Dilluns, 13 Febrer 2017 19:14

El Bisbat de Lleida i Sant Joan de Déu impulsen una residencia per a 30 persones amb trastorn de salut mental

Escrit per

L’Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu ha iniciat la conversió de la Casa d’Espiritualitat de l’Acadèmia Mariana en una residència de salut mental per a pacients crònics. Segons va explicar el gerent a Lleida, Pere Vallribera, les obres estan en ple desenvolupament i se centren a adequar la distribució d’espais als requisits que la normativa exigeix per a una llar residència d’aquest tipus. La previsió és que l’equipament estigui a punt entre finals de febrer i principis de març, per obrir durant aquest mes si no hi ha problemes amb la documentació i la inspecció prèvia necessària per obrir el local.

Aquest centre està destinat a pacients que pateixen algun trastorn mental amb components socials, però que es troben en fase estable o crònica i poden portar una vida en comunitat, sota un cert control, amb suport de professionals com psicòlegs, treballadors socials i terapeutes ocupacionals. Sant Joan de Déu va firmar un acord amb el bisbat per ocupar el que era la Casa d’Espiritualitat de l’Acadèmia Mariana, que oferia allotjament per a exercicis espirituals però que tenia un ús molt escàs. Inicialment, està previst que comenci a funcionar amb la quinzena de places que fins ara hi ha al centre d’Almacelles, però que durant aquest any s’ampliï el concert fins a un total de trenta.

 

 

Darrera modificació el Dilluns, 13 Febrer 2017 19:35
Josep Maria Castells

Nascut a Lleida el 13/2/1989. Director i fundador del Mercadal de Balaguer desde fa 8 anys i actualment visc a Lleida. Sóc community manager d'empreses, entitats i partits polítics.

Sóc influencer i vaig ser autor de 5 blocs d'opinió. Activista sociocultural i filàntrop. Optimista. Durant l'adolescència ja apuntava maneres i vaig demostrar a la galeria tot el meu talent i vocació pel periodisme en ser el creador de la primera ràdio i televisió en streaming de la província i participant desinteressadament en programes radiofònics d'emissores de prestigi en aquells temps com ara Flip Flap Ràdio i RNE4.

Vaig ser locutor durant una temporada a Ràdio Artesa de Segre amb només 15 anys i desde llavors també vaig participar assiduament en diversos mitjans de comunicació.

Compto amb una trajectòria com activista sociocultural a  Balaguer de gairebé 15 anys i entre altres coses vaig impulsar una entitat juvenil a la capital de La Noguera i vaig ser impulsor i director de l'emissora Ràdio Connecta de Balaguer.

He participat puntualment en programes de televisió a nivell estatal com ara "Espejo Público" d'Antena3, i de ràdio a Onda Cero a "Nits de ràdio" i de forma molt puntual al Periódico de Catalunya i La Vanguardia.

A més he participat en diferents conferències i taules de debat; una sobre periodisme optimista al IEI de Lleida i a la taula rodona titulada «Els mitjans locals en l'era global» el 2016 a la Universitat de Lleida.


Vaig arribar a ser finalista de la VII edició dels Premis Lleidatans de la Jove Cambra Internacional.
Avui en dia estic intentant elaborar el meu primer llibre que inclourà un recull dels millors articles publicats a les diferents revistes i periòdics del territori. Actualment estic impulsant l’elitocràcia amb la recepta màgica de l’optimisme. El meu lema a la vida és OPTIMISME.

 Em considero una persona sincera, persistent, ambiciosa, empàtica, altruista, filantròpica, sana i esportista. Compto amb coneixements bàsics de cuina, serveis de restaurant. Em fascina la psicologia, sociologia,l' innovació, noves tecnologies, periodisme, màrqueting, comerç, política, democràcia, associacionisme, drets humans i pau, etc.

Al llarg de la meva vida aspiro a col·laborar i treballar a TV3, Flaix FM, RTVE, Zeta, Atresmedia, Mediaset i Grup Godó. 
Em sento molt identificat amb les marques i valors de Mediamarkt, Google, Facebook, IBM, Amazon i Microsoft on m'agradaria poder treballar en un futur. 

Sóc persona de cul inquiet que li agrada tocar moltes tecles a la vida, d'afany incansable, que persisteix i lluita fins al final.

La persona que més admiro del món és el professor i científic José Luis Cordeiro. 

www.elmercadal.cat

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre