Dijous, 29 Desembre 2016 17:18

Agramunt ja té pressupostos!

Escrit per

L’Ajuntament d’Agramunt va aprovar aquest passat dimarts el pressupost per a l’any 2017. Uns nous comptes que van ser aprovats amb els vots favorables dels onze regidors d’Acord d’Esquerra i l’abstenció dels dos regidors de CIU. Un pressupost per al nou any que ascendeix a 5.348.000€, dels quals se’n destinaran 400.000€ a reduir deute a llarg termini i 1M€ a inversions.

El pressupost del 2017 preveu l’ampliació de la Residència Geriàtrica Municipal Mas Vell que suposarà duplicar gairebé la capacitat de residents actuals així com un increment de places de centre de dia. A més, també serà possible ampliar els serveis d’assistència domiciliària, que el consistori va posar en funcionament ara farà un any.

Durant l’any 2017, també està previst fer l’arranjament d’alguns trams de carrers i voreres. Un d’aquests arranjaments serà el de l’Avinguda Jaume Mestres que es podrà fer un cop la Generalitat tingui a punt l’actuació que permetrà desviar el trànsit pesant per l’itinerari alternatiu pel polígon industrial. El carrer Castell i el carrer Control, seran altres vies a millorar durant el proper any.

El pressupost també ha previst una nova partida de 20.000€ per a manteniment de camins, i una altra partida pressupostària per a dur a terme un projecte escollit per participació ciutadana. Concretament, l’import d’aquesta última partida és d’11.900€, una xifra que correspon al cànon retornat per l’Agència de Residus de Catalunya a l’Ajuntament d’Agramunt en concepte de fracció orgànica. La voluntat del consistori és incentivar la recollida selectiva revertint l’estalvi en actuacions municipals escollides pels propis ciutadans.

Pel que fa a despesa corrent, els nous comptes inclouen partides importants en manteniment d’espais públics i jardineria així com una partida de 20.000€ per a senyalització viària. Durant el mateix Ple, es va aprovar la modificació de crèdit per a tancar el pressupost de l’any 2016, en la qual no va ser necessari recórrer a romanent de tresoreria. Precisament en aquest punt l’alcalde d’Agramunt, Bernat Solé, va explicar que durant el 2016 s’ha generat un romanent de 163.000€ que podran ser utilitzats per a nous projectes que es plantegin durant el 2017.

Durant la sessió plenària també es va aprovar l’actualització del Mapa de Capacitat Acústica així com el nou document únic de protecció civil (DUPROCIM) en el format que la nova legislació requereix. El Ple va finalitzar amb l’aprovació per unanimitat d’una moció de suport al referèndum, al procés constituent i als ens locals i electes.

Josep Maria Castells

27 anys.Emprenedor. Comunicador. Escriptor. Activista sociocultural. Filàntrop. Futurista. Fundador del portal web 'El Mercadal' , amb més de 8 anys d'experiència en el apassionant món del periodisme. Amb més de 130 artícles publicats a la premsa de Lleida desde 2009, porto anys intensos dedicats a la creació d'artícles d'opinió d'alta creativitat, he col·laborat amb més de 15 mitjans de comunicació de paper i digitals. He col·laborat en una desena de ràdios. També col·laboro en diversos programes de televisió amb els meus tuits.

També és Top30 Influencer a Klout de Lleida i un dels activistes culturals i socials més importants present i actiu a les xarxes socials, on aposto per aportar artícles reflexius que aportin coses positives a la nostra societat. El meu lema a la vida és "els defectes et fan real".

www.elmercadal.cat

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre