Diumenge, 18 Desembre 2016 19:11

Comença una vaga de fam per exigir que s'aprovi la Renda Garantida de Ciutadania

Escrit per

Una quinzena de persones han començat una vaga de fam de tres dies per exigir que s'aprovi la Renda Garantida de Ciutadania. S'han concentrat a la plaça Sant Jaume de Barcelona.

El col·lectiu lamenta que la proposta de llei per instaurar aquesta prestació mínima estigui en tràmits parlamentaris des del març del 2014.

Adverteix que els treballs de la ponència que ha d'aprovar la llei al Parlament no es poden demorar més per falta d'acord polític entre Junts pel Sí i la resta de grups.

Sense dotació als pressupostos

El portaveu de la plataforma, Diosdano Toledano, denuncia que el projecte de llei de pressupostos per al 2017, que dimarts debatrà el Parlament, no inclou cap dotació per posar en marxa la renda garantida.

Tot i això, confien que la llei pugui entrar en vigor l'any que ve i que garanteixi una renda bàsica de 664 euros. Toledano insta el govern català a desencallar l'aprovació parlamentària de la llei. 

Està previst que el dejuni acabi dimarts a la tarda, coincidint amb l'inici del debat sobre l'admissió a tràmit dels pressupostos.

Josep Maria Castells

Nascut a Lleida el 13/2/1989.Director i fundador del Mercadal de Balaguer. Sóc community manager, influencer i autor de 5 blocs. Activista sociocultural i filàntrop. Optimista. Durant l'adolescència ja apuntava maneres i vaig demostrar a la galeria tot el meu talent en ser el creador de la primera ràdio i televisió en streaming de la província.

Vaig ser locutor durant una temporada a Ràdio Artesa de Segre amb només 15 anys i desde llavors també vaig participar assiduament en diverses revistes escolars i altres mitjans de comunicació. Compto amb una  trajectòria com activista sociocultural a  Balaguer de gairebé 15 anys i entre altres coses vaig conseguir impulsar una entitat juvenil a la capital de La Noguera.

He participat puntualment en programes de televisió a nivell estatal com ara "Espejo Público" d'Antena3, i de ràdio a Onda Cero a "Nits de ràdio" i de forma molt puntual al Periódico de Catalunya i La Vanguardia.

A més he participat en diferents conferències i taules de debat; una sobre periodisme optimista al IEI de Lleida i a la taula rodona titulada «Els mitjans locals en l'era global» el 2016 a la Universitat de Lleida.


Vaig arribar a ser finalista de la VII edició dels Premis Lleidatans de la Jove Cambra Internacional.
Avui en dia estic intentant elaborar el meu primer llibre que inclourà un recull dels millors articles publicats a les diferents revistes i periòdics del territori. Actualment estic impulsant l’elitocràcia amb la recepta màgica de l’optimisme.

www.elmercadal.cat

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre