Dilluns, 25 Gener 2016 17:30

Balaguer fa una clara aposta per l'innovació i la creació de noves empreses

Escrit per
Cei Balaguer Cei Balaguer Cei Balaguer
  • El CEI de Balaguer vol ser un referent de l'emprenedoria innovadora de La Noguera
  • De moment s'hi han instal·lat 5 empreses
  • Estan oberts els terminis per acollir-se al viver d'empreses d'innovació
  • Aquest impuls suposarà un increment de l'ocupació i creació d'empreses a la ciutat per acabar amb la crisis
 
 
El viver d’empreses és una de les propostes que el grup municipal d’ERC va fer en campanya de les eleccions del 2011 i que el passat equip de govern va assumir dins el pacte d’investidura. 
 
Segons han manifestat l’alcalde de Balaguer Jordi Ignasi Vidal i la regidora de promoció econòmica, Ester Guarné, “l’equip de govern vol promoure la creació d’empreses agroalimentàries, però això serà una de les feines del nou tècnic que dirigirà el CEI i que està previst que comenci durant el proper mes de febrer”. 
 
L’equipament disposa de 10 despatxos dels quals 5 ja estan ocupats, “mentre que hi ha tres empreses més que estan realitzant el seu pla d’empresa i podrien incorporar-se durant les properes setmanes.” Segons indicà, Ester Guarné. 
 
Les empreses que estan instal·lades actualment treballen en els següents sectors: 
Serveis relacionats amb la Tanatopràxia.
Aplicacions informàtiques per desenvolupar estratègies de gestió de risc utilitzades per empreses del sector agro-industrial.
Aplicació TIC per gestionar de manera fàcil l’activitat econòmica de qualsevol autònom o petita empresa.
Consultoria de màrqueting digital per internet.
Assessorament a l’empresa agrària aprofitant les noves tecnologies. 
 
El CEI, a més, té 3 petites sales de reunions, 1 sala coworking de 74 m2 i una sala d’actes de 132 m2. Aquestes 2 últimes també les poden llogar empreses que no estan instal·lades al CEI. 
 
El centre gaudirà de fibra òptica, properament, un cop s’hagi realitzat el concurs entre les empreses de telefonia.
 

 

Josep Maria Castells

27 anys.Emprenedor. Comunicador. Escriptor. Activista sociocultural. Filàntrop. Futurista. Fundador del portal web 'El Mercadal' , amb més de 8 anys d'experiència en el apassionant món del periodisme. Amb més de 130 artícles publicats a la premsa de Lleida desde 2009, porto anys intensos dedicats a la creació d'artícles d'opinió d'alta creativitat, he col·laborat amb més de 15 mitjans de comunicació de paper i digitals. He col·laborat en una desena de ràdios. També col·laboro en diversos programes de televisió amb els meus tuits.

També és Top30 Influencer a Klout de Lleida i un dels activistes culturals i socials més importants present i actiu a les xarxes socials, on aposto per aportar artícles reflexius que aportin coses positives a la nostra societat. El meu lema a la vida és "els defectes et fan real".

www.elmercadal.cat

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre