SEGUIU-NOS

Actualitzat 8:10 PM CEST, Aug 5, 2018

El Govern ha aprovat el Projecte de llei de creació de l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya

Font: Generalitat de Catalunya Font: Generalitat de Catalunya

El Govern ha aprovat el Projecte de llei de creació de l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya,  l’ens que ha de substituir  l’actual Centre de Seguretat de la Informació de Catalunya (CESICAT). D’aquesta manera, es garanteix que el Govern disposi de les eines necessàries per afrontar els riscos i amenaces que planteja actualment la plena integració a la societat digital.

Aquesta Agència, que estarà adscrita al Departament de la Presidència, té com a principal missió garantir la seguretat de les xarxes de comunicacions electròniques i els sistemes d’informació en l’àmbit de la Generalitat de Catalunya i de tot el seu sector públic, en col·laboració amb els organismes judicials i policials.

Funcions de l'Agència de Ciberseguretat de Catalunya

En concret, entre els encàrrecs i funcions que tindrà el nou organisme destaquen:

  • L’execució del servei públic de ciberseguretat. S'encarregarà de vetllar per la seguretat de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) de Catalunya.
  • La coordinació amb el sector privat per millorar els nivells de seguretat TIC de la ciutadania.
  • El suport al Govern per elaborar i executar els  plans de seguretat TIC corresponents.
  • La millora del nivell de seguretat TIC i la promoció de la seguretat de la identitat digital de la ciutadania de Catalunya. Organitzarà les activitats de difusió, formació i conscienciació adients als diferents col·lectius destinataris i els facilitarà les eines i els programes escaients.
  • El nou organisme mantindrà les funcions de CERT (Computer Emergency Response Team), encarregat de donar resposta als incidents de ciberseguretat que es produeixen a Catalunya i que actualment desenvolupa el CESICAT.
 
Josep Maria Castells

27 anys.Emprenedor. Comunicador. Escriptor. Activista sociocultural. Filàntrop. Futurista. Fundador del portal web 'El Mercadal' , amb més de 8 anys d'experiència en el apassionant món del periodisme. Amb més de 130 artícles publicats a la premsa de Lleida desde 2009, porto anys intensos dedicats a la creació d'artícles d'opinió d'alta creativitat, he col·laborat amb més de 15 mitjans de comunicació de paper i digitals. He col·laborat en una desena de ràdios. També col·laboro en diversos programes de televisió amb els meus tuits.

També és Top30 Influencer a Klout de Lleida i un dels activistes culturals i socials més importants present i actiu a les xarxes socials, on aposto per aportar artícles reflexius que aportin coses positives a la nostra societat. El meu lema a la vida és "els defectes et fan real".

Lloc Web: www.elmercadal.cat