EDICIÓ ESPECIAL COVID-19

DIRECTOR: JOSEP MARIA CASTELLS BENABARRE
EL PERIODISME OPTIMISTA DE CATALUNYA ®
Dimecres, 30 Març 2016 11:29

L’esport, una eina per promocionar la vida saludable entre els joves

Escrit per EL MERCADAL

El programa va néixer després de detectar que molts adolescents de quart d’ESO, quan deixen l’escola i segueixen l’itinerari educatiu, abandonen l’esport. “De marxa fent esport” vol integrar la pràctica esportiva dins el temps de lleure dels adolescents. “Per als joves l’esport és una cosa atractiva i volem que aquest hàbit els ajudi a no fer-se malbé la salut. Volem que els joves provin l’esport i s’hi enganxin”, ha explicat Mercè Jofre, de l’Institut d’Esports de Barcelona.

A més, l’activitat física és un factor protector a l’hora de prevenir conductes de risc. “L’adolescència és una etapa en què es proven coses noves, entre elles les substàncies com el tabac o l’alcohol. Hem destacat que els adolescents que practiquen esport deixen el consum d’aquestes substàncies, el redueixen o no l’inicien. Volem que tinguin el desig de mantenir-se sans”, ha dit Montse Bartolí, psicòloga i tècnica de l’Agència de Salut Pública de Barcelona.

El programa s’estructura en dues fases. De primer, els joves visiten els centres esportius municipals en horari escolar i acompanyats del professor per conèixer l’oferta i les modalitats esportives que s’hi fan. Després se’ls ofereix la possibilitat d’anar a la instal·lació esportiva dos cops per setmana, per nou euros mensuals, i participar en activitats amb altres joves. En aquesta segona fase, també s’hi poden afegir altres estudiants d’entre 16 i 18 anys. A més, els monitors que imparteixen les activitats reben una formació  per prevenir conductes de risc a través de la pràctica esportiva.

“De marxa fent esport” ja fa 7 anys que està en funcionament i es posa en pràctica a nou centres esportius municipals. El curs 2014-2015, 51 centres educatius van participar en la primera fase i 467 joves es van inscriure en la segona. La Fundació Esportsalus va dissenyar el programa i s’encarrega de la seva implementació amb la col·laboració de l’Agència de Salut Pública de Barcelona i l’Institut Barcelona Esports.

Darrera modificació el Dimecres, 30 Març 2016 11:33

 

El temps a Balaguer

 

 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre

@OFICIALCASTELLS

 Resultat d'imatges de TWITTER