Dimarts, 03 Gener 2017 17:49

Demanen a Cuatrecasas i Coca-Cola que utilitzin com a llengua el català

Escrit per

Segons el diari 'Economia digital' ,Sol Daurella , presidenta de Coca-Cola European Partners, va rebre a l'abril passat la Creu de Sant Jordi de mans del president Carles Puigdemont i, fa només unes setmanes, va ingressar en el consell assessor de Diplocat, un organisme de la Generalitat dedicat a la difusió de la independència catalana pel món. No obstant això, aquests gestos no satisfan ni convencen els defensors del català, que contínuament li estan recordant que no etiqueta els seus refrescos en aquesta llengua.  

La Plataforma per la Llengua, una entitat dedicada a la defensa de l'ús del català en tots els àmbits, ha posat la proa a Coca-Cola, que presideix Sol Daurella , i també al despatx d'advocats Cutrecasas, Gonçalves Pereira, que lidera Emilio Cuatrecasas . En realitat, porten més de dues dècades fent campanya contra Coca-Cola i ara iniciaran una altra contra el conegut bufet per fer cas omís del català.  

La Plataforma acaba d'enviar una carta a Emilio Cuatrecasas ja Rafael Fontana , els presidents d'honor i executiu, respectivament, del despatx Cuatrecasas, Gonçalves Pereira per "convidar-" a incorporar el català a la seva pàgina d'Internet.En aquests moments, la pàgina web d'aquest despatx, amb seu central a Barcelona, es pot llegir en castellà, portuguès, anglès i xinès.  

Els portaveus de la Plataforma indiquen que tan sols han enviat una carta al despatx de Cuatrecasas, el segon que més factura d'Espanya, per convidar-lo a utilitzar el català. Altres fonts de l'entitat catalanista recorden que, el 2012, quan Emilio Cuatrecasas presidia el fòrum empresarial Barcelona Global, va declarar públicament que "el català és una barrera difícil de gestionar per atraure talent".

Sembla ser que les grans empreses no s'impliquen de forma suficient amb la llengua principal que és el català. Esperem doncs que tant Coca-Cola com Cuatrecasas llegeixin més bé els missatges que els arriben i que ho valorin, ja que d'aquesta manera poden evitar un boicot als seus productes i serveis.

Més informació a:

http://www.economiadigital.es/es/notices/2017/01/plataforma-per-la-llengua-cuatrecasas-daurella-88158.php

Darrera modificació el Dimarts, 03 Gener 2017 18:31
Josep Maria Castells

Nascut a Lleida el 13/2/1989. Director i fundador del Mercadal de Balaguer desde fa 8 anys i actualment visc a Lleida. Sóc community manager d'empreses, entitats i partits polítics.

Sóc influencer i vaig ser autor de 5 blocs d'opinió. Activista sociocultural i filàntrop. Optimista. Durant l'adolescència ja apuntava maneres i vaig demostrar a la galeria tot el meu talent i vocació pel periodisme en ser el creador de la primera ràdio i televisió en streaming de la província i participant desinteressadament en programes radiofònics d'emissores de prestigi en aquells temps com ara Flip Flap Ràdio i RNE4.

Vaig ser locutor durant una temporada a Ràdio Artesa de Segre amb només 15 anys i desde llavors també vaig participar assiduament en diversos mitjans de comunicació.

Compto amb una trajectòria com activista sociocultural a  Balaguer de gairebé 15 anys i entre altres coses vaig impulsar una entitat juvenil a la capital de La Noguera i vaig ser impulsor i director de l'emissora Ràdio Connecta de Balaguer.

He participat puntualment en programes de televisió a nivell estatal com ara "Espejo Público" d'Antena3, i de ràdio a Onda Cero a "Nits de ràdio" i de forma molt puntual al Periódico de Catalunya i La Vanguardia.

A més he participat en diferents conferències i taules de debat; una sobre periodisme optimista al IEI de Lleida i a la taula rodona titulada «Els mitjans locals en l'era global» el 2016 a la Universitat de Lleida.


Vaig arribar a ser finalista de la VII edició dels Premis Lleidatans de la Jove Cambra Internacional.
Avui en dia estic intentant elaborar el meu primer llibre que inclourà un recull dels millors articles publicats a les diferents revistes i periòdics del territori. Actualment estic impulsant l’elitocràcia amb la recepta màgica de l’optimisme. El meu lema a la vida és OPTIMISME.

 Em considero una persona sincera, persistent, ambiciosa, empàtica, altruista, filantròpica, sana i esportista. Compto amb coneixements bàsics de cuina, serveis de restaurant. Em fascina la psicologia, sociologia,l' innovació, noves tecnologies, periodisme, màrqueting, comerç, política, democràcia, associacionisme, drets humans i pau, etc.

Al llarg de la meva vida aspiro a col·laborar i treballar a TV3, Flaix FM, RTVE, Zeta, Atresmedia, Mediaset i Grup Godó. 
Em sento molt identificat amb les marques i valors de Mediamarkt, Google, Facebook, IBM, Amazon i Microsoft on m'agradaria poder treballar en un futur. 

Sóc persona de cul inquiet que li agrada tocar moltes tecles a la vida, d'afany incansable, que persisteix i lluita fins al final.

La persona que més admiro del món és el professor i científic José Luis Cordeiro. 

www.elmercadal.cat

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre