Dilluns, 18 abril 2016 18:16

Augmenten un 31% els vols intercontinentals a l’aeroport de Barcelona

Escrit per
Foto:Ajuntament de Barcelona Foto:Ajuntament de Barcelona

A aquest augment del nombre de destinacions se suma també el nombre de freqüències setmanals intercontinentals, que tampoc no ha deixat de créixer i que, actualment, se situa en 234. En aquesta dècada, doncs, el tràfic aeri intercontinental ha crescut fins a multiplicar-se per sis el nombre de passatgers directes intercontinentals, cosa que demostra un gran salt qualitatiu i quantitatiu de les instal·lacions aeroportuàries.

Com que el tràfic intercontinental ja supera els 2 milions de passatgers i és una realitat que continua creixent, el Comitè de Desenvolupament de Rutes Aèries(CDRA) ha elaborat un pla estratègic per al període 2016-2017. Aquest document neix del conveni de col·laboració entre la Generalitat de CatalunyaAena, l’Ajuntament de Barcelona i la Cambra de Comerç, i facilita la col·laboració institucional per promocionar la ciutat de Barcelona, aconseguir més connexions intercontinentals directes i impulsar la ciutat com a motor econòmic i turístic.

Segons el regidor d’Ocupació, Empresa, Comerç i Turisme, Agustí Colom, les noves connexions amb les línies aèries creen llocs de treball, faciliten els fluxos de negoci i fan complir els requisits previs per a la instal·lació d’una empresa. Segons Colom: “Barcelona s’emmiralla en les grans ciutats europees i dialoga amb elles per ser un pol que atrau empreses innovadores.”

El pla també determina els mercats i les ciutats més estratègics per a la capital catalana i el seu aeroport, entre els quals destaquen Tòquio, Seül, Buenos Aires, Shanghai, Los Angeles o San Francisco. A més, Barcelona serà l’amfitriona del principal congrés d’aviació intercontinental del món, el World Routes Forum.

Josep Maria Castells

Nascut a Lleida el 13/2/1989.Director i fundador del Mercadal de Balaguer. Sóc community manager, influencer i autor de 5 blocs. Activista sociocultural i filàntrop. Optimista. Durant l'adolescència ja apuntava maneres i vaig demostrar a la galeria tot el meu talent en ser el creador de la primera ràdio i televisió en streaming de la província.

Vaig ser locutor durant una temporada a Ràdio Artesa de Segre amb només 15 anys i desde llavors també vaig participar assiduament en diverses revistes escolars i altres mitjans de comunicació. Compto amb una  trajectòria com activista sociocultural a  Balaguer de gairebé 15 anys i entre altres coses vaig conseguir impulsar una entitat juvenil a la capital de La Noguera.

He participat puntualment en programes de televisió a nivell estatal com ara "Espejo Público" d'Antena3, i de ràdio a Onda Cero a "Nits de ràdio" i de forma molt puntual al Periódico de Catalunya i La Vanguardia.

A més he participat en diferents conferències i taules de debat; una sobre periodisme optimista al IEI de Lleida i a la taula rodona titulada «Els mitjans locals en l'era global» el 2016 a la Universitat de Lleida.


Vaig arribar a ser finalista de la VII edició dels Premis Lleidatans de la Jove Cambra Internacional.
Avui en dia estic intentant elaborar el meu primer llibre que inclourà un recull dels millors articles publicats a les diferents revistes i periòdics del territori. Actualment estic impulsant l’elitocràcia amb la recepta màgica de l’optimisme.

www.elmercadal.cat

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre