Dimecres, 14 Desembre 2016 17:53

El Consell de Joves del Plenari dels Infants i Adolescents de Lleida participa en el Simposi Internacional “Infants i participació política. Els consells d’infants”

Escrit per

El Consell de Joves del Plenari dels Infants i Adolescents de Lleida participa i forma part d’una taula d’experiències en el Simposi Internacional “Infants i participació política. Els consells d’infants”, que es du a terme al CaixaFòrum de Barcelona fins a aquest dimecres. Els membres de la comissió permanent Ariadna Gòdia i Jaume Casanovas, acompanyats de Meritxell Aluja i Irene Lorenzo, juntament amb membres d’altres consells d’infants, han participat en una taula d’experiències on han exposat la dinàmica d’organització i de funcionament del Consell de Joves de Lleida.

El Simposi vol ser un espai d’anàlisi, deliberació, reflexió, confrontació i construcció compartida per impulsar la participació política de la infància als municipis. Han estat convidats a participar representants dels consells d’infants actius, polítics locals, tècnics, dinamitzadors i altres persones interessades en aquest òrgan. Ha comptat, tambéx amb la presència d'experts que han aproximat als assistents a la reflexió teòrica sobre participació de gran trajectòria internacional com: Manfred Liebel, Lourdes Gaitan, Vicky Johnson i Francesco Tonucci. També s’han explicat experiències narrades en primera persona pels seus protagonistes com infants-adolescents, que han experimentat  en primera persona ser conseller/a al seu municipi des del Consell Municipal d’Infants i/o al Consell Nacional d’Infants i Adolescents de Catalunya. Així com, alcaldesses i alcaldes, tècnics i dinamitzadors que han debatut sobre la seva funció en relació al consell d’infants.

El Simposi Internacional està organitzat pel Grup de Recerca en Educació Moral (GREM) i el Grup de Recerca en Pedagogia Social (GPS) de la Facultat d’Educació de la Universitat de Barcelona. Compta amb el suport i col·laboració de l’Àrea de Cultura, Educació i Esports de la Diputació de Barcelona, la Direcció General d’Atenció a la Infància de la Generalitat de Catalunya i l’Institut Infància, així com del Programa Recercaixa que impulsa l’Obra social “La Caixa” amb col·laboració de l’ACUP.

 

Josep Maria Castells

Nascut a Lleida el 13/2/1989. Director i fundador del Mercadal de Balaguer desde fa 8 anys i actualment visc a Lleida. Sóc community manager d'empreses, entitats i partits polítics.

Sóc influencer i vaig ser autor de 5 blocs d'opinió. Activista sociocultural i filàntrop. Optimista. Durant l'adolescència ja apuntava maneres i vaig demostrar a la galeria tot el meu talent i vocació pel periodisme en ser el creador de la primera ràdio i televisió en streaming de la província i participant desinteressadament en programes radiofònics d'emissores de prestigi en aquells temps com ara Flip Flap Ràdio i RNE4.

Vaig ser locutor durant una temporada a Ràdio Artesa de Segre amb només 15 anys i desde llavors també vaig participar assiduament en diversos mitjans de comunicació.

Compto amb una trajectòria com activista sociocultural a  Balaguer de gairebé 15 anys i entre altres coses vaig impulsar una entitat juvenil a la capital de La Noguera i vaig ser impulsor i director de l'emissora Ràdio Connecta de Balaguer.

He participat puntualment en programes de televisió a nivell estatal com ara "Espejo Público" d'Antena3, i de ràdio a Onda Cero a "Nits de ràdio" i de forma molt puntual al Periódico de Catalunya i La Vanguardia.

A més he participat en diferents conferències i taules de debat; una sobre periodisme optimista al IEI de Lleida i a la taula rodona titulada «Els mitjans locals en l'era global» el 2016 a la Universitat de Lleida.


Vaig arribar a ser finalista de la VII edició dels Premis Lleidatans de la Jove Cambra Internacional.
Avui en dia estic intentant elaborar el meu primer llibre que inclourà un recull dels millors articles publicats a les diferents revistes i periòdics del territori. Actualment estic impulsant l’elitocràcia amb la recepta màgica de l’optimisme. El meu lema a la vida és OPTIMISME.

 Em considero una persona sincera, persistent, ambiciosa, empàtica, altruista, filantròpica, sana i esportista. Compto amb coneixements bàsics de cuina, serveis de restaurant. Em fascina la psicologia, sociologia,l' innovació, noves tecnologies, periodisme, màrqueting, comerç, política, democràcia, associacionisme, drets humans i pau, etc.

Al llarg de la meva vida aspiro a col·laborar i treballar a TV3, Flaix FM, RTVE, Zeta, Atresmedia, Mediaset i Grup Godó. 
Em sento molt identificat amb les marques i valors de Mediamarkt, Google, Facebook, IBM, Amazon i Microsoft on m'agradaria poder treballar en un futur. 

Sóc persona de cul inquiet que li agrada tocar moltes tecles a la vida, d'afany incansable, que persisteix i lluita fins al final.

La persona que més admiro del món és el professor i científic José Luis Cordeiro. 

www.elmercadal.cat

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre