambra Internacional.
Avui en dia estic intentant elaborar el meu primer llibre que inclourà un recull dels millors articles publicats a les diferents revistes i periòdics del territori. Actualment estic impulsant l’elitocràcia amb la recepta màgica de l’optimisme.

www.elmercadal.cat

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre