Diumenge, 09 Octubre 2016 08:14

Algunes malalties cròniques com l'esquizofrènia podrien deixar de ser-ho a partir del any 2020

Escrit per

Darrerament estan apareixent nous invents i tota mena d'innovacions. La malaltia mental avui en dia està estigmatitzada i es dediquen pocs recursos a aquest tipus de salut. De tipus de salut n'hi ha dos: físic i mental. Que hem fet tots aquests anys?

Doncs veritablement el que hem fet és ben poca cosa, per la qual cal que el Govern ajudi a les entitats i persones que pateixen aquest problema. Un problema que no tindria perquè ser crònic. Segons fonts pròximes a El Mercadal aquestes malalties les pateix 1 de cada 4 persones al llarg de la seva vida. 

Gent famosa, rica, poderosa, religiosa amb un nivell adquisitiu i econòmic alt a hores d'ara no poden curar el trastorn amb diners. Però sembla ser que hi ha molt capital movent-se per a que això tingui una fi molt feliç. Segons psiquiatres especialitzats en l'investigació es pot "aconseguir una vida normalitzada, però a hores d'ara només pot ser amb un tractament". Aquestes malalties acostumen a tractar-se amb hipnòtics, antipsicòtics, neurolèptics, ansiolítics, etc. Sembla ser que s'està estudiant la possibilitat de treure un fàrmac que intervingui en el correcte funcionament de totes les arees del SNC (sistema nerviós central).

Les persones que estan diagnosticades d'esquizofrènia cada dia ho tenen millor ja que han aparegut antipsicòtics de darrera generació que tenen menys efectes secundaris, i s'espera que de cara al 2020 hi hagin màquines amb mecanismes per detectar precoçment aquestes malalties, i també per arribar a curar-les mitjançant la prevenció i amb una tecnologia mai vista, molt millor que la de la realitat virtual o el Neurofeedback EEG.

Darrera modificació el Diumenge, 09 Octubre 2016 08:35
Josep Maria Castells

27 anys.Emprenedor. Comunicador. Escriptor. Activista sociocultural. Filàntrop. Futurista. Fundador del portal web 'El Mercadal' , amb més de 8 anys d'experiència en el apassionant món del periodisme. Amb més de 130 artícles publicats a la premsa de Lleida desde 2009, porto anys intensos dedicats a la creació d'artícles d'opinió d'alta creativitat, he col·laborat amb més de 15 mitjans de comunicació de paper i digitals. He col·laborat en una desena de ràdios. També col·laboro en diversos programes de televisió amb els meus tuits.

També és Top30 Influencer a Klout de Lleida i un dels activistes culturals i socials més importants present i actiu a les xarxes socials, on aposto per aportar artícles reflexius que aportin coses positives a la nostra societat. El meu lema a la vida és "els defectes et fan real".

www.elmercadal.cat

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre