DIRECTOR: JOSEP MARIA CASTELLS BENABARRE
Dimarts, 24 Setembre 2019 11:52

Francesc Guillaumet, nou director del diari La Mañana Destacats

Escrit per ACN LLEIDA

El balaguerí pren el relleu d'Ignasi Calvo, que deixa el càrrec per ser el nou cap de Comunicació de la Diputació de Lleida

La direcció del diari La Mañana es renova a partir d'aquest dimarts amb el nomenament del periodista Francesc Guillaumet com a nou director, i de Xavier Manau com a subdirector. L'empresa editora del diari degà de les comarques de Lleida, Holder Solutions, SL, opta d'aquesta manera per "assegurar la línia de continuïtat en l'estil i els continguts del diari al temps que reforçar l'aposta del perfil digital", segons ha assenyalat Jordi Solana, president-editor de La Mañana. Francesc Guillaumet pren així el relleu d'Ignasi Calvo, que ocupava la direcció del diari des de l'abril del 2018, i que s'incorpora el pròxim 1 d'octubre com a cap de Comunicació de la Diputació de Lleida.

Els canvis responen al fet que el fins ara director marxa per ser responsable de Comunicació de la Diputació, després de cinc anys al diari lleidatà, en els quals Calvo també havia exercit de director-gerent de l'empresa. En aquesta darrera etapa, Francesc Guillaumet ha estat el subdirector després d'anys ocupant el càrrec de redactor en cap. "El coneixement profund que té Guillaumet de les dinàmiques de La Mañana i la qualitat del seu treball demostrat aquests anys garanteixen la naturalitat del relleu", ha assegurat Solana.

Pel que fa al nou subdirector, Xavier Manau, ha estat el responsable de la creació dels perfils digitals i les xarxes socials de La Mañana des que l'any 2014 Holder Solutions, SL, es va fer càrrec de l'edició del diari. "Ubicar al capdavant de l'equip directiu d'un diari en paper l'impulsor del seu projecte digital és un missatge clar de la nostra aposta pels nous formats", ha remarcat Jordi Solana. En aquest sentit, ha recordat que, en aquests moments, s'està impulsant el canal Youtube de la capçalera amb continguts audiovisuals que no tenen entrada natural en l'edició en paper.

Igualment, l'empresa editora ha renovat la confiança en la resta de l'equip directiu del diari, que completen els redactors en cap Andrés Rodríguez, Sergi Martí, Laia Riverola, Diego Aránega i Albert Escuer, així com Tony Alcántara com a cap de Fotografia; Jaume Lafuerza com a responsable d'Opinió; Xavier Ortiz com a cap d'Edició, i Xus Manzano, al capdavant dels serveis administratius de l'empresa.

Francesc Guillaumet, director amb prop de dues dècades a La Mañana

Llicenciat en Filologia Catalana i amb un postgrau en Tècniques i Mitjans de Comunicació de la UdL, Francesc Guillaumet ha desenvolupat la seva carrera durant prop de dues dècades a La Mañana, on va començar com a redactor de Cultura i ha estat Redactor en Cap els darrers deu anys, i subdirector des del maig del 2018. Premi Pica d'Estats, Guillaumet col·labora amb El Periòdic d'Andorra i en tertúlies radiofòniques

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre

@OFICIALCASTELLS

 Resultat d'imatges de TWITTER