Dimecres, 14 Desembre 2016 17:56

El DARP es compromet a destinar 3,6 M€ més a les línies de suport que JARC-COAG considera claus pels productors

Escrit per

En la reunió de la Taula Agrària celebrada avui, la consellera del Departament d'Agricultura ha confirmat al president i al vicepresident de JARC-COAG que atendrà una de les seves reivindicacions. En concret, s’ha compromès a utilitzar els 3,6 milions d’euros que no es destinaran a la línia de suport a l’assessorament tècnic, inclosa en el Programa de Desenvolupament Rural 2014-2020 (PDR), a les mesures més importants pels productors professionals i que actualment tenen una dotació econòmica insuficient per cobrir la demanda.

L’organització agrària catalana fa anys que sol·licita augmentar el pressupost dels ajuts que arriben directament als productors, que són els adreçats a la incorporació de joves, a donar suport a les inversions, a les mesures agroambientals, a la producció ecològica i a les zones amb limitacions naturals. Actualment, hi ha explotacions que estan patint retallades en els imports d’alguns ajuts d’un 20% o denegacions de sol·licituds per manca de diners.

El president de JARC-COAG, Francesc Boronat, afirma "està clar que 3,6 milions d’euros és un import insuficient per cobrir totes les mancances, però és un gest que valorem positivament, com a mostra de respecte a les prioritats marcades i els compromisos adquirits a la Taula agrària i al Parlament de Catalunya".

Josep Maria Castells

Nascut a Lleida el 13/2/1989.Director i fundador del Mercadal de Balaguer. Sóc community manager, influencer i autor de 5 blocs. Activista sociocultural i filàntrop. Optimista. Durant l'adolescència ja apuntava maneres i vaig demostrar a la galeria tot el meu talent en ser el creador de la primera ràdio i televisió en streaming de la província.

Vaig ser locutor durant una temporada a Ràdio Artesa de Segre amb només 15 anys i desde llavors també vaig participar assiduament en diverses revistes escolars i altres mitjans de comunicació. Compto amb una  trajectòria com activista sociocultural a  Balaguer de gairebé 15 anys i entre altres coses vaig conseguir impulsar una entitat juvenil a la capital de La Noguera.

He participat puntualment en programes de televisió a nivell estatal com ara "Espejo Público" d'Antena3, i de ràdio a Onda Cero a "Nits de ràdio" i de forma molt puntual al Periódico de Catalunya i La Vanguardia.

A més he participat en diferents conferències i taules de debat; una sobre periodisme optimista al IEI de Lleida i a la taula rodona titulada «Els mitjans locals en l'era global» el 2016 a la Universitat de Lleida.


Vaig arribar a ser finalista de la VII edició dels Premis Lleidatans de la Jove Cambra Internacional.
Avui en dia estic intentant elaborar el meu primer llibre que inclourà un recull dels millors articles publicats a les diferents revistes i periòdics del territori. Actualment estic impulsant l’elitocràcia amb la recepta màgica de l’optimisme.

www.elmercadal.cat

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre