DIRECTOR: JOSEP MARIA CASTELLS BENABARRE
Dijous, 20 Juny 2019 11:55

Sobre la "Dolça Revolució" , les pseudociències i l'esperança Destacats

Escrit per JOSEP MARIA CASTELLS BENABARRE  Activista sociocultural i fundador d'ElMercadal.cat @OFICIALCASTELLS

Josep Pàmies és un agricultor balaguerí nascut l'any 1948, conegut per gairebé tota la comarca, que ha participat en el món sindicalista i cooperativista des de la seva joventut i que fa uns anys s'ha convertit en el pseudocientífic o "curandero" de més prestigi perquè és optimista sobre la curació de les malalties cròniques com ara el parkinson, les malalties mentals o l'autisme.

Aquest pseudocientífic  afirma tenir molts detractors, entre ells els governs i les multinacionals que fabriquen fàrmacs perquè ell no creu en la medicina convencional, ni tampoc en la indústria farmacèutica . Ell creu en les pseudociències, que a dia d'avui no estan regulades.

La premsa i els mitjans de comunicació no li han posat gens fàcil els darrers mesos i han estat al costat dels més poderosos posant de manifest que les pseudoteràpies són nocives per la salut.

Fruit del patiment i de la búsqueda de dosis d’esperança de les persones amb malalties cròniques va apareixer a Balaguer una entitat pseudocientífica anomenada "Dolça Revolució", per aportar dades, informacions i xifres concretes sobre la "realitat científica", i posant de manifest que el negoci de la indústria farmacéutica és  molt elevada , elaborant arguments i discursos que tenen l’aval de milers de persones, nombrosos teòlegs i intel·lectuals propers a les teràpies de la Dolça Revolució.

No trobo pas malament que existeixi llibertat d’expressió  per tal de trobar solucions, elaborar tesis o trobar pistes per curar les malalties que tenim al món. I crec que les pseudociències s’haurien de regularitzar i legalitzar per tenir un millor control d’aquest sector.

 

 Ara bé,aquest senyor i la Dolça Revolució haurien de saber que avui en dia el MMS ni cap tractament pseudocientífic o farmacèutic tradicional pot curar l'autisme, o les malalties cròniques com l'esquizofrènia tal com diuen els seus "gurús", tot i que la llibertat d'expressió de totes les persones és fonamental. 

 Tant de bo la llibertat d’expressió i l'investigació  pugui contribuïr a la comunitat científica a elaborar nous fàrmacs o vacunes per erradicar els problemes de salut que he esmentat. Sóc conscient del perill que poden comportar aquestes pseudoteràpies perquè a dia d’avui no estan regulades per les institucions públiques. Sempre he pensat que una actitud positiva o d'esperança davant qualsevol malaltia sempre ens farà més bé que mal. I la Dolça Revolució ho està fent amb èxit mentre que l’indústria farmacèutica va pas a pas, sense donar gaires esperançes ni pistes de solucions . I  l'esperança, per enganyosa que sigui, serveix al menys per conduir-nos a la fi de la vida per un camí agradable.

Darrera modificació el Dijous, 20 Juny 2019 11:59

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre

@OFICIALCASTELLS

 Resultat d'imatges de TWITTER