DIRECTOR: JOSEP MARIA CASTELLS BENABARRE
Dimecres, 28 Agost 2019 09:21

#OPINIÓ La participació ciutadana a Balaguer Destacats

Escrit per JOSEP MARIA CASTELLS BENABARRE. Fundador d'ElMercadal.cat i activista sociocultural @oficialcastells
Foto:Laura Cortés Foto:Laura Cortés

El Sr. Jordi Ignasi Vidal Giné s'ha convertit fa pocs mesos en el primer paer en cap de la història de Balaguer, en el qual el Sant Crist n'és el seu patró. Li desitjo molts encerts tot i que reconec que moltes coses s'hauran de canviar si vol tenir continuïtat com a paer en cap. 
També els meus millors desitjos als regidors que conformen aquesta institució, que també fan una gran labor ja sigui des del govern com des de l'oposició.
Malgrat que no faig gaire vida a Balaguer, malauradament en sé la realitat perquè la gent m'explica el que està veient. Per aquest motiu li vull remetre una sèrie de preguntes a l'alcalde que m'agradaria que les respongués per aquest mitjà. Crec que ell està sobradament preparat per contestar-les perquè estem en la segona legislatura amb ell com alcalde de Balaguer.

Concretament voldria saber que farà el seu equip de govern perquè la gent no hagi de marxar a fora del municipi, per manca de serveis  i d'oportunitats laborals, socials, etc.

Tampoc tinc del tot clar de si en els anys que li queden com a paer en cap, pensa fer una ciutat per a vianants, per recuperar l'encant i vitalitat comercial que tenien els carrers i el comerç del centre històric abans de la crisi econòmica. Que passarà amb la nostra estimada plaça del Mercadal i el projecte de pàrquing? Pensen demanar més finançament a altres institucions per aixecar les persianes de debò? Podran tornar les persones amb talent que han emigrat en altres ciutats o països?

Davant aquests dubtes i realitats sobre la gestió municipal, sense idees o ambicions de cara als nous temps no podem ser referents en cap àmbit.
Crec que en municipis tan singulars com Balaguer els seus regidors haurien de ser el mirall d'un Balaguer optimista. L'oposició hauria de convertir-se en un gran aliat del govern perquè la nostra ciutat sigui una ciutat de l'entesa i de la inclusió social, posant en marxa projectes que tinguin un impacte econòmic, cultural i social, que recuperin l'encant i bagatge econòmic i social que tenia la capital de comarca.

El centre històric pot esdevenir un espai privilegiat si l'actual govern demana més finançament a la Generalitat de Catalunya com en altres legislatures, durant en les que governaven el Sr. Miquel Aguilà i posteriorment  el Sr. Josep Maria Roigé.

No trobo mala idea que els ciutadans amb inquietuds que com jo s'estimen la ciutat s'organitzin per impulsar un projecte de cara i ulls, fet a quatre anys vista i que tingui una nova forma d'entendre i gestionar la política municipal, des d'un punt de vista constructiu, inclusiu a tots els col·lectius , on desapareguin les disputes partidistes que han estat presents durant molts anys de democràcia al nostre consistori.
Units per aquesta bona causa, podem encetar una nova etapa plena d'optimisme, de gestió vocacional per millorar la qualitat de vida dels que hi viuen.

Si els activistes socioculturals, juntament amb els membres d'entitats comercials, culturals i de salut ens comencem a bellugar i desvincular dels partits tradicionals que conformen l'Ajuntament de Balaguer, podem arribar posar punt final a una llarga etapa de política per obrir-ne una de nova i millor i convertir la capital de La Noguera en un lloc encisador, en el punt de referència del turisme de qualitat del nostre estimat Prepirineu amb l'ajuda d'altres institucions. 

 

Segueix-me a:

@oficialcastells 

Darrera modificació el Dimecres, 28 Agost 2019 09:32

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre

@OFICIALCASTELLS

 Resultat d'imatges de TWITTER