Oficial ®
Dimecres, 04 Gener 2017 18:56

El govern de Puigdemont mira amb optimisme el 2017

Escrit per

Catalunya ha registrat un descens de l’atur registrat de 62.023 persones l’any passat (-12%), el que deixa el nombre de persones en atur en 453.645, la xifra de tancament d’any més baixa després de 2008.

 
El nombre de persones afiliades a la Seguretat Social ha pujat en 119.185 (+3,9%), el que implica que ara hi ha 3.184.748 persones afiliades a Catalunya, que amb un 17% del total lidera l’afiliació de tot l’Estat.
 
La consellera del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, ha valorat les xifres de l’atur afirmant que “mirem amb optimisme el 2017 per passar del mercat laboral precari cap al de la qualitat en el treball”.
 
“Tenim confiança en aconseguir més estabilitat contractual per a treballadors/es mitjançant el diàleg social amb l’empresariat perquè hem de revertir les malalties del mercat de treball i convertir el treball precari en estable” ha declarat la consellera.
 
Dolors Bassa ha posat de relleu que “la recuperació de 2016 no és la que ens hagués agradat perquè hi ha molta temporalitat en la contractació però som optimistes de cara al 2017 per fer el camí de la precarietat cap a l’estabilitat”.
 
La consellera de Treball, Afers Socials i Famílies ha subratllat que “l’afiliació a la Seguretat Social ha augmentat en 119.185 persones (+3,9%), el major increment des de 2005, el que significa que Catalunya lidera amb un 17% l’afiliació a tot l’Estat amb 3.189.437 persones”.
 
D’altra banda, Dolors Bassa ha explicat que el 2016 s’ha tancat amb 119.112 persones en atur de llarga durada, el que representa un 42,6% del total.
 
“L’atur de llarga durada ha disminuït un 14,2%, 31.845 persones menys, un descens més intens que el de la resta de l’atur, 10,4%, 30.178 persones menys, gràcies també a la incidència de les polítiques actives d’ocupació implementades pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC)”, ha reblat la consellera. 
Darrera modificació el Dimecres, 04 Gener 2017 19:08
Josep Maria Castells

Nascut a Lleida el 13/2/1989. Director i fundador del Mercadal de Balaguer desde fa 8 anys i actualment visc a Lleida. Sóc community manager d'empreses, entitats i partits polítics.

Sóc influencer i vaig ser autor de 5 blocs d'opinió. Activista sociocultural i filàntrop. Optimista. Durant l'adolescència ja apuntava maneres i vaig demostrar a la galeria tot el meu talent i vocació pel periodisme en ser el creador de la primera ràdio i televisió en streaming de la província i participant desinteressadament en programes radiofònics d'emissores de prestigi en aquells temps com ara Flip Flap Ràdio i RNE4.

Vaig ser locutor durant una temporada a Ràdio Artesa de Segre amb només 15 anys i desde llavors també vaig participar assiduament en diversos mitjans de comunicació.

Compto amb una trajectòria com activista sociocultural a  Balaguer de gairebé 15 anys i entre altres coses vaig impulsar una entitat juvenil a la capital de La Noguera i vaig ser impulsor i director de l'emissora Ràdio Connecta de Balaguer.

He participat puntualment en programes de televisió a nivell estatal com ara "Espejo Público" d'Antena3, i de ràdio a Onda Cero a "Nits de ràdio" i de forma molt puntual al Periódico de Catalunya i La Vanguardia.

A més he participat en diferents conferències i taules de debat; una sobre periodisme optimista al IEI de Lleida i a la taula rodona titulada «Els mitjans locals en l'era global» el 2016 a la Universitat de Lleida.


Vaig arribar a ser finalista de la VII edició dels Premis Lleidatans de la Jove Cambra Internacional.
Avui en dia estic intentant elaborar el meu primer llibre que inclourà un recull dels millors articles publicats a les diferents revistes i periòdics del territori. Actualment estic impulsant l’elitocràcia amb la recepta màgica de l’optimisme. El meu lema a la vida és OPTIMISME.

 Em considero una persona sincera, persistent, ambiciosa, empàtica, altruista, filantròpica, sana i esportista. Compto amb coneixements bàsics de cuina, serveis de restaurant. Em fascina la psicologia, sociologia,l' innovació, noves tecnologies, periodisme, màrqueting, comerç, política, democràcia, associacionisme, drets humans i pau, etc.

Al llarg de la meva vida aspiro a col·laborar i treballar a TV3, Flaix FM, RTVE, Zeta, Atresmedia, Mediaset i Grup Godó. 
Em sento molt identificat amb les marques i valors de Mediamarkt, Google, Facebook, IBM, Amazon i Microsoft on m'agradaria poder treballar en un futur. 

Sóc persona de cul inquiet que li agrada tocar moltes tecles a la vida, d'afany incansable, que persisteix i lluita fins al final.

La persona que més admiro del món és el professor i científic José Luis Cordeiro. 

www.elmercadal.cat

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre