EDICIÓ ESPECIAL COVID-19

DIRECTOR: JOSEP MARIA CASTELLS BENABARRE
EL PERIODISME OPTIMISTA DE CATALUNYA ®
Divendres, 21 Juliol 2017 15:18

Roger Federer, tercer del món i Garbiñe Muguruza Blanco cinquena

Escrit per Roger Gustà

Roger Federer és un tenista suís va néixer el 8 d'Agost l'any 1981 a Basilea, població que separa Suïssa d' Alemania. Fill de Lynette i Robert Federer, ella es sud-africana i ell suís.

Roger Federer es va criar entre ramaders i agricultors, per això és una persona senzilla.

Primers passos del tenistes

Ell va créixer amb la imatge al cap dels seus dos ídols Stefan Edberg i Boris Becker, quan per primer cop els va veure la televisió a la Final de Wimbledon que els dos van disputar el 1989.

Als 8 anys va agafar la seva primera raqueta, però el futbol i el hokey sobre gel el van mantenir indecís fins als 14 anys, llavors es va integrar a la Federació Suïssa de Tenis on allà ho va passar francament malament perquè en aquells temps ell era una persona molt temperamental i a part el van preparar intensament per el terreny de la terra.

Quan entrenava als centres d'alt rendiment de Ecubles a la zona d'Alemanya o de Bienne a la Francesa, va trencar moltíssimes raquetes que tirava contra el terra al fallar un cop, s'enfadava amb ell mateix.

Fins que finalment es va trobar amb el tècnic suec Peter Lindgren, qui el va domesticar fins que va poder controlar la seva ira. Fruit d'això i gràcies al seu excel·lent servei i la seva volea, va començar a guanyar tornejos locals i nacionals.

El 1997 va ser escollit “Millor Junior”on va començar sent el num. 700 del món.

El 1998 amb només 16 anys va debutar com a professional ATP i va acabar sent el num. 302 havia pujat 398 llocs en un sol any.

En total ha guanyat 19 títols als 35 anys d'edat que té ara mateix.

Garbiñe Muguruza Blanco

És una jugadora “hispana-veneçolana”. Garbiñe és filla del espanyol José Antonio Muguruza, nascut a Azcoitia ( Guípuzcoa ), la seva mare veneçolana Scarlet Blanco.

Nascuda a Caracas però es va trasllada a Guatire ( Miranda ), on va començar a jugar a tenis als 3 anys al canto dels seus 2 germans Asier i Igor al “Club de Tenis Mampote”, ubicat a Guarenas.

Quant tenia 6 anys se'n va anar a viure a Barcelona ( Espanya ), on allà es va formar a la “Bruguera Tennis Academy”, desde 2015 el seu entrenador és el frances Sam Sumyk.

 

Darrera modificació el Divendres, 21 Juliol 2017 16:03

 

El temps a Balaguer

 

 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre

@OFICIALCASTELLS

 Resultat d'imatges de TWITTER