Dijous, 10 Març 2016 09:50

L'ajuntament de Balaguer renova els semàfors de la ciutat amb llums de tecnologia LED, una actuació que permetrà un estalvi de consum de gairebé el 80 %.

Escrit per
Foto:Ajuntament de Balaguer Foto:Ajuntament de Balaguer
Amb l'objectiu d’avançar en la seguretat, reduir el consum energètic i apostar per la sostenibilitat, l'Ajuntament de Balaguer ha renovat els semàfors amb llums de tecnologia LED, 
Carlos Garcia, regidor d’Obres i Serveis de l’ajuntament de Balaguer, assegura que l’actuació reduirà el consum en un 80%. 
 
 
La tecnologia LED incrementa la qualitat dels semàfors en el sentit que comporta una millor visibilitat, ja que elimina els reflexos produïts pel sol. A més, les bombetes tenen més durabilitat, que es calcula que és el doble de les bombetes tradicionals. El major avantatge, però, d'aquest tipus de tecnologia radica en la reducció del consum energètic, ja que es calcula que només consumeix una sisena part de l'electricitat que necessiten les bombetes tradicionals, la qual cosa representaria un estalvi de consum del voltant del 80%. 
 
Precisament, segons Carlos Garcia, un dels objectius de la seva regidoria es maximitzar l’estalvi energètic amb diferents actuacions, algunes de les quals, per normativa, s’hauran de portar a terme aquest mateix any, com és el cas del canvi dels fanals del Passeig de l’Estació, que encara compten amb llums de mercuri.
Darrera modificació el Dijous, 10 Març 2016 09:53
Josep Maria Castells

27 anys.Emprenedor. Comunicador. Escriptor. Activista sociocultural. Filàntrop. Futurista. Fundador del portal web 'El Mercadal' , amb més de 8 anys d'experiència en el apassionant món del periodisme. Amb més de 130 artícles publicats a la premsa de Lleida desde 2009, porto anys intensos dedicats a la creació d'artícles d'opinió d'alta creativitat, he col·laborat amb més de 15 mitjans de comunicació de paper i digitals. He col·laborat en una desena de ràdios. També col·laboro en diversos programes de televisió amb els meus tuits.

També és Top30 Influencer a Klout de Lleida i un dels activistes culturals i socials més importants present i actiu a les xarxes socials, on aposto per aportar artícles reflexius que aportin coses positives a la nostra societat. El meu lema a la vida és "els defectes et fan real".

www.elmercadal.cat

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre