Dimarts, 17 Gener 2017 18:36

'Venture Day' evidència que la ciberseguretat és un sector cada vegada més atractiu per a la inversió

Escrit per

El director general d'INCIBE, Alberto Hernández, ha inaugurat aquest matí a Madrid la jornada Venture Day , organitzada per l'Institut Nacional de Ciberseguretat (INCIBE), organisme dependent del Ministeri d'Energia, Turisme i Agenda Digital, a través de la Secretaria d'Estat de Societat de la Informació i l'Agenda Digital.

Més d'un centenar d'inversors, emprenedors i professionals de la ciberseguretat han assistit a aquesta jornada que ha servit com a cloenda del Certamen d'Emprenedoria Incubadora Ciberemprende 2016, l'objectiu és la creació i acceleració d' startups de ciberseguretat.

L'increment de ciberatacs i la proliferació de noves amenaces fan necessari cobrir llocs de treball especialitzats en ciberseguretat en diferents tipus d'organitzacions, de manera que hi ha una necessitat de fomentar l'aparició de noves empreses i professionals que presten els seus capacitats, dissenyin nous productes i generin més innovació en ciberseguretat.

El director general d'INCIBE, Alberto Hernández, ha assegurat que "els programes de suport a emprenedors estan tenint una gran acollida, tenint els projectes seleccionats un elevat potencial per convertir-se en líders internacionals en la seva àrea".

Així mateix, ha afegit que "la ciberseguretat s'ha convertit en una àrea d'inversió prioritària en les empreses" i ha recordat que el 2015, segons Gartner, les organitzacions internacionals van destinar a reforçar la ciberseguretat més de 75.000 milions de dòlars (un 5% més que l'exercici anterior) i que en els últims cinc anys, a nivell global, s'han invertit 5.200 milions de dòlars en 807 operacions a start-ups , el que demostra que "la ciberseguretat és un sector cada vegada més atractiu per a la inversió" .

La ciberseguretat creix a Espanya a un ritme del 12%, "És un sector altament competitiu, la qual cosa requereix d'una aproximació i estratègia internacional, però estem molt ben situats a causa del gran talent que hi ha al nostre país i l'orientació de la innovació a les necessitats específiques que demana el mercat ", explicava el màxim responsable de INCIBE, que afegia que ara" les empreses perceben millor el risc que suposa no incorporar solucions de seguretat en el disseny dels seus sistemes ".

Josep Maria Castells

27 anys.Emprenedor. Comunicador. Escriptor. Activista sociocultural. Filàntrop. Futurista. Fundador del portal web 'El Mercadal' , amb més de 8 anys d'experiència en el apassionant món del periodisme. Amb més de 130 artícles publicats a la premsa de Lleida desde 2009, porto anys intensos dedicats a la creació d'artícles d'opinió d'alta creativitat, he col·laborat amb més de 15 mitjans de comunicació de paper i digitals. He col·laborat en una desena de ràdios. També col·laboro en diversos programes de televisió amb els meus tuits.

També és Top30 Influencer a Klout de Lleida i un dels activistes culturals i socials més importants present i actiu a les xarxes socials, on aposto per aportar artícles reflexius que aportin coses positives a la nostra societat. El meu lema a la vida és "els defectes et fan real".

www.elmercadal.cat

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre