Dilluns, 22 Agost 2016 15:18

Catalunya és la principal potència esportiva a nivell mundial

Escrit per

El secretari general de l’Esport va ser testimoni al Brasil del protagonisme de l'esport català, que s’ha traduït en vuit medalles (tres d'or, una plata i quatre de bronze), un balanç que Gerard Figueras ha considerat molt positiu, tenint en compte, que els atletes catalans eren 98, un terç de la delegació estatal (306 esportistes).

Aquest balanç total iguala els registres assolits pels esportistes de casa nostra a la cita olímpica de Londres de fa quatre anys – tot i que enguany han sumat dos ors més que al 2012-, la qual cosa demostra, segons Gerard Figueras, que el potencial dels clubs, les federacions i els esportistes de Catalunya es manté gràcies al treball, el talent i l’esforç de tots ells.
 
Gerard Figueras s’ha felicitat per la medalles d’or de Mireia Belmonte (200 m papallona), Saül Craviotto (K2 200m de piragüisme) i de Marc López (dobles de tennis), la plata de les jugadores catalanes de la selecció estatal de bàsquet, i els bronzes de Mireia Belmonte (400 m estils), Joel González (taekwondo, -68 kg), Saül Craviotto (K1 200m) i els catalans del combinat estatal de bàsquet.
 
També ha valorat amb nota els diplomes olímpics de Mireia Belmonte (800 m lliures, 4t lloc), el ciclista Joaquim Rodríguez (5è), els 13 catalans de l’equip estatal de hockey (5è lloc), el duet de Gemma Mengual i Ona Carbonell en natació sincronitzada (5è lloc), les 10 catalanes de l’equip de waterpolo (5è lloc), la tennista Garbiñe Muguruza (5è lloc en dobles femenins), Anna Boada i Aina Cid (6è lloc en rem), Sonia Franquet (6è lloc en tir de precisió), la ciclista Helena Casas (7è lloc), els 11 catalans de l’equip de waterpolo (7è lloc), Beatriz Ferrer-Salat (7è lloc en hípica), Bàrbara Pla, Àngela del Pan i Eli Martínez (7è lloc, en rugbi 7), Beatriz Pascual (8è lloc en 20 km marxa) i les 7 catalanes de l’equip estatal de hockey (8è lloc).
 
La majoria d’aquestes medalles i diplomes són, en bona part, fruit del treball que els esportistes realitzen al CAR de Sant Cugat del Vallès, el principal centre d’alt rendiment de Catalunya i un referent internacional, on s’hi entrenen durant l’any esportistes tant de disciplines individuals com d’equips. Els medallistes Mireia Belmonte i Joel González, les nedadores Gemma Mengual i Ona Carbonell, l’atleta Beatriz Pascual i bona part dels components de les seleccions masculines i femenines de hockey i de waterpolo, entre d’altres, han preparat al CAR la seva participació als Jocs de Rio.
 
El secretari general de l’Esport ha esmentat també el bon paper realitzat pels tècnics catalans de les seleccions masculines i femenines de bàsquet, així com la tasca dels àrbitres i jutges de casa nostra que formen part de l'altra elit olímpica i que han dirigit diverses competicions durant les dues setmanes dels Jocs, un aspecte que també contribueix a projectar el potencial de Catalunya al món a través de l’esport.
 
D’altra banda, i durant la seva estada a Rio de Janeiro convidat oficialment pel Comitè Olímpic Internacional (COI), el secretari general de l’Esport va poder donar suport als atletes catalans i, al mateix temps, assistir a actes i reunions amb representants federatius i esportius de diversos països, gràcies a les quals es van produir avenços per a l’esport català en molts aspectes
Josep Maria Castells

27 anys.Emprenedor. Comunicador. Escriptor. Activista sociocultural. Filàntrop. Futurista. Fundador del portal web 'El Mercadal' , amb més de 8 anys d'experiència en el apassionant món del periodisme. Amb més de 130 artícles publicats a la premsa de Lleida desde 2009, porto anys intensos dedicats a la creació d'artícles d'opinió d'alta creativitat, he col·laborat amb més de 15 mitjans de comunicació de paper i digitals. He col·laborat en una desena de ràdios. També col·laboro en diversos programes de televisió amb els meus tuits.

També és Top30 Influencer a Klout de Lleida i un dels activistes culturals i socials més importants present i actiu a les xarxes socials, on aposto per aportar artícles reflexius que aportin coses positives a la nostra societat. El meu lema a la vida és "els defectes et fan real".

www.elmercadal.cat

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre