SEGUIU-NOS

Actualitzat 12:21 PM CEST, Aug 19, 2018

El Giving Tuesday comença demà amb una donació de sang conjunta de les ONG

Les principals entitats participants al Giving Tuesday començaran la jornada amb una donació de sang a les 11 hores a l’autobús instal·lat al portal de l’Àngel de Barcelona. 

Creu Roja, Fundació Carreras, Metges Sense Fronteres, Educo, Oxfam Intermón i la Fundació Vall d’Hebron, entre d’altres, participaran a l’acte, que servirà per donar la sortida a una jornada dedicada a celebrar l’altruisme i la solidaritat després del Black Friday i el Cyber Monday. 

El moviment Giving Tuesday, que se celebra a tot el món, és el segon any que es fa a Catalunya, on hi participen 300 entitats. 

Donar acompanyat

Cada dia es necessiten a Catalunya un miler de donacions de sang per atendre les necessitats dels malalts ingressats a clíniques i hospitals. Per al Dimarts Solidari, el Banc s’ha marcat el repte de doblar les donacions que s’aconsegueixen en una jornada normal, per això convida tots els donants a que vagin a donar sang acompanyats d’una altra persona.

Un tàndem que recollirà donants a portal de l’Àngel durant tot el dia i servirà per visualitzar la donació amb parella.

Aquesta és la primera d’un seguit d’accions especials que es faran durant les properes setmanes per assegurar que hi ha prou sang fins a finals d’any. Habitualment, a partir de la segona quinzena de desembre les donacions baixen sensiblement. 

Un moviment global

El #GivingTuesday és un moviment global que vol incentivar i multiplicar les bones accions. L'objectiu és dedicar un dia a tot el món, el dia 29 de novembre, a celebrar l'acció de donar, ja siguin aliments, diners, temps (voluntariat), objectes de segona mà, sang, etcètera.

Per participar-hi, només cal entrar al web givingtuesday.cat i seleccionar una causa amb la qual participar.

Josep Maria Castells

27 anys.Emprenedor. Comunicador. Escriptor. Activista sociocultural. Filàntrop. Futurista. Fundador del portal web 'El Mercadal' , amb més de 8 anys d'experiència en el apassionant món del periodisme. Amb més de 130 artícles publicats a la premsa de Lleida desde 2009, porto anys intensos dedicats a la creació d'artícles d'opinió d'alta creativitat, he col·laborat amb més de 15 mitjans de comunicació de paper i digitals. He col·laborat en una desena de ràdios. També col·laboro en diversos programes de televisió amb els meus tuits.

També és Top30 Influencer a Klout de Lleida i un dels activistes culturals i socials més importants present i actiu a les xarxes socials, on aposto per aportar artícles reflexius que aportin coses positives a la nostra societat. El meu lema a la vida és "els defectes et fan real".

Lloc Web: www.elmercadal.cat