SEGUIU-NOS

Actualitzat 8:10 PM CEST, Aug 5, 2018

El Bisbat de Lleida i Sant Joan de Déu impulsen una residencia per a 30 persones amb trastorn de salut mental

L’Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu ha iniciat la conversió de la Casa d’Espiritualitat de l’Acadèmia Mariana en una residència de salut mental per a pacients crònics. Segons va explicar el gerent a Lleida, Pere Vallribera, les obres estan en ple desenvolupament i se centren a adequar la distribució d’espais als requisits que la normativa exigeix per a una llar residència d’aquest tipus. La previsió és que l’equipament estigui a punt entre finals de febrer i principis de març, per obrir durant aquest mes si no hi ha problemes amb la documentació i la inspecció prèvia necessària per obrir el local.

Aquest centre està destinat a pacients que pateixen algun trastorn mental amb components socials, però que es troben en fase estable o crònica i poden portar una vida en comunitat, sota un cert control, amb suport de professionals com psicòlegs, treballadors socials i terapeutes ocupacionals. Sant Joan de Déu va firmar un acord amb el bisbat per ocupar el que era la Casa d’Espiritualitat de l’Acadèmia Mariana, que oferia allotjament per a exercicis espirituals però que tenia un ús molt escàs. Inicialment, està previst que comenci a funcionar amb la quinzena de places que fins ara hi ha al centre d’Almacelles, però que durant aquest any s’ampliï el concert fins a un total de trenta.

 

 

Darrera modificació el K2_DilPMCETE_Febrer+0100RfebrerPMCET_0C1
Josep Maria Castells

27 anys.Emprenedor. Comunicador. Escriptor. Activista sociocultural. Filàntrop. Futurista. Fundador del portal web 'El Mercadal' , amb més de 8 anys d'experiència en el apassionant món del periodisme. Amb més de 130 artícles publicats a la premsa de Lleida desde 2009, porto anys intensos dedicats a la creació d'artícles d'opinió d'alta creativitat, he col·laborat amb més de 15 mitjans de comunicació de paper i digitals. He col·laborat en una desena de ràdios. També col·laboro en diversos programes de televisió amb els meus tuits.

També és Top30 Influencer a Klout de Lleida i un dels activistes culturals i socials més importants present i actiu a les xarxes socials, on aposto per aportar artícles reflexius que aportin coses positives a la nostra societat. El meu lema a la vida és "els defectes et fan real".

Lloc Web: www.elmercadal.cat