SEGUIU-NOS

Actualitzat 12:21 PM CEST, Aug 19, 2018

Clam a favor dels gais després de la massacre a Orlando

Víctimes "en massa" en un tiroteig a Orlando. Ha passat perquè hi ha maldat al món.  La massacre ha tingut lloc aquesta matinada a la seu del comtat d'Orange en el club nocturn Pulse, un local freqüentat per homosexuals, i que ha acabat amb més de 50 morts, 53 ferits i amb l'assaltant abatut per la policia, segons ha informat el cap de la policia de la ciutat, John Mina. Els homosexuals són persones discriminades i maltractades.

La policia ha hagut de demanar suport a cossos locals, estatals i federals i, de moment, l'FBI l'està investigant com "un acte terrorista".

Tot ha començat a les 8.00 hores -a les 2.00 hores de l'horari d'Orlando- quan el club estava a punt de tancar.

Shooting at Pulse Nightclub on S Orange. Multiple injuries. Stay away from area.

 

L'atacant s'ha atrinxerat amb ostatges dins el local i ha començat a disparar sense parar. Portava dues armes al damunt, un fusell d'assalt i una pistola. 

Ha estat llavors quan una gran quantitat de vehicles d'emergència ha arribat a la zona i, segons la televisió pública d'Orlando WFTV, unes 40 persones han estat traslladades al Centre Mèdic Regional de la ciutat.

Un testimoni ha assegurat a la televisió WESH haver escoltat uns 40 trets, mentre que una altra -incrèdula- ha relatat que "pensava que era part de la música fins que vaig veure el foc de la seva pistola". Llavors va avisar la seva parella i va veure com "tothom es llançava a terra".

La policia d'Orlando ha hagut de portar a terme una "explosió controlada" a prop del local, segons ha informat al seu compte de Twitter, des d'on ha anat fent un minut a minut de com estaven actuant des de fora i han aprofitat -juntament amb el club- per donar instruccions a través de les xarxes socials.

That sound was a controlled explosion by law enforcement. Please avoid reporting inaccuracies at this time.

 

De fet, la policia d'Orlando ha demanat de manera reiterada que la gent només seguís el cas via Twitter i que no fes trucades o enviés correus electrònics.

We will advise shortly on media staging area. Again, all info comes through Twitter for now. No phone calls or emails.

 

El mateix club ha avisat a través de Facebook que "tothom surti de Pulse, i poseu-vos a córrer".

Als comentaris de la xarxa social, s'hi poden trobar els relats de diferents testimonis que hi han estat presents i que expliquen que "la gent estava ballant a la pista". Quan ha començat el tiroteig la gent que estava a prop de la barra "ha aconseguit sortir a l'aire lliure". Aquest mateix testimoni ha provat de calmar els ànims assegurant que ell ja era a casa i que "espero que tothom arribi també a casa seva sa i estalvi".

Segons un comentari a la xarxa social, hi ha hagut molta gent que ha atribuït els fets a musulmans nord-americans i, de fet, l'FBI ho està investigant com a un "acte terrorista".

D'altres han demanat també a través de Facebook que "continuïn resant" per la seva filla que continuava dins i relataven que han parlat amb ella per telèfon i han escoltat els trets.

Dues hores més tard, una dona mostrava la seva alegria al veure com la seva filla ha tornat a casa quan, finalment, els agents han abatut l'assaltant i així ho han anunciat a Twitter.

 

L'alcalde de la ciutat, Buddy Dyer, ha condemnat els fets i ha lamentat que "es tracta d'un crim que tindrà un greu efecte en la comunitat".

Aquest crim múltiple han tingut lloc només 24 hores més tard que un jove assassinés la cantant de 22 anys Christina Grimmie, mentre signava autògrafs a l'acabar un concert a The Plaza Live d'Orlando. L'atancant -de 27 anys- li va disparar un tret al cap i després es va suicidar. Segons la policia, portava dues pistoles al damunt. 

 Volem dir que rebutgem la intolerància, el masclisme, la homofòbia, la xenofòbia, el racisme i la violència.

Lluitem per abandonar els estereotips com a forma d’analitzar a la societat i als individus. Cal superar idees preconcebudes sobre qualsevol persona o col·lectiu. Volem neutralitzar els estereotips que es marquen a gais, lesbianes, bisexuals i transsexuals, amb informació i assessorament, amb el foment de la visibilitat i amb pràctiques pedagògiques i accions reivindicatives diverses.

Defensem que cada persona és lliure de prendre les decisions que estimi oportunes en relació a si mateixa.

Defensem que els homes i les dones tenim el dret de fer us del nostre cos tal i com ho decidim nosaltres mateixos. No hi ha democràcia sense llibertat sexual, no hi ha llibertat sexual sense democràcia. 

 

 

Darrera modificació el K2_DiuPMCESTE_Juny+0200RJunPMCEST_1C1
Josep Maria Castells

27 anys.Emprenedor. Comunicador. Escriptor. Activista sociocultural. Filàntrop. Futurista. Fundador del portal web 'El Mercadal' , amb més de 8 anys d'experiència en el apassionant món del periodisme. Amb més de 130 artícles publicats a la premsa de Lleida desde 2009, porto anys intensos dedicats a la creació d'artícles d'opinió d'alta creativitat, he col·laborat amb més de 15 mitjans de comunicació de paper i digitals. He col·laborat en una desena de ràdios. També col·laboro en diversos programes de televisió amb els meus tuits.

També és Top30 Influencer a Klout de Lleida i un dels activistes culturals i socials més importants present i actiu a les xarxes socials, on aposto per aportar artícles reflexius que aportin coses positives a la nostra societat. El meu lema a la vida és "els defectes et fan real".

Lloc Web: www.elmercadal.cat